تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

رسم تهیه گیزاتما ارومیه: طرز سر به سر و لذیذ (آماده)

گیزاتما یکی از غذاهای سنتی ایران است که از ارومیه اصالت گرفته است. این غذا از مواد اصلی مانند بادمجان، سیب‌زمینی، سیر، گوجه‌فرنگی، کدو، هویج و فلفل دلمه‌ای تشکیل شده است. طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و حدود ۳۰-۴۰ دقیقه زمان می‌برد.

ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و برش دهید. سپس آن‌ها را در ماست بهم زده و سپس در روغن سرخ کنید تا طلایی و اماکن شود. سیب‌زمینی، کدو، هویج و فلفل دلمه‌ای نیز باید سرخ شوند. سپس سس آماده‌شده با سیر و گوجه‌فرنگی را روی مواد سرخ شده بریزید.

بعد از آماده‌سازی، غذا را در ظرف مناسب سرو کنید و با ماست و نان نوش جان کنید. این غذا طعمی بسیار خوشمزه و جذاب دارد که می‌توانید به راحتی در خانه تهیه کنید و لذت ببرید. امیدوارم با دنبال کردن دستورالعمل تهیه این غذا، لذت و طعم خوبی را تجربه کنید.

گیزاتما یا قیزاتما به معنای سرخ کردن است که اصالت آن به ارومیه برمی‌گردد و از غذاهای بسیار قدیمی و سنتی ایران است که طرفداران زیادی دارد. اگر به دنبال درست کردن یک غذای ساده، گیاهی و آسان هستید به شما توصیه می‌کنیم که حتما این غذا را تهیه و  نوش جان کنید.ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ طرز تهیه گیزاتما را به صورت مرحله به مرحله با ذکر تمام نکاتی که در خوشمزه‌تر شدن این غذا باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.طرز تهیه گیزاتمامدت زمان آماده‌ سازی تهیه این غذا ۳۰-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این غذا را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی آسان قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه گیزاتما:بادمجان۲ عددسیب زمینی۲ عددسیر۳ حبهکدو سبز۲ عددفلفل دلمه‌ای سبز۱ عددهویج۱ عددگوجه فرنگی۴ عددماستبه مقدار دلخواهنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازممرحله اول | آماده سازی بادمجاندر اولین مرحله برای تهیه این غذای بسیار خوشمزه به سراغ بادمجان روید. آن‌ها را بشویید و پوست بگیرید. بادمجان‌ها را به صورت دلخواه برش زنید.حال مقداری از ماست را درون ظرف مناسبی بریزید و کمی بهم زنید تا بافتی یک‌دست به خود گیرد.با کمک یک براش از ماست روی سطح بادمجان‌ها زنید. این کار موجب می‌شود که بادمجان در زمان سرخ کردن روغن کمتری به خود جذب کند و پس از سرخ کردن طلایی‌تر و جذاب‌تر شود.حال درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.بادمجان‌ها را در تابه به خوبی سرخ کنید و کنار گذارید.مرحله دوم | آماده سازی سیب زمینیدر دومین مرحله به سراغ سیب‌زمینی ها روید.آن ها را بشویید و پوست بگیرید. سیب زمینی‌ها را به ابعاد دلخواه برش زنید و درون آبکش بریزید.با کمی آب آن‌ها را بشویید، حال سیب زمینی‌های خرد شده را روی دستمال خشک آشپزخانه‌ای بریزید و آب اضافی‌شان را به خوبی بگیرید.این کار موجب می‌شود سیب‌زمینی‌ها در زمان سرخ کردن بهم نچسبند و بهتر سرخ شوند.سیب زمینی‌ها را درون همان تابه ای که بادمجان‌ها سرخ شدند سرخ کنید.پس از سرخ شدن آن‌ها را از تابه خارج و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.مرحله سوم | آماده‌ سازی کدودر مرحله سوم به سراغ کدوها روید. آن‌ها را بشویید و در صورت دلخواه پوست بگیرید.به ابعاد دلخواه برش زنید و در همان تابه سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.کدو سبزهای سرخ شده را نیز از تابه خارج کنید و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.مرحله چهارم | آ ماده‌ سازی هویج و فلفل دلمهدر مرحله چهارم به سراغ هویج و فلفل‌دلمه‌ای رویدآن ها را بشویید و به ابعاد دلخواه برش زنید و در تابه سرخ کنید.پس از سرخ شدن از تابه خارج و درون ظرف مناسبی قرار دهید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه یتیمچه کدو سبز؛ با کالری پایینمرحله پنجم| آماده‌ سازی سیر و گوجه فرنگیدر پنجمین مرحله به سراغ آماده‌ سازی سس جذاب غذای گیاهی‌تان روید.سیر را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک سیرله کن له کنید.درون تابه کمی روغن بریزید و سیر را به تابه بیفزاید. کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.حال مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به سیر زنید و مجدد کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.در همین مرحله به سراغ آماده سازی گوجه فرنگی روید. گوجه‌ها را بشویید و با کمک خردکن، میکسر یا رنده پوره کنید.پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و همه مواد را بهم زنید وحرارت را متوسط کنید.کمی زمان دهید تا آب اضافی گوجه فرنگی گرفته شود و گوجه رنگ باز کند.مرحله ششم | سرو و تزیین غذادر آخرین مرحله به سراغ سرو غذا روید.بادمجان، سیب زمینی، کدو، هویج و فلفل دلمه‌ای سرخ شده را در ظرف سرو بچینید و از سس جذابی که در مرحله قبل آماده کرده‌ بودید روی آن بریزید.غذای فوق العاده خوشمزه و جذاب شما آماده سرو است. آن را با ماست و انواع نان نوش جان کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه “کِرک بَپِرِس”؛ غذای گیاهی مازندرانیامیدواریم که این غذای خوشمزه را طبق دستوری که در این مطلب از مجله آشپزی تک فاندر اختیارتان قرار دادیم، تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!