سرکه به هلو: رسپی دلنشین شیرینی هلویی با خمیر ژلهای
شیرینی هلویی یکی از شیرینیهای خوشمزه و جذاب است که به شکل هلو درست میشود. این شیرینی مناسب برای مراسمها و مهمانیهاست و با طعم و ظاهر خوب خود، همه را میشگفت. برای تهیه این شیرینی، ابتدا خمیر مورد نیاز از تخم مرغ، آرد، شکر، روغن، شیر و بیکینگ پودر تهیه میشود. سپس با تدریج اضافه کردن آرد به مواد، خمیر نرم و لطیفی درست میشود. بعد از پخت در فر، شیرینیهای هلویی به شکل نیم دایره آماده میشوند.
برای فیلینگ و تزیین شیرینی، رانی هلو و موارد دلخواه دیگر مانند مارمالاد هلو یا کرمفیل استفاده میشود. سپس شیرینیها با رنگهای مختلف و شکر فرصتی مرغوب و زیبا میگیرند. انتهایی همراه با برگهای شماره شده به شیرینیها اضافه میشود.
از جمله نکات مهم تهیه شیرینی هلویی اینکه برای جلوگیری از ترک خوردن شیرینی باید دمای فر را به دقت تنظیم کرد و از آرد بیش از حد هم خودداری کرد. منظور از فریزر نگه داشتن خمیر ژلارد این است که بتوان آن را برای مدت چند روز یا حتی یک ماه نگهداری کرد تا در زمان مناسب بتوان از آن استفاده کرد. سپس با لذت از این شیرینی هلویی خوشمزه لذت برده و از آن به دوستان و خانواده خود نیز پیشنهاد دهید.
شیرینی هلویی با ظاهری جذاب و کاملا شبیه به هلو از جمله شیرینیهای خوشمزه است که شما میتوانید آن را در مراسم و مهمانیهای مختلف برای پذیرایی سرو کنید. در این مقاله از تک فانبلاگ همراه ما باشید تا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تهیه خمیر شیرینی هلویی
مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی هلویی به شرح زیر است:
تخم مرغ۱ عددآرد سفید قنادیحدودا ۳۷۰ گرمشکر۱۳۰ گرمروغن مایعیک سوم پیمانهشیریک سوم پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق چایخوریوانیلنوک قاشق چایخوری
مواد لازم جهت تهیه فیلینگ و تزیین شیرینی
مواد لازم جهت تهیه فیلینگ و تزیین شیرینی به شرح زیر است:
رانی هلو۱ عددشکر (برای غلطاندن شیرینی)به مقدار لازمفیلینگ دلخواه (مارمالاد هلو یا کرمفیل وانیلی یا شکلات صبحانه)به مقدار لازمرنگ مجاز خوراکی (زرد، نارنجی یا قرمز)چند قطره
مراحل تهیه شیرینی هلویی با خمیر ژلارد
مواد اولیه خمیر شیرینی را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
مرحله اول: ترکیب مواد مواد اولیه
برای تهیه خمیر این شیرینی تخم مرغ، شکر و وانیل را داخل ظرفی بریزید و با همزن دستی به مدت یک دقیقه مخلوط کنید تا یکدست شوند. در ادامه شیر و روغن مایع را به مواد اضافه و مخلوط کنید. بیکینگ پودر را هم به مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا مخلوط شود.
مرحله دوم: افزودن آرد
حال نوبت به اضافه کردن آرد میرسد. میزان آرد در این شیرینی مشخص نیست و بسته به نوع آرد و بزرگی و کوچکی تخم مرغ ممکن است مقدار بیشتر یا کمتری از آرد مصرف شود، چون نوع و جذب آب آردهای مختلف با هم متفاوت است.
بنابراین نباید آرد را یکجا اضافه کنید. آرد باید کم کم به مواد اضافه شود، هر بار مقداری آرد را داخل مواد الک کنید، با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شود، این کار را ادامه دهید تا جایی که مایه سفت شود و نتوانید به هم زدن با مفتول ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستیل
مرحله سوم: ورز دادن خمیر
اکنون همزن دستی را کنار بگذارید و دوباره مقداری آرد اضافه کرده و با دست شروع به مخلوط کردن مواد کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیر لطیفی به دست بیاید و به دست تمیز نچسبد. از بیش از اندازه اضافه کردن آرد که باعث سفت شدن خمیر شود خودداری کنید.
سپس دستتان را کمی به آرد آغشته کنید و از خمیر گلولههایی به اندازه دوازده گرم بردارید و داخل دستتان گرد کنید.
مرحله چهارم: انتقال مواد به فر
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینیها را با فاصله داخل سینی فر بچینید. (شیرینیها داخل فر پف میکنند؛ ایجاد فاصله بین شیرینیها برای این است که شیرینیها بعد از پف کردن به هم نچسبند)
در ادامه سینی فر را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ الی ۲۵ دقیقه قرار دهید. زمان گفته شده تقریبی است؛ چرا که زمان در فرهای مختلف متفاوت است. هنگامی که زیر شیرینیها طلایی شد باید از فر خارج شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی پرسی
مرحله پنجم: خالی کردن داخل شیرینی
توجه داشته باشید که نیازی نیست روی شیرینیها تغییر رنگ دهد. اجازه دهید شیرینیها کاملا خنک شوند و بعد از کاغذ روغنی جدا کنید و با یک چاقوی تیز کمی داخل شیرینی را خالی کنید.
مرحله ششم: فیلینگ شیرینی
حال فیلینگ دلخواه مثل مارمالاد هلو یا کرمفیل یا شکلات صبحانه را داخل قیف بریزید و قسمت خالی شده شیرینیها را پر کنید و بعد ۲ شیرینی را به هم بچسبانید. سپس به صورت دورانی حرکت دهید تا به هم بچسبند. تمامی شیرینیها را به همین ترتیب آماده کنید.
توجه: مقدار فیلینگ نباید آن قدر زیاد باشد که بعد از چسباندن شیرینیها به هم از بین ۲ شیرینی بیرون بزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی دارچینی
مرحله هفتم: افزودن رنگ خوراکی به رانی
رانی هلو را از صافی رد کنید تا تکههای میوه از آب میوه جدا شود و بعد آب میوه را دو قسمت کنید. سپس رانی را داخل دو ظرف بریزید. به رانی هلوی یک ظرف کمی رنگ زرد و به رانی هلوی ظرف بعدی رنگ نارنجی یا قرمز اضافه و مخلوط کنید.
مرحله هشتم: غلطاندن شیرینی در رانی رنگی
شیرینیها را بردارید و نصف شیرینی را داخل نوشیدنی نارنجی و بعد نصف دیگر شیرینی را داخل نوشیدنی زرد رنگ بزنید، تا رنگ بگیرد. شیرینیهای رنگ گرفته را روی توری حدود ۱ تا ۲ دقیقه قرار دهید تا آب میوههای اضافی از شیرینیها پایین بریزد.
مرحله نهم: غلطاندن شیرینی در شکر
سپس شیرینی را داخل شکر بغلطانید تا همه قسمتهای شیرینی به شکر آغشته شود. همه شیرینیها را به همین ترتیب آماده کنید.
مرحله دهم: تزیین شیرینی
برای قسمت برگ هلو نیز میتوانید از برگ نعنای تازه استفاده کنید و یا اینکه خمیر فوندانت یا گامپیست را به شکل برگ درآورید و روی شیرینی هلویی قرار دهید.
اگر این خمیرها در دسترستان نیست میتوانید در خانه خمیر ژلارد درست کنید. در ادامه طرز تهیه این خمیر را توضیح دادهایم.
مواد لازم جهت تهیه خمیر ژلارد
برای تهیه خمیر ژلارد به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
آرد سفید۲ قاشق غذاخورینشاسته۳ قاشق غذاخوریشیر یا آب سردیک سوم پیمانهشکر۳ قاشق غذاخوریپودر ژله با طعم و رنگ دلخواه۱ قاشق غذاخوریروغن مایع۲ قاشق غذاخوریوانیلنوک قاشق چایخوریاسانس و رنگ دلخواهچند قطره
مراحل تهیه خمیر ژلارد
با طی کردن مراحل زیر میتوانید در خانه مقدار کمی خمیر ژلارد به رنگی که میخواهید تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید.
مرحله اول: ترکیب شیر و نشاسته
برای خمیر ژلارد از نشاسته ذرت یا گندم و نوع پودری یا گل میتوانید استفاده کنید. نشاسته را داخل شیر سرد بریزید و مخلوط کنید تا کاملا حل و یکدست شود و اگر نیاز بود از صافی رد کنید.
مرحله دوم: افزودن شکر و آرد
شکر، آرد سفید الک شده، پودر ژله دلخواه و وانیل را داخل قابلمهای مخلوط کنید. سپس نشاسته و شیر حل شده را به آن اضافه کنید. (برای اینکه رنگ برگ سبز باشد، میتوانید از ژله طالبی استفاده کنید)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نان چایی
مرحله سوم: اضافه کردن روغن مایع
مواد را هم بزنید تا یکدست شود و بعد روغن مایع را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: افزودن اسانس و رنگ دلخواه
حال اسانس و رنگ دلخواهتان را به مواد اضافه کنید. بسته به نیازتان میتوانید از رنگهای مختلف استفاده کنید و رنگ و طعم ژله را هم تغییر دهید، اما وجود پودر ژله رنگ ملایمی به خمیر میدهد. پس در صورتی که میخواهید رنگ خمیر بیشتر و پر رنگتر باشد، میتوانید مقداری رنگ مجاز خوراکی به مواد اضافه کنید.
در صورتی هم که دوست دارید رنگ خمیر سفید باشد، میتوانید از ژله آلورا استفاده کنید. اما به دلیل وجود آرد رنگ خمیر ژلارد سفید صدفی نمیشود و کمی متمایل به کرمی خواهد بود.
بعد از مخلوط کردن همه مواد با هم ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد. حرارت باید ملایم باشد تا خامی آرد و نشاسته کاملا گرفته شود و بوی خامی داخل خمیر حس نشود.
مواد را مدام هم بزنید تا شروع به غلیظ شدن کند، وقتی غلیظ شد و موقع هم زدن از کف ظرف جدا شد حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خمیر کاملا خنک شود.
مرحله پنجم: تهیه برگ شیرینی با خمیر ژلارد
وقتی خمیر خنک شد، دستتان را کمی با روغن مایع چرب کرده، خمیر را جمع کنید و کمی ورز دهید تا یکدست شود و بعد داخل نایلون فریزر یک ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
بعد از خنک شدن خمیر مقداری از آن را جدا کنید و داخل مولد برگ قرار دهید و کاملا فشرده کنید. قسمتهای اضافی را جدا کرده و بعد از مولد جدا کنید تا برگهای شیرینی درست شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شلیل با بادام
مرحله ششم: فیکس کردن برگ روی شیرینی
اگر مولد نداشتید، میتوانید خمیر را با وردنه باز کنید و به شکل برگ ببرید و استفاده کنید. برگهای آماده را روی شیرینی قرار دهید و با یک عدد خلال پسته روی شیرینی فیکس کنید تا ثابت بماند و جا به جا نشود.
شیرینی شما آماده سرو کردن است. نوش جان!
نکات و فوت و فنهای تهیه شیرینی هلویی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شیرینی هلویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
خمیر ژلارد را به مدت چهار روز داخل ظرف در بسته داخل یخچال میتوانید نگه داری کنید و همچنین به مدت یک ماه در فریزر قابل نگهداری است، اما حتما از ظرف در بسته استفاده کنید تا بوی فریزر را به خودش نگیرد.شیرینی هلویی به مدت یک هفته داخل یخچال در ظرف در بسته قابل نگهداری است، همچنین میتوانید شیرینیها را بدون فیلینگ و مرطوب کردن به مدت یک ماه در ظرف دردار در فریزر نگه داری کنید و در موقع نیاز از فریزر خارج کنید تا یخش کاملا باز شود و بعد بقیه مراحل را انجام دهید.اضافه کردن بیش از حد آرد باعث پایین آمدن کیفیت شیرینی و سفت شدن بافت شیرینی میشود. همچنین بیش از حد اضافه کردن آرد ممکن است باعث ترک خوردن شیرینیها داخل فر در حین پخت شود.تنظیم نبودن دمای فر و بالا بودن دما باعث ایجاد ترک روی شیرینی میشود، اگه ترکها ریز باشند بعد از مرطوب کردن شیرینی و غلطاندن داخل شکر مشخص نمیشود، اما اگر ترکها بزرگ و عمیق باشند ظاهر شیرینی را خراب میکنند.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه شیرینی هلویی با خمیر ژلارد را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شیرینی خوشمزه را طبق رسپی فوق تهیه و از طعم بینظیر و ظاهر جذاب آن نهایت لذت را ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین