تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

پایتخت سلامت قلب با جایگزین‌های لذیذ گوشت

براساس گزارش اخیر، استفاده از جایگزین‌های گیاهی به جای گوشت‌ها می‌تواند عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است که افرادی که جایگزین‌های گیاهی مصرف می‌کنند، تجربه کاهشی 13 درصدی در کلسترول کل، 9 درصدی در کلسترول بد LDL، 53 درصدی در تری‌گلیسرید و افزایش 11 درصدی در کلسترول خوب HDL داشته‌اند.

استاد پزشکی دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا، دکتر ایهود اور، تاکید دارد که جایگزین‌های گوشتی گیاهی به وضوح می‌توانند به بهبود عوامل خطر قلبی عروقی کمک کنند. اما محققان همچنین نکاتی را مطرح کرده‌اند. آن‌ها اشاره کرده‌اند که بسیاری از جایگزین‌های گوشتی فراوری شده‌اند و ممکن است دارای مقادیر زیادی نمک، شکر و مواد افزودنی باشند.

به هر حال، استاد اور بیان کرده است که مصرف غذاهای فرآوری شده به طور کلی برای قلب مضر نیست، و لازم است در مطالعات آتی نقش جایگزین‌های گوشتی گیاهی در پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی بررسی شود.

براساس گزارش اخیر، عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله کلسترول کل، کلسترول بد LDL و وزن بدن، با جایگزینی گوشت‌ها با جایگزین‌های گیاهی بهبود یافتند.

به گزارش مهر به نقل از مدیسن‌نت، در یک کارآزمایی بالینی، افرادی که جایگزین‌های گیاهی مصرف می‌کردند، شاهد کاهش ۱۳ درصدی کلسترول کل، کاهش ۹ درصدی کلسترول LDL، کاهش ۵۳ درصدی تری گلیسیرید و افزایش ۱۱ درصدی در کلسترول خوب HDL بودند.

دکتر «ایهود اور»، استاد پزشکی دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «گوشت‌های گیاهی جایگزین سالمی است که به وضوح با کاهش عوامل خطر قلبی عروقی مرتبط است».

با این حال، محققان تنوع گسترده‌ای را در ارزش غذایی جایگزین‌های گوشت، مانند میزان سدیم و چربی‌های اشباع موجود در آن‌ها پیدا کردند.

به گزارش محققان، اکثر جایگزین‌های گوشت بسیار فرآوری‌شده هستند و چنین غذا‌هایی دارای فیبر کم و سرشار از نمک، شکر و مواد افزودنی هستند.

اما اور استدلال کرد که همه غذا‌های فوق فرآوری شده برای قلب مضر نیستند.

اور گفت: «به خودی خود، فراوری لزوماً چیز بدی نیست. درست است که این گوشت‌های گیاهی بسیار فرآوری شده‌اند، اما نه به این معنا که دارای مقدار زیادی چربی‌های اشباع شده یا کربوهیدرات‌های خاصی باشند که با پیامد‌های نامطلوب همراه هستند.»

اور گفت که در مرحله بعدی به یک کارآزمایی تصادفی در مورد حمله قلبی و سکته مغزی در افرادی که جایگزین‌های گوشت می‌خورند در مقایسه با گوشت خواران معمولی، نیاز است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!