سرکرم خانه، پیچیدن کشمش پلوی خاص برای مهمانی بزرگ 100 نفر
کشمش پلو یکی از غذاهای نذری رایج در ایران است که به دلیل طعم و عطر دلچسب خود، در ماه محرم و سایر مناسبتهای مذهبی به طور گسترده طبخ و توزیع میشود. در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه کشمش پلو نذری برای ۱۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله و با تمام نکات مهم آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه کشمش پلو نذری برای ۱۰۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه کشمش پلو نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:
برنج۲۲-۲۴ کیلوگرمکشمش۵ کیلوگرمگوشت گوسفندی یا گوساله۷-۸ کیلوگرمپیاز۴-۵ کیلوگرمسیر۵۰۰ گرمروغن۲ لیترنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمزعفران به مقدار لازمدارچین۱ قاشق غذاخوریزیره۱ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۵۰۰ گرمخشکبار (پسته، بادام و گردو) برای تزیینبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه کشمش پلو نذری برای ۱۰۰ نفر
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذای نذری ۵-۷ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۱۰۰-۱۱۰ نفر استدرجه سختی تهیه این غذای نذری در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی برنج
برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آبی که در آن خیس شده خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.
پس از اینکه برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.
مرحله دوم: آماده سازی کشمش
کشمشها را بشویید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید.
پس از ۱۵ دقیقه، آب کشمش ها را بریزید و آنها را کنار بگذارید.
مرحله سوم: آماده سازی گوشت
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. گوشت را به قطعات متوسط خرد کنید و بشویید.
در یک قابلمه با اندازه مناسب لایهای گوشت را بریزید و نیمی از پیازهای پوست گرفته شده را روی گوشتها بچینید. (نیاز به خرد کردن پیاز نیست)
قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و به مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا روی گوشتها را بگیرد.
درب قابلمه را ببندید و ۱-۲ ساعت زمان دهید تا گوشتها بپزند و آب قابلمه تبخیر شود.
پس از پخت پیازها را از قابلمه خارج کنید و زمان دهید تا گوشت خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر
مرحله چهارم: آماده سازی پیاز و سیر
نیم دیگر پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن نگینی خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیرها را رنده کرده و به پیازها اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله پنجم: پخت کشمش پلو
در قابلمهای که پیاز و سیر تفت داده شدهاند، گوشت پخته شده را ریش ریش کنید و به همراه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین اضافه کنید.
به تفت دادن ادامه دهید تا مزهها به خورد هم بروند.
برنج آبکش شده را به همراه زعفران دم کرده و کشمشهای خیس شده به مخلوط گوشت و رب اضافه کنید.
به آرامی مواد را مخلوط کنید تا برنج و کشمش به طور یکنواخت پخش شوند.
حرارت را کم کنید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم کنید تا برنج پخته و کشمش پلو جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله ششم: سرو کشمش پلو
کشمش پلو را در دیسهای بزرگ بکشید و روی آن را با گوشت ریش ریش شده و خشکبار تزیین کنید.
میتوانید از سالاد یا ماست همراه این غذا استفاده کنید.
این مقدار مواد اولیه برای ۱۰۰ نفر تقریبی است و ممکن است با توجه به سایز دیسها و میزان ریختن غذا کمی تغییر کند.
برای توزیع آسانتر کشمش پلو نذری، میتوانید از ظروف یکبار مصرف مناسب تک نفره استفاده کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه کشمش پلو نذری
به ۸ نکته مهم زیر در تهیه کشمش پلو نذری توجه کنید:
برای طعم بهتر کشمش پلو، میتوانید از زعفران مرغوب و کشمش پلویی استفاده کنید.اگر گوشت شما چرب است، میتوانید از مقداری روغن کمتر در پخت غذا استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از هویج خلال شده یا نخود فرنگی برای پخت کشمش پلو استفاده کنید.حتما از قابلمه و دیسهای بزرگ و مناسب برای پخت و سرو غذا برای ۱۰۰ نفر استفاده کنید.برای رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، از دستکش و وسایل تمیز در حین پخت و پز استفاده کنید.از شعله پخش کن برای حرارت یکنواخت دیگهای بزرگ استفاده کنید.در صورت امکان از چند اجاق گاز به طور همزمان برای سرعت بخشیدن به پخت و پز استفاده کنید.فراموش نکنید که در حین پخت غذا به ویژه برنج، به طور مرتب آن را چک کنید تا ته دیگ نسوزد.
با رعایت نکات مهم ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمیتوانید به راحتی کشمش پلو نذری را برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید .امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.