تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

پنج استراتژی ساده برای بهبود زخم‌های پوستی از طریق تغذیه

زخم‌ها و بریدگی‌ها برای بدن بسیار مضر هستند ولی اگر به درستی مراقبت شوند، بهبود پیدا می‌کنند. زخم‌های جدی، به خصوص در افراد بستری، می‌تواند خطرآفرین باشد و نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد. افراد دیابتی باید به خصوص دقت کنند تا از ایجاد زخم ها جلوگیری کنند زیرا ترمیم آنها ممکن است مدتی طولانی نیاز داشته باشد.

برای تسریع در ترمیم زخم‌ها، انتخاب غذاهای سالم و نوشته‌های غذایی مناسب بسیار حائز اهمیت است. وعده‌های غذایی باید شامل پروتئین‌ها، میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و غلات باشند. همچنین انتخاب میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی ویتامین C و زینک هستند بسیار مفید است. مصرف پروتئین کافی، آب کافی و کنترل قند خون برای افراد دیابتی نیز حائز اهمیت است.

به طور کلی، توجه به تغذیه صحیح و مناسب می‌تواند به بهبود ترمیم زخم‌ها کمک کند و فرآیند بهبودی را تسریع بخشد.

همه ما زخم‌ها و بریدگی‌ها و خراش‌هایی داشته‌ایم که به پوست آسیب زده‌اند. بیشتر این زخم‌ها در افراد سالم اگر تمیز و به دور از آلودگی نگه داشته شوند، به سرعت خوب می‌شوند. اما بعضی از زخم‌ها هم هستند که جدی‌ترند و نیاز به مداخله پزشکی دارند.

زخم‌های جدی ممکن است شامل زخم‌های پوستی باشد که به عنوان زخم بستر نیز شناخته می‌شود. این زخم‌ها در جا‌هایی ایجاد می‌شوند که استخوان به پوست نزدیک است. مثل مچ پا، پشت، آرنج و پاشنه. این زخم‌ها برای کسانی که بستری هستند، از ویلچر استفاده می‌کنند و یا قادر نیستند وضعیت بدنشان را تغییر دهند، خطرآفرین است. در افرادی که دیابت دارند، احتمال بیشتری وجود دارد که به این نوع زخم‌ها و به خصوص زخم در ناحیه پا دچار شوند که ترمیم شدنش شاید هفته‌ها و ماه‌ها طول بکشد.

خوشبختانه انتخاب غذا‌های سالم می‌تواند به این افراد کمک کند تا کالری مورد نیاز، ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین لازم را دریافت کنند و بهبود پیدا کنند.

تسریع در ترمیم زخم با تغذیه خوب

۱- وعده‌های غذایی را طوری تنظیم کنید که شامل میزان درستی از پروتئین‌ها، میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و غلات باشد.

۲- میوه‌ها و سبزیجاتی را انتخاب کنید که از نظر ویتامین c غنی باشند. مثل کلم بروکلی یا توت فرنگی. برای میزان کافی زینک، غلات غنی‌شده و غذا‌های حاوی پروتئین را انتخاب کنید. مثل گوشت، مرغ، غذا‌های دریایی یا حبوبات. بعضی از زخم‌ها احتمالا برای خوب شدن نیاز به مقدار بیشتری از ویتامین‌ها و مواد معدنی دارند که برای استفاده از این مکمل‌ها باید حتما با پزشک مشورت کنید.

۳- پروتئین کافی در طول روز دریافت کنید. از منابع پروتئینی برای وعده‌های غذایی یا میان وعده‌ها استفاده کنید. مثل تخم مرغ برای صبحانه، لوبیا برای ناهار، ماست یا پنیر برای میان وعده و مرغ برای شام.

۴- آب کافی بنوشید یا از نوشیدنی‌های غیرشیرین استفاده کنید.

۵- برای افراد دیابتی میزان قند خون را کنترل کنید تا از ایجاد زخم جلوگیری شود و به روند بهبودی کمک شود.

منبع: خبرآنلاین

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!