راهکارهای جذاب برای کاهش مصرف کالری در غذاها
کاهش کالری غذاها، کلید طلایی رسیدن به تناسب اندام و حفظ سلامتی است. بسیاری از افراد برای کم کردن وزن، خود را از لذت غذا خوردن محروم میکنند، غافل از اینکه راههای هوشمندانهتری برای رسیدن به این هدف وجود دارد. در این قسمت از تک فانبلاگ، ۸ ترفند برای کم کردن کالری غذاها را عنوان خواهیم کرد.
۸ ترفند برای کم کردن کالری غذاها
در ادامه، ۸ ترفنده ساده برای کم کردن کالری غذاها را شرح میدهیم. با به کارگیری این راهکارهای خلاقانه میتوانید ضمن لذت بردن از غذاهای مورد علاقهتان، به تناسب اندام نیز دست پیدا کنید.
۱- استفاده از ماست یونانی
ماست یونانی به دلیل بافت غلیظ و طعم خامهای، یک جایگزین عالی برای سس مایونز و خامه ترش در انواع ساندویچها، دیپها و سسها است. این ماده غذایی نه تنها چربی و کالری کمی دارد بلکه منبع خوبی از پروتئین نیز هست.
پروتئین به شما کمک میکند تا احساس سیری بیشتری داشته باشید و در نتیجه میل به پرخوری را کاهش میدهد.
۲- افزودن سبزیجات به غذا
یکی از بهترین راهها برای کم کردن کالری غذا، افزودن سبزیجات به صورت خام یا پخته به انواع غذاها است. سبزیجات کالری کمی دارند و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند که به حفظ سلامتی بدن و افزایش احساس سیری کمک میکنند.
اسفناج، کلم برگ، قارچ، هویج و بروکلی از جمله سبزیجات کمکالری و مغذی هستند که میتوانید به انواع غذاهای گوشتی و غیر گوشتی اضافه کنید.
۳- استفاده از عصاره گوشت یا مرغ به جای روغن
هنگام تفت دادن سبزیجات یا پخت برنج، به جای روغن از عصاره گوشت یا مرغ استفاده کنید. این جایگزین کمکالری، طعم لذیذی به غذا میبخشد و به شما کمک میکند تا از چربیهای اضافی دوری کنید.
بیشتر بخوانید: برای پیشگیری از یائسگی زودرس چه بخوریم چه نخوریم؟
۴- استفاده از پوره لوبیا سفید به جای مواد پرکالری
پوره لوبیا سفید جایگزینی عالی برای مواد پرکالری مانند خامه، مایونز و پنیر خامهای است. این ماده مغذی نه تنها کالری و چربی کمتری نسبت به این مواد دارد بلکه سرشار از فیبر نیز هست. فیبر به شما احساس سیری میدهد و به کنترل اشتها و کاهش کالری دریافتی کمک میکند.
۵- استفاده از گل کلم به جای غلات و سبزیجات نشاستهای
گل کلم جایگزینی کمکالری و مغذی برای غلات و سبزیجات نشاستهای مانند سیبزمینی است. میتوانید از آن به عنوان پوره، برنج یا حتی خمیر پیتزا استفاده کنید. فیبر بالای گل کلم و کربوهیدرات کم آن، این ماده را به یک انتخاب عالی برای کسانی که به دنبال کاهش کالری دریافتی خود هستند تبدیل میکند.
۶- درست کردن بستنی خانگی
به جای استفاده از بستنیهای پرچرب و پرشکر موجود در بازار، میوههای یخزده را با یک قاشق عسل یا وانیل درون مخلوطکن ریخته و میکس کنید. این جایگزینهای خوشمزه و مغذی در مقایسه با بستنیهای موجود در بازار، کالری و چربی کمتری دارند.
شما میتوانید از میوههای مختلفی مثل موز، توتفرنگی یا انبه استفاده کنید تا طعمهای متنوع و خوشمزهای را تجربه کنید.
۷- استفاده از پروتئینهای کمچرب
گوشتهای قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند، کالری و چربی بالایی دارند. به جای استفاده از این نوع گوشتها میتوانید از جایگزینهای کمچربتر مثل مرغ، بوقلمون و ماهی استفاده کنید.
این گوشتها کالری و چربی بسیار کمتری نسبت به گوشت قرمز دارند و در عین حال، منبع خوبی از پروتئین هستند.
۸- استفاده از موز رسیده به جای شکر
به جای استفاده از شکر و شیرینکنندههای مصنوعی در پخت شیرینی و دسر، از موزهای رسیده به عنوان جایگزینی طبیعی و سالم استفاده کنید. شیرینی طبیعی موز به شما کمک میکند تا از افزودن شکر اضافی خودداری کنید.
از موزهای رسیده میتوانید تهیه در کیکها، نانها، پنکیکها و اسموتیها استفاده کنید.
در این بخش از مجله سبک زندگی اکالا، ۸ ترفند برای کم کردن کالری غذاها را با شما در میان گذاشتیم. با به کارگیری این ترفندهای ساده در آشپزی میتوانید بدون حذف غذاهای مورد علاقهتان، کالری دریافتی خود را کاهش دهید و به اندام ایدهآلتان نزدیکتر شوید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.