بیشتر گوشیهای کمپانی سامسونگ نه در چین، بلکه در ویتنام و هند تولید میشوند؛ دلایلش هم بسیار جالب است که در این مطلب به آنها میپردازیم.
به گزارش تکراتو و به نقل از sammobile، سامسونگ بزرگترین عرضهکننده گوشی هوشمند در جهان است. طبق آمار منابع مختلف، این شرکت هر سال بیش از ۳۰۰ میلیون دستگاه به بازار عرضه میکند.
برای تولید چنین حجمی، سامسونگ باید شبکه گستردهای از کارخانهها در نقاط مختلف دنیا داشته باشد. با این حال، مهم نیست گوشی سامسونگ در کدام کشور ساخته شده باشد، چرا که شرکت برای تمام کارخانههایش یک استاندارد کیفی یکنواخت تعریف کرده است.
سامسونگ
شاید تصور کنید چین، مرکز اصلی تولید گوشیهای گلکسی سامسونگ است، چون همین کشور، محل مونتاژ اکثر آیفونهای اپل هم هست. اما واقعیت این است که سامسونگ از سال ۲۰۱۹ دیگر هیچ گوشیای در چین نمیسازد. این تصمیم پس از کاهش شدید سهم بازار سامسونگ در چین و غیراقتصادی شدن تولید در این کشور اتخاذ شد.
اکثر گوشیهای سامسونگ در ویتنام تولید میشوند. دو کارخانه بزرگ در استان تاینگوین این کشور قرار دارند که سالانه حدود ۱۲۰ میلیون دستگاه گوشی، تبلت و ابزار پوشیدنی تولید میکنند. این کارخانهها علاوهبر تامین نیاز بازار داخلی ویتنام، بیشتر محصولات مورد نیاز بازارهای اروپا و آمریکای شمالی را نیز تأمین میکنند.
گوشی های سامسونگ
در سال ۲۰۱۸، سامسونگ کارخانه عظیمی در نویدا، ایالت اوتار پرادش هند راهاندازی کرد. این کارخانه که با سرمایهگذاری ۶۲۰ میلیون دلاری ساخته شد، ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون دستگاه را دارد و عنوان بزرگترین کارخانه گوشیسازی جهان را از آن خود کرده است.
بیشتر تولیدات این کارخانه به بازار هند اختصاص دارد، چون این کشور یکی از بازارهای اصلی سامسونگ است و تولید محلی به شرکت اجازه میدهد قیمتها را در رقابت با برندهای دیگر کنترل کند.
با این حال، بخشی از تولیدات این کارخانه به بازارهای اروپا، آفریقا و غرب آسیا نیز صادر میشود. حتی ممکن است بهدلیل تعرفههای تجاری جدید، برخی از گوشیهایی که برای بازار آمریکا در نظر گرفته شدهاند هم از هند صادر شوند.
سامسونگ همچنان در کشور خودش یعنی کره جنوبی هم گوشی تولید میکند، اما این تولیدات کمتر از ۱۰ درصد عرضه جهانی را تشکیل میدهند. این کارخانهها عمدتاً محصولات مورد نیاز بازار داخلی کره را تأمین میکنند. همچنین بسیاری از قطعات اصلی در همین کشور ساخته میشوند.
سامسونگ از سال ۱۹۹۹ کارخانهای در برزیل دارد که با بیش از ۶۰۰۰ نیروی کار، محصولات مورد نیاز سراسر آمریکای لاتین را تأمین میکند. مانند هند، برزیل هم تعرفه واردات بالایی دارد و تولید داخلی به سامسونگ اجازه میدهد قیمت رقابتیتری ارائه کند.
شرکت سامسونگ
سامسونگ از سال ۲۰۱۵ کارخانهای در اندونزی راهاندازی کرده است. این کارخانه سالانه حدود ۸۰۰ هزار دستگاه گوشی تولید میکند که برای پاسخگویی به نیاز بازار داخلی این کشور کافی به نظر میرسد.
با افزایش رقابت در بازار گوشیها، بهویژه از سوی برندهای چینی، سامسونگ نیز ناچار شده است استراتژی تولید خود را تغییر دهد. در سال ۲۰۱۹، این شرکت اولین گوشی ODM خود یعنی Galaxy A6s را عرضه کرد.
در این مدل، تولید گوشی به یک شرکت شخص ثالث سپرده شده بود. استفاده از این روش، حاشیه سود سامسونگ در گوشیهای اقتصادی را افزایش میدهد. گفته میشود سامسونگ در آینده نزدیک قصد دارد تا ۶۰ میلیون گوشی ODM به بازارهای مختلف عرضه کند.
اگر سامسونگ به مدل ODM روی بیاورد، بخشی از ظرفیت کارخانههای خود این شرکت بلااستفاده خواهد ماند؛ مگر اینکه بازار جهانی رشد بیشتری داشته باشد و سامسونگ بتواند سهم بیشتری از بازار به دست آورد.
بسیاری از کاربران تصور میکنند که اصالت گوشیهای سامسونگ به کشور سازنده آن بستگی دارد، اما این تصور درست نیست. تا زمانی که گوشی در یکی از کارخانههای رسمی سامسونگ یا شرکای تولید آن ساخته شده باشد، اصل محسوب میشود.
تفاوتی ندارد که گوشی در کره جنوبی، ویتنام یا اندونزی ساخته شده باشد؛ همه از قطعات مشابه استفاده میکنند و مراحل ساخت و کنترل کیفیت یکسانی را پشت سر میگذارند.
در نتیجه، نیازی نیست نگران باشید که گوشی سامسونگتان بهدلیل محل ساخت، اصل نیست؛ مگر اینکه گوشی واقعاً جعلی باشد و مثلا پشت آن نوشته شده باشد Samsang! این مورد بحث کاملاً متفاوتی است.
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید