ویتامین: در پیشگیری از سرطان، یک پاسور با ارزش
ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که به سلولهای بدن در مقابل آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکند. این ویتامین میتواند از ابتلا به بیماریهای خطرناک مانند سرطان، بیماریهای قلبی و حتی آلزایمر جلوگیری کند. مقادیر مناسب ویتامین E میتوانند فرد را در برابر بیماریهای قلبی، سرطان و مشکلات چشمی محافظت کنند، مخصوصاً مشکلات مرتبط با پیری مثل دژنراسیون ماکولا.
به طور روزانه حدود ۱۵ میلیگرم ویتامین E برای بدن مناسب است. برخی از منابع غنی این ویتامین شامل تخمه آفتابگردان، بادام، آووکادو، اسفناج، کدو گردویی، کیوی، کلم بروکلی، ماهی قزل آلا، روغن زیتون و میگو هستند. باید توجه داشت که مصرف زیاد ویتامین E ممکن است به خونریزی اضافی منجر شود، بنابراین بهتر است منابع طبیعی این ویتامین را مصرف کرد تا از خطرات مصرف مکملها جلوگیری شود.
آنتی اکسیدانها از سلولهای بدن در برابر اثرات مخرب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان، بیماریهای قلبی یا حتی آلزایمر را کاهش دهند؛ بنابراین مقادیر مناسب ویتامین E میتواند فرد را در برابر بیماریهای قلبی، سرطان و آسیب چشمی مرتبط با سن (دژنراسیون ماکولا) محافظت کند.
به گزارش ایسنا، از مهمترین مزایای ویتامین E شامل نقش آن به عنوان ویتامین محلول در چربی است که برای عملکرد مناسب بسیاری از اندامها، فعالیتهای آنزیمی و فرآیندهای عصبی مورد نیاز است. در عین حال مصرف زیاد ویتامین E از طریق مکملها میتواند منجر به خونریزی بیش از حد شود. البته مصرف خوراکیهای حاوی ویتامین E مانند مواردی که در ذیل آورده شده، سالم و بی خطر است.
مقدار مورد نیاز مصرف ویتامین E به طور روزانه ۱۵ میلیگرم است. از مواد غذایی حاوی بالاترین مقادیر ویتامین E میتوان به ترتیب به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تخمه آفتابگردان
۲- بادامها
۳- آووکادو
۴- اسفناج
۵- کدو گردویی (از خانواده کدو حلوایی)
۶- کیوی
۷- کلم بروکلی
۸- ماهی قزل آلا
۹- روغن زیتون
۱۰- میگو