انسان و خوک، پیوندی عجیب و غریب
جراحان آمریکایی برای اولین بار در تاریخ موفق به انجام پیوند کلیه خوک به انسان شدهاند. این عمل جراحی طولانیترین و پیشرفتهترین جراحی انتقال اندام انسان به انسان خوک بوده است. ریچارد اسلیمن، بیمار ۶۲ سالهای که قبلاً به پیوند کلیه نیاز داشته و با دیالیز زندگی میکرده، این بار موفق به انجام این جراحی شده است.
بیمارستان عمومی ماساچوست اعلام کرده است که کلیه خوکی که به ریچارد پیوند زده شده، ژنتیکی دستکاری شده و از ژنهای مضر خوک پاک شده است. این گام مهم برای تامین اندامهای حیاتی برای بیماران زیرا کمبود اندامهای حیاتی برای بسیاری از بیماران مشکلی جدی است.
این انجام این جراحی نشان از پیشرفتهای بزرگ در حوزه پزشکی و جراحی است و امیدواریم با ادامه تحقیقات، روزی رسیدن به راهکارهای بیشتر برای حل مشکل کمبود اندامهای حیاتی برای بیماران در صف انتظار پیوند اعضا باشد.
جراحان آمریکایی برای اولین بار کلیه خوک را به انسان پیوند زدند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک گروه از جراحان آمریکایی موفق شدند برای اولین بار کلیه یک خوک را به بدن یک بیمار پیوند بزنند. این جراحی چهار ساعته، روز شنبه روی ریچار اسلیمن بیمار ۶۲ ساله در بیمارستان عمومی ماساچوست انجام شد.
بیمارستان در بیانیهای که روز پنجشنبه دوم فروردین منتشر شد نوشت: «این جراحی یک گام مهم برای تامین اندامهای حیاتی برای بیماران است.»
بیمارستان ماساچوست اعلام کرد که کلیه خوکی که به این بیمار پیوند زده شد، از نظر ژنتیکی دستکاری شده و ژنهای مضر خوک از آن حذف شدهاند.
ریچارد اسلیمن به دیابت نوع ۲ و بیماری فشار خون نیز دچار است و در سال ۲۰۱۸، یک بار پیوند کلیه را پشت سر گذاشته بود، اما این کلیه طی سالهای بعد از دست رفت و او با دیالیز به زندگی خود ادامه میداد.
کمبود اندامهای حیاتی برای بیمارانی که در صف انتظار پیوند اعضا هستند، مشکلی است که محققان در سراسر جهان برای حل آن تلاش میکنند.