نکات جالب درباره اثرات مثبت قهوه بر سلامت قلب
بخشی از یک سبک زندگی سالم شامل مقدار زیادی فعالیت فیزیکی روزانه است. انجمن قلب آمریکا به بزرگسالان توصیه میکند که حداقل هفتهای ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند تا با افزایش پمپاژ خون توسط قلب، بتوانند به حفظ سلامت خود یاری برسانند.
به گزارش عصرایران، تحقیقات متعدد نشان میدهند که سبک زندگی بی تحرک میتواند اثرات مضر مختلفی بر سلامت کلی بدن داشته باشد و ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، پوکی استخوان، سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی را هم افزایش دهد. این سری از مطالعات از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی هستند. در مجموع عدم تحرک فیزیکی به طور دائمی با مرگ و میرهای مختلف به واسطه بیماریهای قلبی-عروقی و همینطور سایر علل مرتبط است.
تحقیقات جدیدی که اخیرا در مجله سلامت عمومی BMC منتشر شده است، نشان میدهد که نوشیدن قهوه ممکن است به خنثی سازی برخی از اثرات مضر سبک زندگی بی تحرک کمک کند.
محققان دانشگاه Soochow در سوجو، چین، گزارش دادند که نشستن بیش از هشت ساعت در روز با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و علل دیگر در مقایسه با نشستن کمتر از چهار ساعت در روز مرتبط است. با این حال، به نظر میرسد کسانی که بیشتر قهوه مینوشند نسبت به آنهایی که علاقه چندانی به این نوشیدنی ندارند، با خطر مرگ و میر کمتری رو به رو هستند!
چرا روی قهوه تمرکز کنیم؟
به منظور انجام مطالعه مورد نظر، محققان دادههای تقریبا ۱۰۷۰۰ شرکت کننده در نظرسنجی سلامت و تغذیه ملی بزرگسالان آمریکایی در سالهای ۲۰۰۷-۲۰۱۸ در زمینه زمان نشستن روزانه و مصرف قهوه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
دکتر Bing-yan Li، استاد گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی در دانشگاه Soochow و همینطور نویسنده مسئول این مطالعه توضیح میدهد: «در سالهای اخیر، افزایش نرخ تماشای تلویزیون و استفاده از رایانه و همچنین مشاغل کم تحرک از نظر فیزیکی، باعث شده است که مردم در زندگی روزمره خود روز به روز بی تحرکتر شوند. در واقع حتی اگر بزرگسالان دستورالعملهای فعالیت بدنی را هم رعایت کنند، نشستن برای مدت طولانی میتواند به سلامت متابولیک آنها آسیب برساند.»
امروزه زندگی کم تحرک تحت عنوان یک عامل تعیین کننده بالقوه در حیطه پیامدهای مضر سلامتی شناخته میشود و چنین رفتاری به طور کلی با افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی و مرگ و میر به دلایل مختلف مرتبط است. گفتنی است که پیامدهای نامطلوب بهداشتی مذکور، بار مالی قابل ملاحظهای را به جهان تحمیل میکنند.
با این حال، قهوه یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها در جهان و همچنین آمریکا است و شواهد رو به رشد نشان میدهند که مصرف منظم آن میتواند به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی، عوارض و مرگ و میر ناشی از بیماریهای مزمن را کاهش دهد. بنابراین، حتی اگر قهوه اثر محدودی بر تقویت سلامتی به ویژه در مورد یک ارگان خاص داشته باشد، ممکن است تاثیر قابل توجهی بر سلامت عمومی انسان از خود نشان دهد.
افزایش خطر برای افراد کم تحرکی که قهوه نمینوشند
پس از تجزیه و تحلیل داده ها، دکتر لی و تیم تحقیقاتی وی به این نتیجه رسیدند که نشستن بیش از هشت ساعت در روز با خطر بالاتر مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی و همچنین علل دیگر مرتبط است، آن هم در مقایسه با شرکت کنندگانی که کمتر از چهار ساعت در روز مینشینند.
هنگامی که تیم تحقیقات مصرف قهوه را نیز وارد معادله مورد نظر کردند، مشخص شد شرکت کنندگانی که قهوه بیشتری مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که مصرف قهوه نداشتند، با خطر پایینتر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی رو به رو بودند.
محققان همچنین گزارش دادند: شرکت کنندگانی که قهوه نمینوشیدند و شش ساعت یا بیشتر در روز مینشستند، حدود ۱.۶ برابر بیشتر از افرادی که قهوه مینوشیدند و کمتر از شش ساعت در روز مینشستند، جان خود را به دلایل مختلف از دست دادند.
لی اضافه میکند: “یک تحقیق معتبر نشان داده است که نشستن طولانی مدت و بدون وقفه متابولیسم گلوکز را مختل میکند و التهاب را افزایش میدهد. “
رفتار بی تحرک یک پیش بینی کننده مهم و مستقل التهاب است، زیرا سبب القای نشانگرهای پیش التهابی میشود و این در حالی است که نشانگرهای ضد التهابی را هم کاهش میدهد. علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داده اند که رفتار بی تحرک متابولیسم ماهیچههای اسکلتی را نیز تغییر میدهد و به ازای هر ساعت بیشتر نشستن یا دراز کشیدن در حالت خوابیده در ساعات بیداری، خطرات متابولیک ۳۹ درصد افزایش مییابد.
انتخاب سبک زندگی سالم برای حفاظت از سلامت قلب بسیار مهم است
پس از بررسی مطالعه مذکور، دکتر Yu-Ming Ni، متخصص قلب در موسسه قلب و عروق مموریال کر، کالیفرنیا، خوانندگان را ترغیب کرد که یافتههای این پژوهش را با ذهن باز بپذیرند. وی توضیح داد: «این یک مطالعه ارتباطی است، بنابراین، ما در حال تلاش برای درک رابطه میان قهوه و بیماریهای قلبی عروقی هستیم. اما وقتی به ارتباطات نگاه میکنیم، دشوار است متوجه شویم که آیا قهوه دلیل کاهش بیماریهای قلبی است یا عامل دیگری مطرح است که از وجود آن بی خبریم.»
دکتر نی اضافه میکند: من فکر میکنم واقعا مهم است که ما گزینههای سبک زندگی سالم را بررسی و آنها را در زندگی خود اجرا کنیم. انجمن قلب آمریکا ۸ انتخاب سبک زندگی و مدیریت پزشکی را معرفی کرده است که بیشترین ارتباط ممکن را با سلامتی مطلوب بدن دارند. این در حالی است که بخش بسیار کمی از آمریکاییها از هر هشت اصل پیروی میکنند؛ بنابراین من فکر میکنم همیشه فرصتی برای مطالعه تغییر رفتار و حرکت به سوی رفتارهای سالم به عنوان راهی برای زیست بدون مشکل و کاهش خطر بیماریهای قلبی وجود دارد. در این میان مصرف قهوه یکی از رفتارهایی است که ما مدت هاست در مورد آن مطالعه کرده ایم.
و، اما ۸ توصیه انجمن قلب آمریکا:
– تغذیه سالم
– فعالیت فیزیکی بیشتر
– ترک سیگار
– خواب سالم
– مدیریت وزن
– کنترل سطح کلسترول
– کنترل سطح قند خون
– مدیریت فشار خون