تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چربی های لبنی: راز سلامتی و زیبایی بدنتان

در تحقیقات اخیر، متوجه شدیم که چربی لبنی احتمالاً مضر نیست و حتی ممکن است برای سلامتی بدن مفید باشد. یکی از دلایل این موضوع این است که چربی‌های اشباع‌شده موجود در محصولات لبنی، از جمله شیر، ماست و پنیر، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری سرخرگ کرونری را کاهش دهد. علاوه بر این، چربی شیر دارای ساختاری است که می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد و از محدودسازی جذب کلسترول در لوله گوارشی کمک کند. بنابراین، حتی متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌دهند که در یک برنامه غذایی متعادل، روزانه حداقل سه وعده از محصولات لبنی مصرف شود. اما با توجه به متنوع بودن انواع لبنیات، بهتر است از ماست و پنیر به عنوان گزینه‌های بهتر برای سلامتی انتخاب کنیم. از طرفی، استفاده از روغن‌های گیاهی به جای کره لبنی و خامه نیز می‌تواند مفید باشد، زیرا کمک به کنترل کلسترول خون می‌کنند.


در مطالعات اخیر چند توضیح احتمالی وجود دارد مبنی بر این که چرا چربی لبنی به اندازه‌ای که پیش‌تر تصور می‌شد مضر نیست و حتی شاید سالم‌تر باشد.
به گزارش ایسنا، دکتر «رونالد کراوس»، استاد دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید بین گونه‌های مختلف چربی‌های اشباع‌شده موجود در غذاها، به نظر می‌رسد چربی محصولات لبنی برای بدن مفید است، از جمله انواعی که با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری سرخرگ کرونری مرتبط هستند.
چربی شیر همچنین دارای ساختاری است که به محدودسازی کلسترول در لوله گوارشی کمک می‌کند و احتمالا میزان کلسترول خون را بهبود می‌بخشد.
متخصصان می‌گویند اکنون روشن شده است که فواید برخی انواع لبنیات ممکن است بیشتر باشد؛ به‌عنوان مثال، ماست و پنیر برای سلامت مفیدترند، شاید به این دلیل که هر دو غذا‌های تخمیرشده‌اند که باکتری‌های مفید روده را تغذیه می‌کنند.
در عین حال پنیر‌های سفت‌تر سبب می‌شوند چربی آهسته‌تر جذب خون شود و همین موضوع کمک می‌کند مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.
چقدر لبنیات مصرف کنیم؟
به گزارش ایندیپندنت، بهتر است در یک برنامه غذایی متعادل، روزانه سه وعده لبنیات مصرف شود. اگر یک یا دو وعده شیر، ماست یا پنیر پرچرب مصرف شود، اشکالی ندارد، اما اگر بیشتر از آن باشد، میزان کالری مصرفی را افزایش می‌دهد.
برخی متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند لبنیات ساده کامل یا پرچرب مصرف کنید، زیرا وقتی چربی طبیعی لبنیات گرفته می‌شود، برخی ویتامین‌ها مانند E و D از دست می‌رود.
البته توصیه می‌شود به‌جای کره لبنی و خامه که کلسترول را بالا می‌برند از روغن‌های گیاهی مانند زیتون و سویا استفاده شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!