تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سرآشپزی خورش کتلت لذیذ به سبک شمالی

خورش کتلت یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه شمالی ایران است که با ترکیبات متنوع و خوشمزه‌ای دل‌پذیر و خوشمزه می‌شود. برای تهیه این خوراک لذیذ، باید ابتدا مواد لازم برای تهیه کتلت و سس را آماده کنید. مراحل تهیه این خورش شامل تهیه کتلت، پخت کتلت، تهیه سس، پخت خورشت و سرو دادن آن می‌شود. برای تهیه کتلت، باید گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز، تخم‌مرغ، سیر، جعفری و ادویه‌های مختلف را با هم مخلوط کرده و برای مدتی در یخچال قرار دهید. سپس کتلت‌ها را سرخ کرده و در یک سس خوشمزه چین کنید تا آماده سرو شدن شوند. با رعایت نکات مهم مثل استراحت دادن به مواد و سرخ کردن مناسب، می‌توانید خورش کتلتی خوشمزه و خوش‌رنگ تهیه کنید که مطمئناً همه‌ی خانواده‌تان را شاد کند.

خورشت کتلت، یک غذای شمالی اصیل و خوشمزه است که با عطر و طعم دلنشین خود، سفره‌ای پر از رنگ و مزه را برای شما به ارمغان می‌آورد. در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه خورش کتلت را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه کتلت

مواد لازم جهت تهیه کتلت به شرح زیر است:

گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمسیب زمینی متوسط۲ عددپیاز متوسط۱ عددتخم مرغ۱ عددسیر۱ حبهجعفری ساطوری۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه سس

مواد لازم جهت تهیه سس به شرح زیر است:

گوجه فرنگی۴۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریپیاز متوسط۱ عددسیر۱ حبهروغن۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآب۲ پیمانهسیب زمینی نگینی سرخ شده (برای تزیین)به مقدار دلخواهجعفری ساطوری شده (برای تزیین)به مقدار دلخواه

مراحل تهیه خورش کتلت

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۶۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: تهیه کتلت

سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و رنده کنید. آب اضافی سیب زمینی‌ها را بگیرید.

پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیر اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ، جعفری ساطوری، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

مواد کتلت را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.

مرحله دوم: پخت کتلت

از مواد کتلت به اندازه یک گردو بردارید و به آن فرم دلخواه (گرد یا بیضی) بدهید.

در یک تابه روغن گرم کنید و کتلت ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.

کتلت های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

مرحله سوم: تهیه سس

گوجه فرنگی‌ها را پوست بگیرید و رنده کنید.

درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.

پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

سپس سیر را رنده کرده به تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر نیز آزاد شود.

پیاز و سیر را به خوبی تفت دهید تا عطر و طعم خود را به سس منتقل کنند.

رب گوجه فرنگی را به پیاز و سیر اضافه کنید و ۱-۲ دقیقه تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

گوجه فرنگی رنده شده، آب، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به رب اضافه کنید و به جوش بیاورید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سس به غلظت دلخواه برسد. اگر سس خورشت کتلت خیلی غلیظ شد، می‌توانید به آن کمی آب اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک نخود فرنگی هندی با گوشت چرخ کرده

مرحله چهارم: پخت خورشت

کتلت‌های سرخ شده را در یک قابلمه مناسب بچینید.

سس گوجه فرنگی را روی کتلت‌ها بریزید و به آرامی هم بزنید تا کتلت‌ها به طور کامل با سس آغشته شوند.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا خورشت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه جا بیفتد.

مرحله پنجم: سرو خورشت

خورشت کتلت را به همراه سیب زمینی نگینی سرخ شده و جعفری ساطوری تزیین و در کنار نان یا برنج سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی

نکات و فوت و فن‌های تهیه خورش کتلت

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورش کتلت اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای طعم دار کردن بیشتر کتلت، می‌توانید از ادویه‌های دلخواه خود مانند پودر زیره، پودر پاپریکا و پودر آویشن استفاده کنید.برای تهیه کتلت‌های خوشمزه، می‌توانید از گوشت گوساله و یا ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفند استفاده کنید.برای اینکه کتلت‌ها ترد و خوشمزه شوند، سیب زمینی رنده شده را به خوبی آبگیری کنید تا کتلت‌ها شل و وارفته نشود و بعد از مخلوط کردن مواد کتلت، به آن‌ها حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید تا مزه‌ها به خورد هم بروند و انسجام بهتری پیدا کنند.کتلت‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا به طور یکنواخت و کامل پخته و طلایی شوند.به سس، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر آویشن و سایر ادویه‌های دلخواه خود را اضافه کنید تا طعمی دلچسب و متعادل به آن ببخشید.برای غلیظ شدن سس، می‌توانید از کمی آرد یا رب گوجه‌ فرنگی بیشتر استفاده کنید.می‌توانید از فلفل دلمه‌ای نگینی شده نیز در سس استفاده کنید.

با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانو به کارگیری کمی حوصله می‌توانید خورش کتلت بسیار خوشمزه و جذابی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. این خورش لذیذ، ترکیبی بی‌نظیر از کتلت‌های ترد و خوشمزه، سس گوجه فرنگی غلیظ و معطر و سیب زمینی‌های نگینی شده است که با ذائقه هر ایرانی سازگار است.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!