راز تهیه غذای شهریوری و زندگی انرژیانگیز: نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده
خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخکرده یکی از غذاهای محبوب در هند است که با افزودن ادویههای خاص، طعم و بوی منحصر به فردی به آن داده میشود. این غذا با طعم خوشمزه و عطر دلنشین ادویههای هندی، ترکیبی متعادل از گوشت چرخکرده و نخود فرنگی تازه یا منجمد است. مراحل تهیه این غذا شامل تفت دادن پیاز، اضافه کردن سیر و زنجبیل، افزودن گوشت چرخکرده و ادویهها، سپس اضافه کردن نخود فرنگی و نهایتاً پخت و سرو آن میشود. نکات مهم در تهیه این غذا شامل اضافه کردن زودهنگام ادویهها، استفاده از گوشت گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند، و تزئین آن با گشنیز تازه خرد شده میشود. این غذا میتواند به عنوان یک وعده غذایی سالم و مغذی برای خانواده و مهمانان خوشمزه باشد.
خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخکرده، یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه هندی است که به دلیل طعم منحصر به فرد و عطر و بوی دلنشین ادویههای هندی، طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از تک فانبلاگ، به ارائه یک دستور پخت کامل و جامع برای تهیه خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده میپردازیم.
مواد لازم جهت تهیه خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم جهت تهیه این خوراک خوشمزه به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرمنخود فرنگی تازه یا منجمد۲ پیمانهپیاز۲ عدد متوسطسیر۴ حبهزنجبیل تازه رنده شده۱ قاشق غذاخوریگوجه فرنگی۲ عدد متوسطرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریپودر زیره۱ قاشق چایخوریپودر گشنیز۱ قاشق چایخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریپودر فلفل قرمز۱/۲ قاشق چایخوریپودر دارچین۱/۴ قاشق چایخوریپودر هل۱/۴ قاشق چایخوریپودر میخک۱/۴ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمگشنیز تازه خرد شده برای تزیینبه مقدار لازم
مراحل تهیه خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خوراک ۳۰-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این خوراک در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی پیاز
پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمهای با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. این کار باعث میشود طعم پیاز در غذا بهتر حس شود.
مرحله دوم: افزودن سیر و زنجبیل
سیر و زنجبیل رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر آن ها آزاد شود.
مرحله سوم: افزودن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را به قابلمه اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را به خوبی با محتوای درون قابلمه ترکیب کنید.
گوشت را به طور کامل تفت دهید تا رنگ آن قهوه ای شود و بوی خامی آن گرفته شود.
گوشت گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند برای این غذا مناسب است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مرغ و نخود فرنگی
مرحله چهارم: افزودن گوجه فرنگی و ادویهها
گوجهفرنگیهای رنده شده، رب گوجه فرنگی، پودر زیره، پودر گشنیز، پودر زردچوبه، پودر فلفل قرمز، پودر دارچین، پودر هل، پودر میخک، نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید.
مواد را به خوبی مخلوط کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت کم بپزید تا سس غلیظ شود.
ادویهها نقش مهمی در طعم و عطر این غذا دارند. ادویهها را به موقع اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام ادویهها باعث میشود که طعم آنها در غذا از بین برود.
مرحله پنجم: افزودن نخود فرنگی
نخود فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا نخود فرنگی نرم شوند. میتوانید از نخود فرنگی تازه یا منجمد استفاده کنید.
مرحله ششم: پخت و سرو خوراک
در صورت تمایل، میتوانید ۱ پیمانه آب یا آب مرغ به خوراک اضافه کنید.
خوراک را به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه بپزید تا سس غلیظ و جا افتاده شود.
نمک و فلفل را در انتهای پخت اضافه کنید تا طعم مواد حفظ شود.
میتوانید خوراک نخود فرنگی را با گشنیز تازه خرد شده تزیین کنید. از نان یا برنج برای سرو این غذا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه با گوجه و سیب زمینی
نکات تهیه خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده
در ادامه به ۳ نکته مهم برای تهیه این خوراک اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
می توانید از سیب زمینی نیز در این غذا استفاده کنید. برای این کار، سیب زمینی ها را به صورت مکعبی خرد کرده و در ۱۰ دقیقه آخر پخت به خوراک اضافه کنید. می توانید از فلفل دلمه ای، ذرت یا قارچ نیز در این غذا استفاده کنید.برای طعم تندتر، می توانید مقدار پودر فلفل قرمز را افزایش دهید.می توانید از کمی شیر نارگیل یا خامه برای طعم و بافت بهتر به خوراک اضافه کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمیتوانید خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده خوشمزه و خوش طعم تهیه کنید که مورد پسند شما و مهمانانتان خواهد بود. این غذا به سادگی در خانه قابل تهیه است و میتواند گزینهای عالی برای یک وعده غذایی سالم و مغذی باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.