ورود برقیترین تاکسیها به ناوگان تاکسیرانی تهران، اوّلین سری از تاکسیهای برقی کرمان موتور
در این مطلب اعلام شده است که شرکت کرمان موتور بعدازظهر امروز تاکسیهای برقی مدل KMC EJ ۷ را به شهرداری تهران تحویل داده است. این تحویل بخشی از پروژه برقیسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است که از سال گذشته آغاز شده بود. در این مراسم، ۲۰۰ دستگاه از این تاکسیهای برقی که با تسهیلات مالی قابل دسترسی است، به رانندگان تحویل داده شد. هدف این پروژه ایجاد یک ناوگان حمل و نقل عمومی پاک و برقی برای شهر تهران است. طبق توافقات، قیمت این تاکسیها چیزی حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان است و توانایی شارژ خانگی نیز دارند. همچنین طرحی برای ایجاد ۹۰۰ ایستگاه شارژ برای خودروهای برقی به همکاری با شرکت مپنا اعلام شده است. در پایان مطلب اعلام شده است که تا پایان سال بیش از ۲۷ هزار تاکسی برقی وارد ناوگان حمل و نقل تهران خواهند شد، که این تلاش جهت ایجاد حمل و نقل پاک و محیط زیستی تر در این شهر است.
بعدازظهر امروز طی مراسمی تاکسیهای برقی کرمان موتور تحویل ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران شد.
به گزارش عصر ایران، شرکت کرمان موتور بعدازظهر امروز طی مراسمی با حضور شهردار تهران، سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران و جمعی از مدیران شرکت کرمان موتور نخستین تاکسیهای تمام برقی را تحویل رانندگان داد.
در پروژه برقیسازی ناوگان حمل و نقل عمومی که با همت علی آبادی وزیر صمت از سال گذشته آغاز شد، شرکت کرمان موتور به عنوان نخستین شرکت خودروساز در برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی، اولین سری از تاکسی برقی را تحویل ناوگان حمل و نقل عمومی تهران داد.
در این مراسم از ۱۰۰۰ دستگاه خودروی KMC EJ ۷ آماده تحویل، ۲۰۰ دستگاه بصورت پلاک شده به رانندگان تاکسی تحویل داده شد.
تحویل اولین تاکسیهای برقی در شهر تهران به دنبال امضای توافق نامه همکاری بین شرکت کرمان موتور و سازمان تاکسیرانی شهر تهران برای تحویل ۲۰۰۰ خودرو برقی برای استفاده در ناوگان حمل و نقل عمومی تهران صورت گرفت.
قیمت این تاکسی برقی یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که البته رانندگان تاکسی میتوانند برای خرید این خودرو از تسهیلات ۹۰۰ میلیون تومانی با باز پرداخت ۵ ساله و کارمزد ۹ درصد استفاده کنند.
جالب است بدانید ۶۰۰ میلیون تومان از این تسهیلات را کرمان موتور به متقاضیان ارائه میکند و باقی سهم تاکسیرانی و شهرداری تهران است.
ثبتنام تاکسیهای برقی همچنان در محل تاکسیرانی تهران در حال انجام است و دارندگان تاکسیهای فرسوده با دریافت معرفی نامه از تاکسیرانی تهران میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
۲۷ هزار تاکسی برقی تا پایان امسال وارد ناوگان حمل و نقل تهران میشود
در ابتدای مراسم تحویل تاکسیهای برقی کرمان موتور شادی مالکی سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران گفت: بخشی از تاکسیهای برقی که امروز تحویل ناوگان حمل و نقل عمومی میشود در قالب همکاری با وزارت صمت و طبق توافق شهرداری تهران و گروه صنعتی کرمانموتور برای تحویل ۲۰۰۰ دستگاه تاکسی برقی است که امروز ١٠٠٠ دستگاه آن تحویل شهرداری میشود.
وی در ادامه از عرضه ۲۷ هزار تاکسی برقی تا پایان سال به ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران خبر داد و گفت: بر همن اساس با ۱۱خودروساز برای واردات ۲۷ هزار تاکسی برقی تا پایان سال قرارداد منعقد شده است.
سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران همچنین گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال، ۵۵ هزار تاکسی و ۱۰هزار ون برقی وارد ناوگان حملونقل خواهد شد.
قرارداد ایجاد ۹۰۰ ایستگاه شارژ خودرو برقی با مپنا
در ادامه این مراسم علیرضا زاکانی شهردار تهران درباره ایستگاههای شارژ موردنیاز تاکسیهای برقی گفت: تا امروز ۷۴ جایگاه شارژ احداث شد؛ کما اینکه خودروها قابلیت شارژ خانگی نیز دارند. قراردادی با شرکت مبنا برای تاسیس حدود ۹۰۰ جایگاه شارژ بسته شده است و تا پایان سال محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بخش خصوصی و خودروسازی داخلی زحمات زیادی در زمینه برقی شدن ناوگان تاکسیرانی در کشور کشیده شد. افزود: هم اکنون ۲ هزار و ۷۵۵ دستگاه اتوبوس بالغ بر حدود ۵۰۰ میلیون یورو از تولیدات داخلی خریداری کردیم که به سرعت در حال اضافه شدن به ناوگان عمومی است.
مشخصات تاکسی برقی کرمان موتور
تاکسی برقی کرمان موتور در اصل نسخه برقی همان کیام سی جی ۷ کرمان موتور است که پیش از این در اختیار مشتریان ایرانی قرار گرفته و با استقبال نسبتاً قابل قبولی مواجه شده بود.
سامانه نیروبخش KMC J ۷ EV از یک موتور برقی به قدرت ۱۴۲ کیلووات یا ۱۹۰ اسب بخار و باتری لیتیوم آهن فسفات به ظرفیت ۵۰.۱ کیلووات ساعت تشکیل شده است. این موتور و باتری میتوانند شتاب صفر تا صد کیام سی جی ۷ برقی را به حدود ۷.۶ ثانیه برسانند و حداکثر سرعت ۱۴۲ کیلومتر بر ساعت را برای آن رقم بزنند. در نتیجه، یک ماشین سدان نسبتاً پرشتاب و با بیشینه سرعت قابل قبول پیش روی کاربران ایرانی قرار گرفته است که برای مصارف حمل و نقل عمومی با کاربردهای خانوادگی بسیار مناسب خواهد بود.
اما میزان پیمایش این خودرو با یک مرتبه شارژ چیزی حدود ۴۰۰ کیلومتر خواهد بود که البته بسته به شرایط مسیر، تعداد سرنشینان و… احتمالاً در عمل به کمتر از این خواهد رسید. در مورد حداکثر زمان مورد نیاز برای شارژ باتری جک جی ۷ برقی، طبق اعلام شرکت سازنده، چیزی حدود ۸.۵ ساعت زمان نیاز است تا شارژ باتری از ۱۵ درصد تا ۱۰۰ در صد برسد. مدت زمان لازم برای شارژ باتری بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نیز حدود ۴۸ دقیقه برآورد شده است.