9 راز ساخت لواشک خانگی و انواع خوشمزه با طعمی بیمانند
لواشک یکی از محصولات خوشمزه و محبوب است که عموماً در بین کودکان و بزرگسالان محبوبیت دارد. این خوراکی ایرانی، از محبوبترین طعمها شامل ترش و ملس است. لواشک اصلی یک عصاره میوهای است و از میوههایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، کیوی، قیصی و دیگر میوهها تهیه میشود.
بر طرف بودن لواشک از لحاظ بهداشت آمار از آنجا که در دست خانگی و با بهترین میوهها تهیه شده، به شکل بسیار سالمی مواجه میشود و همچنین اکثر خواص میوه را در خود حفظ کرده است. از میان تنوع طعمهای مختلف لواشک، لواشک زردآلو و آلبالو از جمله محبوبترینها هستند و دستور تهیه آنها به راحتی قابل دنبال کردن است.
در ادامه، میتوانید روش تهیه لواشک زردآلو و لواشک آلبالو در خانه را به همراه مواد لازم برای تهیه آن بیابید. همچنین، روش تهیه لواشک زردآلو و آلبالو همراه با عکسهای آموزشی مراحل آنها در این مقاله شرح داده شده است. از طرف دیگر، لواشک چند میوه و لواشک خرمالو نیز از دیگر تنقلات خوشمزه و خانگی هستند که میتوانید با تدبیر و زمان کوتاهی در خانه تهیه کنید. همچنین، لواشک انار و لواشک کیوی نیز از دیگر گزینههای سالم و لذیذ هستند که می توانید در لیست تنقلات خود قرار دهید. امیدوارم که این توضیحات به شما کمک کند تا انتخاب بهتری برای تنقلات خانگی داشته باشید.
لواشک یکی از تنقلات خوشمزه و پرطرفدار است که علاوه بر محبوبیت در بین کودکان، افراد بزرگسال نیز از آن استقبال میکنند. این خوراکی خوشمزه ایرانی طعمهای مختلفی دارد که از محبوبترین آنها میتوان به طعم ترش و ملس اشاره کرد. لواشک در واقع عصاره گرفته شده از میوههاست که معمولا از میوههایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، کیوی، قیصی و سایر میوهها برای تهیه آن استفاده میشود. برخلاف تصور برخی که لواشک را یک خوراکی غیربهداشتی یا ناسالم میدانند، لواشکی که به روش خانگی و با میوههایی که خودتان بر تهیه آنها نظارت دارید تهیه می شود، یک خوراکی سالم است که اکثر خواص میوهها را در خود ذخیره کرده است.
در این مقاله از تک فانبلاگ قصد داریم به طرز تهیه این لواشکهای خوشمزه بپردازیم پس با ما همراه باشید.
۱- لواشک زردآلو خانگی
شاید به جرات بتوان گفت که کمتر کسی است که عاشق لواشک نباشد. جالب است بدانید که اگر به صورت خانگی و بهداشتی بتوان لواشک را آماده کرد، نه تنها مضر نیست بلکه خواص بسیار زیادی برای بدن نیز دارد. لواشک را میتوان با استفاده از انواع میوهها درست کرد اما در این بخش قصد داریم به طرز تهیه لواشک زردآلو خوشمزه و پرطرفدار بپردازیم.
مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلوزردآلو۲ کیلوآبنصف لیوان
طرز تهیه لواشک زرد آلو
در ابتدا زردآلوها را به خوبی شسته و هسته آنها را در میآوریم. جالب است بدانید که میتوان زردآلوها را با هسته پخت اما در زمانی که از صافی آنها را رد میکنیم ممکن است کار ما سخت شود بنابراین بهتر است در ابتدا هستههای زردآلو جدا شود.زردآلوهای هسته گرفته را داخل قابلمه ریخته و نصف لیوان آب به اضافه میکنیم.قابلمه را روی حرارت کم قرار داده تا آب بجوشد و میوهها آب بندازن.
برای مشاهده ادامه مراحل پخت این لواشک دلچسب و پرطرفدار میتوانید به “طرز تهیه لواشک زرد آلو” مراجعه کنید.
۲- لواشک خوشمزه آلبالو
وجود تنقلاتی که علاوه بر خوشمزه بودن، بتواند طعم دلچسبی داشته باشد همه ذهنها را به سمت لواشک میبرد که برای استفاده از آن سن و سال مهم نیست. همانطور که میدانید میوه آلبالو خواص زیادی دارد بنابراین لواشک این میوه نیز اگر با اصول و روشهای درستی آماده شود، میتواند علاوه بر موارد ذکر شده برای بدن نیز مفید باشد اما چطور میتوان این لواشک را در خانه درست کرد؟
مواد لازم برای تهیه لواشک آلبالوآلبالو۲ کیلوآبنصف لیوانشکر یا نمک (دلخواه)به میزان لازم
طرز تهیه لواشک آلبالو
در مرحله اول شاخ و برگهای آلبالو را جدا کرده و به خوبی آنها را میشوریم. آلبالوها را داخل قابلمه ریخته و نصف لیوان آب روی میوهها میریزیم. نیاز به اضافه کردن آب بیشتری نیست چون خود میوهها به اندازه کافی آب میاندازند. قابلمه را بر روی حرارت کم گذاشته و صبر میکنیم تا بجوشد.
برای مشاهده ادامه مراحل پخت این لواشک خوشمزه و ملس میتوانید مقاله “طرز تهیه لواشک آلبالو“ مرجعه کنید.
۳- لواشک چند میوه ملس و خوشمزه
در این بخش قصد داریم سادهترین و راحتترین لواشک یعنی لواشک چند میوه را به همراه نکات کلیدی آموزش دهیم. شاید در ابتدا تصور کنید که تهیه لواشک در منزل کاری دشوار است اما جای نگرانی نیست با چند روش ساده که در ادامه توضیح داده میشود، میتوان به سادگی این کار را انجام داد.
مواد لازم برای تهیه لواشک چند میوهآلو سیاه، زردآلو، شلیل، هلو، زرشک۲ کیلوگرمنمکدو قاشق غذاخوری
طرز تهیه لواشک چند میوه
در ابتدا به خوبی میوهها را با آب سرد شسته و اگر خرابی دارند، آنها را جدا میکنیم.میوهها را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت کم قرار میدهیم. در ادامه صبر میکنیم تا میوهها کم کم له شده و اصطلاحا آب بندازن. در اینجا پس از اینکه میوهها کاملا له شدند، با کمک کفگیر چوبی آنها را زیر و رو میکنیم.پس از اینکه میوهها کاملا بافت خود را از دست دادند و به شکل مایع در آمدند با استفاده از آبکش و ظرف مناسب شروع به صاف کردن آن میکنیم.
برای مشاهده ادامه مراحل تهیه این لواشک خوشمزه و خانگی به همراه عکسهای آموزشی هر مرحله میتوانید مقاله “طرز تهیه لواشک چند میوه“ را مطالعه کنید.
۴- لواشک خرمالو با طعمی ملس
اگر میخواهید خرمالو را برای مدت زمان زیادی نگه دارید میتوانید لواشک آن را درست کنید تا با این کار بتوانید با یک تیر دو نشان بزنید. با نحوه تهیه این لواشک که در این مقاله توضیح داده میشود، میتوانید با کمترین مواد اولیه، لواشک خرمالو را مهمان خانههای خود کنید.
مواد لازم برای تهیه لواشک خرمالوخرمالو۲ کیلوگرمنمک۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه لواشک خرمالو خانگی و ملس
در ابتدا خرمالوها را با آب سرد شسته و سپس کاکلهای آن را جدا کرده و با استفاده از چاقو آنها را برش میدهیم.خرمالوهای برش زده را به همراه نمک داخل مخلوط کن ریخته و کاملا هم میزنیم تا پوره شوند.پس از اینکه مواد اولیه این لواشک را آماده کردیم، حال وقت آن رسیده که آن را خشک کنیم.
برای مشاهده ادامه مراحل این لواشک خوشمزه میتوانید مقاله “طرز تهیه لواشک خرمالو“ را مطالعه کنید.
۵- لواشک انار
انار، این میوه دلبر در طعمهای ترش،شیرین و ملس در بازار موجود هستند. شما با استفاده از هر نوع اناری میتوانید یکی از طعمهای متفاوت بالا را خلق کنید. همچنین تهیه لواشک انار ازترکیب طعم های مختلف این میوه طعمی بسیار خوشمزه و متفاوت را به شما میدهد.
مواد مورد نیاز جهت تهیه لواشک انار:انار دانه شده به مقدار دلخواهنمک به مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازم
طرز تهیه لواشک انار به روش خانگی
در تهیه لواشک انار ابتدا میوه را دانه کنید و بهتر است تمام قسمتهای سفید و نازک پوسته آن را جدا کنید.دانههای انار را با مقداری نمک ترکیب کرده و درون قابلمه مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و زمان دهید تا دانه ها شکل خود را از دست بدهند و آب میوه از آن خارج شود.پس از پخت له شده میوه را درون صافی بریزید و هستههای آن را جدا کنید.ته سینی مناسبی را با کمی روغن چرب کنید. لایه نازکی از پوره میوه روی آن بریزید و سطح لواشک را بهخوبی صاف کنید.
سینی را در هوای آزاد و آفتاب قرار دهید تا لواشک ببند و آماده میل کردن شود.
۶- لواشک سیب
سیب یکی از بهترین میوهها برای تهیه لواشک است. بسیاری از خواص بینظیر سیب برای سلامت دستگاه گوارش و عملکرد صحیح بدن در لواشک خانگی سیب نیز موجود است. این لواشک خوشمزه را در خانه تهیه کنید و بهعنوان یک تنقلات سالم به کودکان خود بدهید.
مواد لازم برای تهیه لواشک سیبسیببه مقدار دلخواهنمکبه مقدار دلخواهروغن به مقدار لازم
روش تهیه لواشک سیب خانگی
طرز تهیه لواشک سیب بسیار ساده و راحت است.
برای تهیه این لواشک ملس و شیرین ابتدا سیبها را بشویید و پوست آنها بگیرید. هسته و شاخه میوه را جدا کنید و سیب را به قطعات کوچکتری تقسیم کنید.به مقدار دل خواه به آن نمک بیفزایید و میوهها را با کمی آب درون قابلمه بریزید.قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و زمان دهید تا میوهها به خوبی بپزند.پس از پخت محتوای میوهها را با کمک گوشکوب برقی، میکسریا مخلوط کن له کنید تا بافت یک دستی به خود گیرند. ته سینی را کمی با روغن چرب کنید و لایه نازکی از محتوا روی آن بریزد و سطح میوهها را صاف کنید.سینی را در مقابل نور مستقیم خورشید یا باد پنکه یا کولز قرار دهید تا لواشکهای شما اماده شود.
۷- لواشک کیوی
کیوی یک میوه خوشمزه و مغذی است. این میوه دارای گوشتی نرم و آبدار است که دارای طعم ترش و شیرینی متعادلیست. کیوی دارای مقدار قابل توجهی ویتامین C بوده و از خواص کیوی میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت پوست، بهبود هضم غذا و حفظ سلامت قلب اشاره کرد. این میوه معمولاً در فصل پاییز و زمستان در دسترس است و به عنوان یک میوه خوراکی تازه یا در تهیه انواع غذاها و دسرها استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه لواشک کیوی:کیوی (تعداد مورد نیاز)شکر (به میزان لازم)آب لیموترش (۱ قاشق غذاخوری)پودر دارچین (۱/۲ قاشق چایخوری، اختیاری)
روش تهیه لواشک کیوی
کیویها را پوست کرده و به صورت خلالهای نازک برش دهید. میتوانید آنها را دایرهای یا مستطیلی برش دهید.در یک قابلمه کوچک، کیویها را قرار داده و شکر را به میزان مورد نیاز اضافه کنید. میزان شکر را میتوانید به سلیقه خود تنظیم کنید، ولی معمولاً ۲ قاشق غذاخوری شکر برای هر ۴-۵ کیوی مناسب است.آب لیموترش را به کیوی و شکر اضافه کنید. لیموترش به عنوان یک افزودنی اسیدی کمک میکند تا لواشک تازگی خود را حفظ کرده و همچنین طعم بهتری به آن میبخشد.اگر دوست دارید، میتوانید پودر دارچین را به لواشک اضافه کنید تا به آن عطر و طعم خاصی بدهد. این مرحله اختیاریست و بستگی به سلیقه شما دارد.قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار داده و مواد را با هم مخلوط کنید تا شکر ذوب شود و یک مخلوط نرم و ترش تشکیل شود.پوره کیوی را بر روی سینیهای فلزی یا تختههای چوبی قرار داده و آن را در مکانی آفتابی و خشک قرار دهید. میتوانید از پوششی نازک برای جلوگیری از آلودگی خارجی استفاده کنید. لواشک را حدود چند روز تا چند هفته در آفتاب قرار داده تا خشک شود.لواشک کیوی آماده برای سرو است. میتوانید آن را در قوطیهای کوچک بریزید یا در ظروف شیشهای سرو کنید.
لواشک کیوی را میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم و خوشمزه میل کنید و از آن لذت ببرید.
۸- لواشک آلو
یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین لواشک ها، لواشک آلو است که درست کردن آن در منزل خالی از لطف نیست.
در طرز تهیه لواشک آلو به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم لواشک آلو:آلو۲ کیلوآبنصف لیواننمکنصف قاشق چای خوریشکر (دلخواه)به مقدار لازمآلوها را به خوبی شسته و با چاقو نصف کنید و هسته آن را جدا کنید.البته میوه ها را با هسته هم می توانید بپزید اما در این صورت در مرحله رد کردن از صافی کار کمی دشوار تر می شود و چون جدا کردن هسته آلو کار سختی نیست به راحتی میتوانید هسته ها را از ابتدا جدا کنید.آلوهای هسته گرفته را داخل قابلمه ای بریزید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید. نیازی به آب بیشتر نیست چون خود آلو به اندازه کافی آب میندازد، قابلمه را روی حرارت کم قرار بدهید.تا کم کم آب از پایین شروع به جوشیدن کند و آلوها آب بیندازند. بهتر است گاهی میوهها را جا به جا کنید و هم بزنید تا میوههای رویی هم نرم شوند به تدریج قابلمه با آب پر می شود.اجازه بدهید میوه ها به آرامی بجوشند و کاملا بپزند و له شوند طوری که وقتی با قاشق فشار میدهید پوست و گوشت میوه به راحتی از هم جدا شود و میوه له شود.
برای ادامه طرز تهیه لواشک آلو به محتوای آن مراجعه کنبد.
۹- لواشک گوجه سبز
لواشک، یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین تنقلات محبوب خصوصا در بین کودکان و نوجوانان است که تنوع بسیار زیادی در طعم و مزههای آن وجود دارد. تقریبا میتوان گفت شما با هر نوع میوهای که مورد علاقه و ذائقهتان است میتوانید لواشک تهیه کنید. لواشک گوجه سبز جز یکی از خوشمزهترین لواشکها در دستهبندی لواشکهای ترش قرار دارد.
مراحل تهیه لواشک گوجه سبز
مراحل تهیه لواشک گوجه سبز به شرح زیر است:
ابتدا گوجه سبزها را بشویید و شاخههای کوچک آنها را جدا سازید. گوجه سبزهای شسته شده را درون صافی یا آبکش قرار دهید تا کمی آب اضافیشان گرفته شود. اگر گوجه سبزی مشاهده کردید که لکههای قهوهای دارد آن را از سایر گوجه سبزها جدا سازید تا در نهایت لواشک گوجه سبز خوش طعمی داشته باشید.حال گوجه سبزهای شسته شده را درون قابلمهی مناسبی بریزید. مقداری نمک به آنها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.منتظر بمانید تا آب میوه کمکم خارج شود و گوجه سبزهایتان به آرامی بپزند. ۱-۲ ساعتی باید زمان دهید با حرارت کم گوجه سبزها پخته شوند تا کاملا له شوند و بافت خود را از دست دهند. اگر در زمان پخت متوجه شدید که آب درون قابلمه تبخیر شده برای جلوگیری از ته گرفتن محتویات لواشک مقدار کمی آب به قابلمه اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این لواشک خوشمزه و ملس روی لینک طرز تهیه لواشک گوجه سبز کلیک کنید.
در این مقاله به طرز تهیه انواع لواشکهای خانگی و خوشمزه پرداخته شد. شما چه لواشکی را تا به حال در خانه درست کردهاید؟ دیدگاه خود را با ما در مجله اینترنتی تک فاندر سرویس آشپزی میان بگذارید.