تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه دستور گرمساری ته چین در ماه محرم با لذت افزایشی

همشهری آنلاین نوشت: تهیه غذای نذری در هر منطقه ای از کشور دستور خاص خودش را دارد در گرمسار هم در ایام محرم و سفر غذایی با عنوان ته چین گرمساری پخته می شود.

پخت این غذا ساده است و با کمی حوصله می توانید یک نذری متفاوت به عزاداران ماه محرم بدهید.

ته‌چین گرمسار

تعداد نفرات: ۵۰نفر

مدت آماده‌سازی‌: ۳ساعت

زمان پخت: ۵ساعت

مواد لازم

برنج: ۱۰کیلو

گوشت تازه گوسفندی: ۵کیلوگرم(سردست یا ماهیچه)

پیاز بزرگ: ۱۰عدد نگینی خردشده

زعفران دم‌کرده غلیظ: به میزان لازم

زردچوبه: ۲قاشق چایخوری

دارچین برای تفت کشمش: ۵قاشق چایخوری

پودر گوجه خشک، گرد غوره، گرد لیمو، فلفل، پودر زیره(ادویه مخصوص ته‌چین گرمساری): هر کدام ۵قاشق مرباخوری

دارچین: ۵قاشق چایخوری

کشمش: ۱۰لیوان فرانسوی دسته‌دار

روغن مایع: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱. گوشت را به‌عنوان لایه میانی ته‌چین به‌صورت ورقه‌های نازک برش‌ بزنید و در ادویه پلویی مخصوص ته‌چین همراه مقداری فلفل سیاه و قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا و ۲عدد پیاز نگینی خردشده بزرگ بخوابانید.

۲. کمی گوشت را با دست در این مواد بچرخانید تا تمام قسمت‌های آن آغشته شوند. زمان لازم برای مزه‌دار کردن گوشت ته‌چین بهتر است شب تا صبح باشد.

۳. برنج و کشمش را به‌صورت جداگانه خیس کنید. زمان خیس خوردن برنج بستگی دارد به نوع برنج شما و تجربه قبلی‌ای که از پختن برنج مورد نظرتان دارید.

۴. در یک قابلمه مناسب آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بپزید. برنج را نیم‌پز بردارید یعنی همین که دانه برنج ۲ترک برداشت کافی است. برنج را آبکش کنید و کف قابلمه مقداری روغن بریزید.

۵. وقتی روغن کمی داغ شد کف قابلمه مقداری نان لواش بچینید و نیمی از برنج آبکش‌شده را روی نان‌ها بریزید. سپس گوشت مزه‌دارشده را به‌صورت خام و همراه با سایر موادی که گوشت در آنها مزه‌دارشده یعنی پیاز خردشده و ادویه‌ها روی برنج بریزید.

۶. روی گوشت، زعفران سابیده‌شده و ادویه‌پلویی بریزید و به اندازه دلخواه نمک بپاشید. سپس روی مواد را با یک لایه دیگر برنج پر کنید.

۷. ته‌چین گوشت را روی شعله ملایم دم کنید تا حسابی بخار کند و گوشت حسابی مغزپخت و نرم شود. حدود ۳ تا ۴ساعت زمان برای دم‌کشیدن ته‌چین لازم است.

۸. در این فاصله کشمش‌ها را با کمی روغن محلی یا کره تفت دهید و به آنها زردچوبه و کمی دارچین اضافه کنید.

۹. در یک ساعت پایانی پخت، کشمش‌های سرخ‌شده را روی برنج بریزید.

نکته:

– ته‌چین جزو نذری‌های شناخته‌شده ماه محرم گرمسار است.

– اگر دوست داشتید یک عدد پیاز متوسط را هم ابتدا سرخ و کاراملی کنید و سپس کشمش‌ها را به آن اضافه و آن را سرخ کنید و در یک ساعت پایانی پخت روی برنج بریزید.

طناز السادات حسینی فر

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!