تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راه های سلامتی از طریق تغذیه فصلی

آنا فیاناکا، یک زن ۸۹ ساله اهل سیسیلی ایتالیا است که به دلیل رژیم غذایی فصلی خود معروف شده است. او از مواد غذایی موجود در هر فصل برای تهیه غذاهای خود استفاده می‌کند. به طور کلی، تغذیه فصلی حاوی میوه‌ها و سبزیجاتی است که در آن فصل وارد بازار می‌شوند. این نوع تغذیه به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، چاقی و بسیاری بیماری‌های دیگر کمک می‌کند. از آنجایی که مواد غذایی محلی و فصلی معمولاً بیشتر مواد مغذی را در اختیار شما قرار می‌دهند، این نوع تغذیه به افراد امکان می‌دهد ویتامین‌ها، مواد معدنی، پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری را دریافت کنند. بنابراین، توصیه می‌شود که افراد از محصولات محلی و فصلی استفاده کنند و مصرف مواد غذایی متنوع و سالم را در روزمره خود ترجیح دهند. اما لازم به ذکر است که برای حفظ سلامت، تغذیه فصلی به تنهایی کافی نیست و باید از تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی اطمینان حاصل کرد.

آنا فیاناکا، گیاه‌خوار ۸۹ ساله سیسیلی، سلامتی‌اش را مدیون رژیم غذایی فصلی است، زیرا او در طول سال بیشتر سراغ مواد غذایی می‌رود که در هر فصل وارد بازار می‌شوند.

به گزارش سلامت نیوز، تغذیه فصلی گامی آسان به سوی الگوی غذایی بهتر است، زیرا در کاهش خطر بیماری قلبی، چاقی و سایر بیماری‌ها موثر است. ازجمله این مواد غذایی، میوه‌ها و سبزیجاتی‌اند که در فصل‌های مختلف می‌رسند.

چرا رژیم غذایی فصلی بهتر است؟

گری، که کارگاه آشپزی سالم برای افراد کم‌درآمد دارد، می‌گوید: «انتخاب مواد غذایی که هر ماه به‌فور در بازار بافت می‌شود راه خوبی برای شروع رژیم غذایی فصلی است، زیرا تعداد بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و کربوهیدرات‌های پیچیده را در دسترس ما قرار می‌دهند. در نیوانگلند ایالات متحده، گوجه‌فرنگی، انواع توت‌ها و هلو تابستانی جایشان را به کدو تنبل و کدو حلوایی پاییزی می‌دهند که همگی سرشار از آنتی‌اکسیدان و فیبرند. همچنین مواد غذایی فصلی طعم بهتری می‌دهند.»

جولیا زومپانو، متخصص تغذیه از کلینیک کلیولند، می‌گوید: «تغذیه فصلی به‌نوعی همان تغذیه از مواد غذایی محلی است. محصولات محلی معمولا مواد مغذی بیشتری دارند، زیرا به شیوه طبیعی عمل آمده‌اند و افراد بلافاصله پس از چیدنشان آن‌ها را مصرف می‌کنند. این به افراد امکان می‌دهد تا بیش‌ترین میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی، پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها را، که خطر ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهند، به دست آورند.» شان هفرون، متخصص قلب، هم می‌گوید که برای تغییر رژیم غذایی باید ذهن بازی داشته باشید. او به افراد توصیه می‌کند تا از کلم بروکلی و سایر سبزیجات فراتر بروند و میوه‌ها و سبزیجات متنوع‌تری مصرف کنند.

توصیه کارشناسان این است که به بازار‌های محلی بروید و از آنچه در هر فصل ارزانی می‌شود بهره‌مند شوید. با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که تغذیه فصلی تنها راه نیست و برخی مطالعات نشان داده‌اند که مردم در مناطق سردتر با کمبود مواد مغذی در زمستان مواجه‌اند؛ بنابراین تغذیه سالم و مصرف تمام مواد مغذی برای حفظ سلامت ضروری است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!