سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال شایع تولید مثلی و هورمونی است که ۶ تا ۱۰ درصد از جمعیت زنان را تحت تأثیر قرار میدهد. این سندرم ممکن است باعث قاعدگی نامنظم، افزایش وزن، نوسانات خلقی و ناباروری شود. با این حال، رابطه بین PCOS و ریزش مو بسیار جالب است. در حالی که این اختلال میتواند باعث ریزش مو و نازک شدن مو در جلو و مرکز پوست سر شما شود، میتواند باعث رشد مو در صورت و بقیه بدن شما (هیرسوتیسم) نیز شود. خوشبختانه، میتوانید ریزش موی PCOS را با درمان مناسب مدیریت کنید. در این مقاله از فروشگاه سلامتی و زیبایی با موضوع علل، علائم و درمان ریزش مو در سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) چیست؟ همراه ما باشید.
اگر ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) دارید، موهای شما در قسمت جلو و مرکز پوست سر شروع به نازک شدن میکند. ریزش موی سر یکی از علائم رایج سندرم تخمدان پلیکیستیک است و میتواند بسیار آزاردهنده و استرسزا شود. اکثر افراد تمایل دارند که در مورد ظاهر خود خجالتی باشند. با این حال، میتوانید این وضعیت را معکوس و مدیریت کنید. درمان صحیح و تشخیص به موقع میتواند از نازک شدن مو جلوگیری کرده و رشد مجدد مو را تقویت کند. چندین درمان پزشکی، روشهای زیبایی و درمانهای خانگی برای درمان ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلیکیستیک وجود دارد. در صورت ادامه این وضعیت با پزشک مشورت کنید.
علل، علائم و درمان ریزش مو در سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) چیست؟
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) یک اختلال تولید مثلی است (همچنین بر فرآیندهای متابولیک تأثیر میگذارد) که باعث بزرگ شدن تخمدانها با کیستهای کوچک میشود.
بدن زنان آندروژن یا هورمونهای مردانه مانند تستوسترون تولید میکند که باعث بلوغ، رشد مو و سایر عملکردهای متابولیک میشود.
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) باعث تولید بیش از حد آندروژن و دیهیدروتستوسترون (DHT) در زنان میشود که چرخه رشد مو را تنظیم کرده و فولیکولهای مو را مسدود میکند و منجر به کوتاهتر و نازکتر شدن موها و در نهایت ریزش مو میشود.
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) ممکن است باعث ریزش موی الگوی زنانه شود و شما رشد بیش از حد مو و ریزش مو را در قسمتهای مختلف بدن تجربه خواهید کرد.
در اینجا نحوه تشخیص ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) از سایر انواع ریزش مو آورده شده است.
شامپو ضد ریزش مو بایوفول کانادا
شامپو ضد ریزش مو بایوفل کانادا معمولاً فاقد ترکیبات شیمیایی است تا پوست سر را تحریک نکنند و از خشکی و التهاب جلوگیری کنند.پاکسازی آرام پوست سر از چربی و آلودگی به سلامت فولیکولهای مو کمک میکند.
شامپو ضد ریزش بایوفل حاوی ویتامینها (مثل بیوتین، B5، نیاسین) و مینرالها (روی، سلنیوم) می باشد که تغذیه فولیکولها را بهبود میبخشند.پروتئینها (کراتین، کلاژن) به ترمیم موهای آسیب دیده کمک میکنند.
شامپو رشد مو بایوفل ریزش مو هورمونی را با ترکیباتی خاص درمان می کند.
ترکیباتی منحصر به فرد موجود در شامپو ضد ریزش یا عصاره گیاهان گردش خون را افزایش میدهند تا اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به فولیکولها برسد.
مواد ضدالتهاب مانند پیریتیون زینک یا اسید سالیسیلیک به کاهش شوره و التهاب پوست سر کمک میکنند که میتواند از ریزش مو جلوگیری کند.
ترکیبات مرطوب کننده از شکنندگی مو جلوگیری میکنند.
جهت خرید شامپو ضد ریزش مو بایوفل کلیک کنید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال هورمونی است که باعث تولید بیش از حد هورمونهای مردانه در زنان میشود.با آلوپسی مشخص میشود که ممکن است منجر به طاسی دائمی شود.این بیماری را میتوان با مکملهای بیوتین یا روی، روشهای زیبایی و درمانهای خانگی مدیریت کرد.داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای مدیریت ریزش مو در سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) بسیار مهم است.
ریزش مو در سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) با نازک شدن مو، به خصوص در ناحیه پیشانی و فرق سر (وسط) شروع میشود. این بیماری همچنین به عنوان آلوپسی آندروژنتیک یا ریزش موی الگوی زنانه شناخته میشود که معمولاً با سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مرتبط است . با این حال، ریزش مو در سندرم تخمدان پلیکیستیک هیچ گونه زخمی ایجاد نمیکند، به این معنی که فولیکولهای مو ممکن است هنوز فعال باشند.
تشخیص زودهنگام برای درمان ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) بسیار مهم است. در صورت عدم درمان، سندرم تخمدان پلیکیستیک ممکن است باعث ریزش موی دائمی و طاسی شود.
در اینجا گزینههای درمانی که باید در نظر بگیرید، آورده شده است.
برای سرکوب تولید بیش از حد آندروژن، پزشک ممکن است موارد زیر را پیشنهاد کند:
قرصهای ضدبارداری خوراکی: این قرصها حاوی استروژن هستند که میتوانند سطح آندروژن را کاهش دهند . میتوان از آنها همزمان با مهارکنندههای ۵-آلفا ردوکتاز برای درمان ریزش مو استفاده کرد.آنتیآندروژنها: تحقیقات نشان داده است که دوز روزانه ۲۵۰ میلیگرم فلوتامید میتواند ریزش مو را کاهش داده و طاسی یا آلوپسی با الگوی زنانه را بهبود بخشد .
این کار را میتوان با استفاده از داروهای ضد آندروژن مانند موارد زیر انجام داد:
اسپیرونولاکتون (آلداکتون): این دارو DHT را مسدود کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند. اسپیرونولاکتون به طور رایج برای درمان ریزش مو در موارد افزایش آندروژن تجویز میشود.مینوکسیدیل (روگین): این داروی مورد تأیید FDA رشد مو را تقویت میکند. محلول ۲٪ مینوکسیدیل میتواند تعداد و وزن مو را افزایش دهد. ممکن است چند ماه طول بکشد تا نتایج خود را نشان دهد . با این حال، ممکن است عوارض جانبی مانند واکنشهای آلرژیک یا درماتیت تماسی نیز ایجاد کند . از این رو، قبل از استفاده از مینوکسیدیل با پزشک مشورت کنید. فیناستراید (پروپشیا) و دوتاستراید (آوودارت): شواهد محدودی در مورد اثربخشی استفاده از فیناستراید برای ریزش موی ناشی از ریزش مو وجود دارد. با این حال، هم فیناستراید و هم دوتاستراید توسط FDA برای درمان ریزش موی الگوی مردانه تأیید شدهاند. نشان داده شده است که فیناستراید باعث تثبیت آلوپسی در زنان مبتلا به هایپرآندروژنیسم میشود . با این حال، زنان باردار باید از آن اجتناب کنند زیرا ممکن است باعث ناهنجاریهای ژنتیکی در جنین شود.دیان-۳۵: این دارو حاوی سیپروترون استات و اتینیل استرادیول است. نشان داده شده است که ریزش مو و نازک شدن مو را در عرض ۶ تا ۹ ماه کاهش میدهد .
مقاله پیشنهادی: چگونه با سندرم تخمدان پلی کیستیک وزن کم کنیم: ۱۲ نکته مفید
پزشک همچنین ممکن است روشهایی مانند کاشت مو و لیزر فتوتراپی و میکرونیدلینگ با PRP ( درمارولینگ ) را برای پوشش نقاط طاس پیشنهاد کند. مطالعهای روی بیماران مرد نشان داد که لیزر فتوتراپی میتواند رشد مو را تحریک کند . از این رو، ممکن است برای ریزش موی الگوی زنانه نیز مؤثر باشد.
مکملهای بیوتین یک روش محبوب برای درمان مشکلات مربوط به مو و ناخن هستند. در حالی که شواهد محدودی برای تأیید اثربخشی بیوتین در کاهش ریزش مو وجود دارد، چند مطالعه موردی نشان دادهاند که ممکن است تا حدی مفید باشد. ریزش مو یکی از علائم کمبود بیوتین است و یک مطالعه نشان داد که مصرف مکملهای بیوتین ممکن است به تقویت رشد مو در افرادی که سطح بیوتین سرم پایینی دارند، کمک کند. همین مطالعه همچنین نشان داد که مکملهای بیوتین، ریزش مو را در زنانی که سطح بیوتین سرم بهینهای دارند، کاهش نمیدهد. شما میتوانید بیوتین را فقط در صورت کمبود بیوتین مصرف کنید. با این حال، قبل از مصرف مکملها با پزشک مشورت کنید تا از هرگونه عوارض جانبی جلوگیری شود.
علاوه بر گزینههای درمانی پزشکی، میتوانید از درمانهای خانگی نیز برای مدیریت ریزش مو استفاده کنید.
علل، علائم و درمان ریزش مو در سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) چیست؟
طبق شواهد روایی، دانههای شنبلیله ممکن است به بهبود سلامت مو و به حداقل رساندن ریزش مو کمک کنند.
شما نیاز خواهید داشت
دانه شنبلیلهیک لیوان آب گرمعسل (اختیاری)
فرآیند
دانههای شنبلیله را یک شب در یک لیوان آب گرم خیس کنید. میتوانید به این آب عسل اضافه کنید و صبح زود با معده خالی بنوشید.
شواهد روایی نشان میدهد که نوشیدن یک لیوان آب آلوئه ورا در اوایل صبح با معده خالی میتواند عدم تعادل هورمونی را تنظیم کند و ممکن است به کاهش ریزش موی هورمونی کمک کند .
شما نیاز خواهید داشت
آب آلوئه ورا۱ لیوان آب گرمعسل (اختیاری)
فرآیند
آب آلوئه ورا را با آب مخلوط کنید. میتوانید (در صورت نیاز) عسل اضافه کنید و هر روز صبح زود آن را مصرف کنید.
گنجاندن دارچین در رژیم غذایی میتواند به تنظیم سطح هورمونها و به حداقل رساندن ریزش مو کمک کند. با این حال، هیچ مدرک علمی برای اثبات این اثرات وجود ندارد.
شما نیاز خواهید داشت
یک قاشق چایخوری پودر دارچین۱ لیوان آب گرمعسل (اختیاری)½ قاشق چایخوری آبلیمو (اختیاری)
فرآیند
پودر دارچین، عسل و لیمو را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و برای بهترین نتیجه، با معده خالی بنوشید.
علاوه بر امتحان کردن درمانهای خانگی مختلف، میتوانید از ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی نیز بهرهمند شوید. به عنوان مثال، ورزش منظم، هیدراته ماندن، حفظ رژیم غذایی متعادل و مدیریت بهتر استرس نیز به تنظیم تعادل هورمونی و مدیریت علائم سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)، از جمله ریزش مو، کمک میکنند.
در بخش بعدی، بررسی خواهیم کرد که چه نوع غذاهایی به شما در جلوگیری از ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلیکیستیک کمک میکنند و کدام یک آسیب بیشتری ایجاد میکنند. ادامه مطلب را بخوانید.
غذاهای غنی از آنتیاکسیدان: غذاهای غنی از ویتامین و آنتیاکسیدان مانند غلات کامل، تخممرغ، چربیهای سالم از آجیل و آووکادو، اسفناج، مرکبات و هویج مصرف کنید. یک رژیم غذایی متعادل، مواد مغذی ضروری را برای بدن شما فراهم میکند تا سالم بمانید و از ریزش مو جلوگیری کنید. برای بررسی اینکه آیا به مکملهای غذایی نیاز دارید یا خیر، با پزشک مشورت کنید.غذاهای غنی از پروتئین: پروتئین کافی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کمبود مواد مغذی و سطح پروتئین در بدن با ریزش مو مرتبط است . پروتئین بدون چربی مانند ماهی، مرغ و عدس مصرف کنید.مصرف غذاهای غنی از روی: تحقیقات نشان داده است که مکمل روی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک میتواند ریزش مو را کاهش دهد. غذاهایی مانند صدف، نخود، ماست، لوبیا، آجیل و غلات کامل مصرف کنید. همچنین میتوانید با پزشک مشورت کرده و مکملهای روی مصرف کنید.غذاهای غنی از آهن بخورید: لوبیا سفید، آجیل، عدس، اسفناج، لوبیا قرمز و نخود فرنگی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. زیرا کمبود آهن ممکن است باعث ریزش مو شود .مصرف مولتی ویتامین: میتوانید برای جبران کمبود ویتامینها و مواد معدنی در بدن خود، مکملهای مولتی ویتامین مصرف کنید. برای دوز مناسب با پزشک مشورت کنید.از خوردن غذاهای فرآوری شده مانند آرد تصفیه شده (مانند نان سفید، خمیر پیتزا، ماکارونی معمولی، برنج سفید)، شکر، غذاهای سرخ شده و فست فودها خودداری کنید. این غذاهای التهابی میتوانند شرایط متابولیکی مانند مقاومت به انسولین را که در سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع است، تشدید کنند .
اگر این سوال برایتان پیش آمده که آیا ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) قابل برگشت است یا خیر، پاسخ این سوال اینجاست.
بله، اگر فولیکولهای مو هنوز فعال باشند، قابل برگشت است. درمانهای پزشکی برای جلوگیری از ریزش مو و تحریک رشد مو از فولیکولهای فعال مو وجود دارد.
همیشه از شانه دندانه درشت استفاده کنید تا شکستگی مو به حداقل برسد. از برس زدن موهای خیس خودداری کنید زیرا بیشتر مستعد شکستگی هستند.
آیا متفورمین به ریزش مو در سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) کمک میکند؟
بله، تحقیقات نشان میدهد که متفورمین میتواند به کاهش ریزش مو در افرادی که آن را به عنوان درمانی برای سندرم تخمدان پلیکیستیک مصرف میکنند، کمک کند.
آیا سندرم تخمدان پلیکیستیک میتواند باعث کمبود ویتامین B12 شود؟
مطالعات نشان میدهد افرادی که مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) و مقاومت به انسولین پایینی دارند، در مقایسه با افرادی که مقاومت به انسولین ندارند، غلظت ویتامین B12 سرم کمتری دارند.
در حالی که شیر و لبنیات کمچرب میتوانند تأثیر مثبتی بر سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) داشته باشند، به افرادی که پوست مستعد آکنه یا عدم تحمل لاکتوز دارند، توصیه میشود از مصرف آنها خودداری کنند.
آیا موهای چرب نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک است؟
بله، عدم تعادل هورمونی ممکن است منجر به تولید بیش از حد سبوم شود که منجر به موهای چرب، پوست چرب و آکنه میشود.
چه مدت طول میکشد تا متفورمین روی سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) اثر کند؟
ممکن است حدود ۶ ماه طول بکشد تا نتایج منظم شدن قاعدگی و کاهش شاخص توده بدنی (BMI) در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) که با متفورمین درمان میشوند، مشاهده شود.
منبع
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید