چگونه میتوان یبوست را با برطرف کردن کمبود یک ویتامین رفع کرد؟
برای جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی، استفاده از پنج ویتامین مختلف میتواند بسیار موثر باشد. این پنج ویتامین شامل اسید فولیک، ویتامین B۱۲، ویتامین C، ویتامین B۵ و ویتامین B۱ است. کمبود ویتامینهای مختلف میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی مانند یبوست شود. به همین دلیل مصرف این ویتامینها، به ویژه اسید فولیک و ویتامین C که یکی از ویتامینهای محلول در آب است، میتواند به کاهش این مشکلات کمک کند.
اسید فولیک که یکی از ویتامینهای B است، غذاهایی مانند اسفناج، نخود و غلات صبحانه را در بر میگیرد و مصرف مکملهای این ویتامین میتواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. همچنین، ویتامین B۱۲ که در مواد غذایی مانند جگر گاو و ماهی قزل آلا یافت میشود، نیز میتواند به کاهش علائم یبوست کمک کند.
همچنین، مصرف ویتامین C، B۵ و B۱ نیز به ترتیب میتواند به افزایش حرکات روده، تحریک انقباض ماهیچهای در سیستم گوارشی و بهبود فرایند هضم کمک کند. این ویتامینها برای اکثر بزرگسالان باید مطابق با توصیه پزشکان مصرف شود. حتی اگر شما زیر نظر پزشک باشید، مصرف این مکملها نیز باید با مشورت و راهنمایی پزشکان صورت گیرد.
خبرآنلاین نوشت: با مصرف ۵ ویتامین میتوان از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کرد.بسیاری از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از حد، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و … در ابتلا به یبوست موثر هستند، اما با چه شیوههایی میتوان این مشکل را تا حد زیادی کاهش داد؟با این حال مصرف بسیاری از ویتامینها در کنار داروهای بدون نسخه میتواند این عارضه را تا حد زیادی از فرد دور کند. البته قبل از مصرف هر نوع مکمل ویتامین یا خرید آن باید با پزشکتان مشورت کنید چون ممکن است بسیاری از ویتامینها برای نوزادان، مبتلایان به بیماریهای گوارشی، مبتلایان به بیماریهای مزمن و …مفید نباشند.بنا بر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، اما با مصرف ۵ ویتامین میتوان از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کرد:اسید فولیک: به عنوان فولات یا ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات باعث یبوست میشود. در صورت امکان به جای مصرف مکملهای اسید فولیک، غذاهای غنی از آن را مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات شامل اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک است. حد بالای اسید فولیک که اکثر بزرگسالان میتوانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.ویتامین B۱۲: کمبود این ویتامین میتواند باعث یبوست شود. اگر یبوست شما به دلیل کمبود ویتامین B۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن میتواند به کاهش علائم کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین B۱۲ به غیر از مکملها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون و ماهی تن. اکثر بزرگسالان روزانه باید ۲.۴ میکروگرم ویتامین B۱۲ دریافت کنند.ویتامین سی: یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین سی را میتواند استفاده کند، دز زیاد آن میتواند سبب بروز اسهال شود. اما تنها در صورتی که یبوست داشته باشید این تاثیر به مزاق شما خوش میآید. توصیه میشود دز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات رودهتان افزایش یابد. با این حال مصرف بیش از حد مضر است و باعث حالت تهوع و گرفتگی معده میشود.ویتامین B۵: یا اسید پانتوتنیک باعث تحریک انقباض ماهیچهای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک میکند. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین B۵، برای اکثر بزرگسالان ۵ میلی گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلیگرم از این ویتامین را دریافت کنند.ویتامین B۱: یا تیامین به بهبود فرایند هضم کمک میکند و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه است. اکثر زنان باید روزانه ۱.۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلیگرم ویتامین B۱ مصرف کنند.راضیه میرزاحیدری