تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

! مواظب باشید، این سیب‌زمینی‌ها منجر به مشکلات جدی می‌شوند

سیب زمینی یکی از مواد غذایی پرکاربرد در جهان است اما برخی از آن‌ها ممکن است شامل سم سولانین باشند که در صورت مصرف زیاد می‌تواند به سلامتی آسیب برساند. اگر سیب زمینی بوی تلخی داشت یا پوست آن رگه‌های سبزی داشته باشد، بهتر است از مصرف آن خودداری کرد. این سم موجود در سیب زمینی می‌تواند علایمی مانند استفراغ، اسهال و درد شکم ایجاد کند و در موارد شدیدتر می‌تواند باعث فروپاشی و مرگ شود. برای جلوگیری از تولید سم و بوی بد در سیب زمینی، مهم است آن‌ها را در محیط تاریک و خنک نگه داشت و برای اطمینان، قسمت‌های سبز آن‌ها را دور بریزید. همچنین، نگهداری طولانی مدت سیب زمینی نیز باعث افزایش خطرات برای سلامتی می‌شود و لازم است آن‌ها را به موقع مصرف یا دور انداخت.

فرقی ندارد که سیب زمینی به صورت پخته، سرخ شده یا تنوری باشد. در هر صورت ممکن است بویی در آن وجود داشته باشد که شما از آن آگاه نباشید که نشان دهنده یک ماده خطرناک و کشنده است. به همین دلیل باید مراقب باشید که اگر سیب زمینی این بو را می‌داد از آن استفاده نکنید، در غیر اینصورت شما را بیمار می‌کند.

اگر سیب زمینی بوی تلخی می‌داد آن را نخورید

به گزارش نمناک، سیب زمینی‌ها جزء خانواده خوراکی‌های خوشمزه هستند که ممکن است داخل بعضی از آن‌ها به طور طبیعی سم سولانین وجود داشته باشد. متخصصان بر این عقیده هستند که شما می‌توانید مقدار کمی سولانین را بدون این که واکنش زیادی داشته باشد مصرف کنید، اما اگر این سم به شکل نامناسب در بدن ذخیره شده باشد، آسیب ایجاد می‌کند.

خوشبختانه دو علامت رایج برای این موضوع وجود دارد: این که سیب زمینی بوی تلخی بدهد یا پوست آن رگه‌های سبز داشته باشد. البته پوست سبز به خودی خود مضر نیست و نشان دهنده کلروفیل است، اما گاهی اوقات نشان دهنده وجود سم سولانین هم هست. سیب زمینی‌های خراب و فاسد گاز سولانین تولید می‌کنند که ممکن است فرد را بیمار کند.

خطر سم موجود در سیب زمینی بد بود

سطح بالای سولانین باعث آسیب به سلامت می‌شود. مصرف سیب زمینی که این ماده سمی در آن زیاد وجود داشته باشد، در عرض ۲۴ ساعت ممکن است فرد را وارد کما کند یا باعث مرگ شود که این آزمایش روی افراد زیادی انجام شده است و مشاهده شده که آن‌ها علامت‌هایی مثل استفراغ، اسهال، درد شکم و در موارد شدیدتر افسردگی و مشکلات سیستم عصبی مرکزی دارند.

دلیل تولید سم و بوی بد سیب زمینی

علت این تغییر، مشکلات نگهداری از سیب زمینی است. مطالعات نشان می‌دهد که مشکل زمانی ایجاد می‌شود که سیب زمینی مدت زمان طولانی در معرض نور باشد. نور فلورسانس یا نور طبیعی این مشکلات را افزایش می‌دهد. پس بهتر است آن‌ها را داخل یک کیسه بگذارید و داخل کابینت نگهدارید تا در برابر نور زیاد نباشد و در کل آن‌ها را در محل تاریک و خنک قرار دهید. اگر سیب زمینی شما رگه‌های سبزی داشت آن‌ها را دور بریزید. البته برداشتن قسمت‌های سبز و پختن سیب زمینی، شاید مقداری از سموم آن را از بین ببرد، اما راه خوبی برای جلوگیری از بیماری نیست.

خطر نگهداری طولانی مدت سیب زمینی

نگهداری طولانی مدت سیب زمینی باعث آسیب خواهد شد. نگه داشتن سیب زمینی در محیط تاریک کار درستی است، اما اگر آن را خیلی طولانی نگهدارید، خطرات زیادی برای سلامتی دارد و کیفیت آن افت می‌کند و وضعیت خوبی نخواهند داشت و ممکن است خراب شوند که در چنین حالتی باید بدون شک آن‌ها را دور بیندازید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!