شگفتانگیز: برنج، راز سلامت و روشناییدهندهی پوست
سبوس برنج به دلیل وجود فیبر و روغنهای مفید در آن، میتواند به کاهش جذب کلسترول و تثبیت سطح قند خون کمک کند. همچنین، میتواند به کاهش تشکیل سنگهای کلیه و کنترل وزن کمک کند. نوعی خواص دیگر این محصول، مربوط به سلامت استخوان است؛ زیرا خواص معدنی موجود در آن میتواند استخوانها را تقویت کند. از طرفی، ویتامینها و مواد معدنی موجود در سبوس برنج میتوانند به اعصاب و مغز کمک کنند و عملکرد آنها را بهبود ببخشند. در نهایت، سبوس برنج ممکن است برای کاهش کلسترول بالا هم موثر باشد. به طور خاص، روغن سبوس برنج میتواند کلسترول خوب را افزایش دهد و کلسترول بد را کاهش دهد. این خصوصیات سبوس برنج ثابت میکند که این محصول یک گزینه سالم و مفید در رژیم غذایی میباشد.
سبوس برنج ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند، زیرا روغن موجود در آن دارای موادی است که ممکن است جذب کلسترول را کاهش داده و سرعت روند حذف کلسترول را افزایش دهد.
به گزارش همشهری آنلاین، یکی از مواد موجود در سبوس برنج میتواند منجر به کاهش جذب کلسیم شود، که این میتواند به کاهش تشکیل انواع خاصی از سنگ کلیه در بدن کمک کند.
خواص سبوس برنج برای لاغری
سبوس برنج تثبیت شده را به عنوان منبعی از فیبر غذایی رژیمی مصرف کنید. پیروی از یک رژیم غذایی غنی از فیبر به شما در داشتن وزنی سالم و ماندگار کمک میکند و معده شما را برای مدت طولانی تری بعد از غذا سیر نگه میدارد تا شما را از پرخوری در طول روز منع کند. فیبر موجود در سبوس برنج تثبیت شده همچنین به کنترل سطح قند خون شما کمک میکند و مزایای سلامتی طولانی مدت تری از جمله کاهش خطر بیماری قلبی را برای شما به ارمغان میآورد.
طبق گفته موسسه پزشکی، یک چهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده، ۶.۲ گرم فیبر رژیمی را برای شما فراهم میکند که این مقدار به صورت روزانه ۲۵ درصد برای زنان و ۱۶ درصد برای مردان توصیه شده است.
خواص سبوس برنج برای سلامت استخوان
سبوس برنج تثبیت شده به عنوان منبع خوبی از مواد معدنی لازم و ضروری برای بدن به شمار میآید که نیز مقدار زیادی منگنز و فسفر را برای شما فراهم میکند. شما برای داشتن استخوانهایی سالم به هر دوی این ۲ ماده معدنی نیاز دارید – فسفر به بافت استخوانی معدنی شما کمک میکند تا استخوانهای شما را سفت کند که این در حالی است که منگنز به شما کمک میکند کلاژن مورد نیاز خود را تولید کنید که این کلاژنها آنها را در برابر آسیب مقاوم میکند. منگنز همچنین عملکرد سالم مغز را تقویت میکند و فسفر در ارتباطات سلولی نقش دارد. یکچهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده حاوی ۴۹۵ میلی گرم فسفر و ۴.۲ میلی گرم منگنز است – کل نیاز روزانه شما – و ۷۱ درصد از فسفر مورد نیاز روزانه شما.
خواص سبوس برنج برای اعصاب و مغز
سبوس برنج تثبیت شده نیز حاوی ویتامینهایی، به ویژه ویتامینهای B-۵ و B-۶ است. ویتامین B-۵ نقش مهمی را در عملکرد مغز بازی میکند – این ویتامین به شما کمک میکند ملاتونین- هورمون مغزی است که بر هوشیاری تأثیر میگذارد- و همچنین استیل کولین-یک ماده شیمیایی که در ارتباطات سلولی مغزی استفاده میشود- را بسازید. ویتامین B-۶ نیز به ارتباط اعصاب شما کمک میکند و در تولید گلبولهای قرمز خون نقش مهمی را ایفا میکند. هر یکچهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده حاوی ۲.۲ میلی گرم اسید پانتوتنیک یا ۴۴ درصد از مقدار توصیه شده روزانه توسط موسسه پزشکی است. یک وعده از این سبوس برنج تثبیت شده ۱.۲ میلی گرم ویتامین B-۶ یا ۹۲ درصد از نیاز روزانه توصیه شده را برای شما به ارمغان میآورد.
خواص سبوس برنج برای درمان کلسترول بالا
درمان کلسترول بالا، زمانی که سبوس برنج به یک رژیم غذایی کمچرب اضافه میشود. به نظر میرسد رعایت یک رژیم غذایی کمچرب و مصرف ۸۵ گرم سبوس برنج پرچرب در روز، کلسترول کل را تا ۸ درصد و کلسترول «بد» لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را تا ۱۴ درصد کاهش میدهد. به نظر نمیرسد سبوس برنج بر سایر چربیهای خون مانند تری گلیسیرید یا کلسترول “خوب” لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) اثر بگذارد. مصرف ۱۱.۸ گرم سبوس برنج به شکل کمچرب هم اثرگذار نیست. هم سبوس برنج پرچرب و هم کمچرب به اندازه سبوس جو دوسر برای کاهش کلسترول بالا موثر هستند.
به نظر میرسد مصرف روغن سبوس برنج برای درمان کلسترول بالا نیز موثر باشد. شواهدی وجود دارد که روغن سبوس برنج میتواند کلسترول کل را تا ۱۴ درصد، کلسترول بد LDL را تا ۲۰ درصد، تری گلیسیرید را تا ۲۰ درصد کاهش دهد و کلسترول خوب یا HDL را تا ۴۱ درصد افزایش دهد.