11 حقیقت جذاب درباره تشخیص خربزه شیرین و رسیده که نباید از دست بدهید!
تابستان یک فصل مملو از میوههای رنگارنگ و خوشمزه است و یکی از این میوهها خربزه است که طعم شیرین و بافت آبدار آن، گرمای تابستان را لذت بخش میکند. اما انتخاب یک خربزه شیرین و رسیده همیشه آسان نیست. در این مقاله در تک فانبلاگ، ۱۱ روش برای تشخیص خربزه شیرین و رسیده ارائه شده است.
اولین روش برای تشخیص خربزه شیرین، سفتی و محکمی از پوست آن است که نشاندهنده رسیدگی میوه است. همچنین به رنگ پوست، بخش انتهایی، زبری و چسبندگی پوست خربزه نیز توجه شده و روشهای دیگری مانند تکان دادن، بررسی وزن، زدن خربزه، و بو کردن نیز برای تشخیص خربزه شیرین مورد بحث قرار گرفته است.
اگر از این نکات در خرید خربزه استفاده کنید، احتمالاً بیشتر توانایی خرید یک خربزه شیرین و خوشمزه را پیدا خواهید کرد. جستجو در مجله آشپزی تک فاننیز میتواند مطالب جذاب دیگری را برای آشنایی با تشخیص میوههای دیگر ارائه کند.
تابستان فصل میوههای رنگارنگ و خوشمزه است. یکی از این میوههای دلچسب، خربزه است که با طعمی شیرین و بافتی آبدار، گرمای تابستان را دلچسبتر میکند. اما انتخاب خربزه شیرین و رسیده همیشه کار آسانی نیست. در این قسمت از تک فانبلاگ به معرفی ۱۱ روش تشخیص خربزه شیرین و رسیده از خربزههای نارس خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
با روشهای تشخیص خربزه شیرین آشنا شوید!
انتخاب خربزه شیرین و آبدار میتواند کمی چالشبرانگیز باشد، اما با چند روش ساده میتوانید به راحتی یک خربزه خوشمزه را انتخاب کنید. در ادامه، نکاتی برای تشخیص خربزه شیرین و آبدار شرح میدهیم.
۱- پوست خربزه شیرین سفت است
یکی از نشانههای اصلی خربزه رسیده و شیرین، پوست سفت و محکم آن است. در واقع، سفت بودن پوست خربزه نشاندهنده این است که میوه به طور کامل رسیده و شیرین است. اما توجه داشته باشید که سفت بودن پوست خربزه باید در تمام قسمتهای آن یکسان باشد. اگر در برخی نقاط، پوست خربزه نرم و در نقاط دیگر سفت باشد، این احتمال وجود دارد که خربزه ضربه دیده یا خراب شده باشد.
۲- به رنگ پوست خربزه توجه کنید
خربزههای رسیده و آبدار، معمولا با پوستی به رنگ متمایل به زرد یا سفید خود را نشان میدهند. در مقابل، خربزههایی که پوستی کاملا سبز دارند، نارس هستند و طعم شیرینی ندارند.
۳- بخش انتهایی خربزه را بررسی کنید
یک روش تشخیص خربزه شیرین و آبدار، بررسی محل جدا شدن ساقه از میوه است. در خربزههای رسیده، این قسمت فرو رفته است. علت این فرورفتگی این است که زمانی که خربزه به طور کامل میرسد، به راحتی از ساقه جدا میشود. به همین دلیل، در خربزههای رسیده، اثری از ساقه روی میوه باقی نمیماند و محل اتصال آن کمی فرو رفته به نظر میرسد.
۴- پوست خربزه شیرین زبر است
برخلاف خربزههای نارس که پوستی صاف دارند، خربزههای رسیده پوستی زبر و خشن دارند که با شیارهای ظریف و سبز رنگ پوشیده شده است.
بیشتر بخوانید: روش تشخیص هندوانه شیرین و قرمز
۵- خربزه شیرین، پوستی چسبناک دارد
شاید تصور کنید که خربزه با پوستی چسبناک، خربزهای بد طعم و نامناسب است. اما اینطور نیست! چسبندگی پوست خربزه در واقع نشانهای از رسیده و شیرین بودن آن است.
۶- خربزه را تکان دهید
یکی از راههای ساده برای تشخیص خربزه شیرین، تکان دادن آن است. زمانی که خربزه رسیده و شیرین باشد با تکان دادن آن، حرکت دانههایش را در داخل میوه به وضوح حس خواهید کرد.
۷- خربزه متقارن بخرید
برای اینکه خیالتان از خرید خربزه شیرین راحت باشد، به دنبال خربزههایی با ظاهر متقارن باشید. خربزههای نامتقارن که دارای برجستگیها یا فرورفتگیهای عجیب هستند، معمولا نارس هستند و طعم شیرینی ندارند.
۸- انتهای خربزه را فشار دهید
یک ترفند ساده برای تشخیص خربزه شیرین، بررسی نرمی و سفتی بخش انتهایی آن است. برای انجام این کار، کافیست با انگشت شست خود به آرامی انتهای خربزه را فشار دهید. اگر خربزه رسیده باشد، با فشار ملایم انگشت، پوست آن کمی فرو رفته و سپس به حالت اول برمیگردد.
در مقابل، اگر بخش زیرین خربزه سفت و غیرقابل انعطاف باشد، نشانه نارس بودن آن است. همچنین، توجه داشته باشید که اگر خربزه دارای فرورفتگی در انتهای خود نباشد، به احتمال زیاد نارس است.
بیشتر بخوانید: این افراد هرگز خربزه نخورند!
۹- خربزه را وزن کنید
خربزههای رسیده به دلیل داشتن آب بیشتر، سنگینتر هستند. هنگام خرید خربزه، دو خربزه با اندازه مشابه را در دست بگیرید و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. خربزهای که سنگینتر به نظر میرسد، احتمالا رسیده است و طعم شیرینی دارد.
۱۰- به خربزه ضربه بزنید
برای تشخیص خربزه شیرین، به آن ضربه بزنید. اگر در هنگام ضربه زدن به خربزه، صدایی توخالی شنیدید، به احتمال زیاد خربزه رسیده و شیرین است.
۱۱- خربزه را بو کنید
خربزه را به بینی خود نزدیک کرده و عمیق بو کنید. اگر بوی شیرین و مطبوعی از خربزه به مشامتان رسید، احتمالا رسیده است و طعم شیرینی دارد. اما خربزههایی که بوی عجیب و نامطبوعی میدهند، احتمالا خراب هستند و مناسب خوردن نیستند.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، روش تشخیص خربزه شیرین را شرح دادیم. با به کارگیری نکات ذکر شده در این مطلب، دیگر طعم خربزه نارس و بیمزه را تجربه نخواهید کرد و به راحتی میتوانید یک خربزه شیرین و خوشمزه بخرید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.