آشپزی شما به شگفتی ها راه مییابد: سورپرایزی شیک و خوشمزه برای مهمانان
پلو قشقایی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با استفاده از گوشت گوسفندی، برنج، زعفران و ادویه های مختلف تهیه می شود. این غذا با ترکیبی منحصر به فرد از طعم و عطرهای مختلف، یک طعم خاص و لذیذ به غذا می بخشد. با وجود تنوع در نحوه آماده سازی و تهیه این غذا، می توانید با تغییرات کم در مواد مورد استفاده، طعم جدیدی برای لای پلو قشقایی خود ایجاد کنید. مواد لازم برای تهیه این غذا نیز به صورت معمول در دسترس هر خانه ای قرار دارد و به راحتی می توانید آن را تهیه کنید. در نهایت، زمان و حوصله خوبی برای پخت این غذا نیاز است تا به خوبی و درستی پخته شود و طعم منحصر به فرد خود را از خود نشان دهد.
برترین ها نوشت: پلو قشقایی یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرنی است که میتوانید به سادگی در خانه تهیه کنید.
شما می توانید برای تهیه این پلو می توانید از قسمت های مختلف گوشت استفاده کنید و آن راحتی برای تنوع غذایی تهیه کنید. بهتر است برای تهیه لای پلو قشقایی از گوشت تازه استفاده کنید و به دلخواه می توانید از ترکیب برنج ایرانی با دودی استفاده کنید تا عطر این غذا بیشتر شود.
زمان این پخت این غذا به گوشتی که استفاده می کنید بستگی دارد. اگر به تنوع غذایی علاقمند هستید و از غذا های تکراری خسته شدید لای پلو قشقایی را تست کنید.
مواد لازم برای تهیه لای پلو قشقایی
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
زعفران دم کشیده ۲ ق غذا خوری
پیاز ۲ عدد
کشمش ۱ ق غذا خوری
گردو ۱/۴ پیمانه
زرشک ۲ ق غذا خوری
انار خشک به دلخواه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه لای پلو قشقایی لذیذ و مجلسی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید برنج را پاک کنید و خوب بشورید. سپس به همراه کمی نمک خیس کنید و کنار قرار دهید. گوشت گوسفندی مورد نظر را خرد کنید. شما می توانید از گوشت خرد شده خورشتی یا استخوان دار به دلخواه استفاده کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن گوشت
گوشت گوسفندی را بعد از شستن باید با کمی نمک و زعفران مزه دار کنید. سپس داخل یک تابه کمی روغن بریزید و خوب سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد و طلایی شود و بعد از تابه خارج کنید. پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و داخل همان تابه کمی سرخ کنید.
مرحله سوم: تهیه مایه گوشت
سپس گردو خرد شده و کشمش خیس خورده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کشمش ها پف کنند و گردو از خامی خارج شودو سپس زرشک را اضافه کنید و در انتها گوشت را به همراه ادویه ها افزوده و خوب هم بزنید تا مواد باهم یکدست و عطر ادویه ها بلند شود.
مرحله چهارم: آماده سازی سبزیجات پلو
برنج را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید و بعد کف روی برنج را بگیرید و برنج را کمی دون آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ مناسب قرار دهید و کمی برنج ریخت و مواد گوشتی را لای پلو قرار دهید و روی شعله پخش کن قرار دهید و برای ۲ ساعت دم گذاشته تا گوشت نرم و پخته شود.
نکات کلیدی در تهیه لای پلو قشقایی خوشمزه و لذیذ به روش اصلی
می توانید در انتها کمی زرشک و زعفران روی پلو بریزید و سرو کنید.
می توانید به دلخواه گوشت را نیم پز کنید و بعد در میان پلو قرار دهید.
می توانید از گوشت چرخ کرده یا قلقلی نیز استفاده کنید.
حرارت باید خیلی کم باشد تا با بخار برنج گوشت به آرامی پخته شود.
می توانید در انتها کمی کره روی برنج بریزید.
راضیه میرزاحیدری