سه روش خلاقانه برای درست کردن دسرهای خوشمزه شهر نوقان تبریز با تنوع طعمهای لذیذ
نوقا تبریز یکی از اصیلترین شیرینیهای تبریز است که معمولا با طعمهای مختلفی تهیه میشود. این شیرینی به دلیل ظاهر سفید و درخشانی که دارد، به نام شیرینی نوقا شناخته میشود. برای تهیه این شیرینی، ابتدا شکر، گلوکز و شیره را در یک قابلمه روی حرارت قرار میدهیم تا شکر ذوب شود و سپس حرارت را زیاد کرده و مواد را بجوشانیم. سفیده تخم مرغ را همزن میزنیم تا فرم بگیرد و سپس به تدریج شربت گرم را به آن اضافه میکنیم و همزن میدهیم تا کاملا ترکیب شود. سپس کره نرم شده و گردو خرد شده را به مواد اضافه کرده و میزنیم. مواد را در قالب میریزیم و خنک میکنیم تا سفت شود. ممکن است از فندق و پسته به جای گردو استفاده کنیم و با اضافه کردن وانیل و هل، طعم بهتری به نوقا بدهیم. این شیرینی میتواند بدون نان میکادو هم تهیه شود و باید در یخچال یا فریزر نگهداری شود.
نوقا تبریز که با نام شیرینی لوکا تبریز نیز شناخته میشود، یکی از اصیلترین شیرینیها در تبریز است که معمولا با طعمهای مختلفی تهیه میشود. جالب است بدانید که نوقا در زبان عبری به معنای درخشش و نور است و از آن جایی که این شیرینی ظاهر سفید و درخشانی دارد، نام آن را شیرینی نوقا گذاشتهاند.در این مقاله از تک فانبلاگ میتوانید با طرز تهیه نوقای تبریزی و همه فوت و فنهای درست کردن این شیرینی لذیذ آشنا شوید.مواد لازم جهت تهیه نوقای گردویی تبریز:نان میکادو۲ ورقشکر۴۵۰ گرمگلوکز مایع۲۵۰ میلیلیترعسل یا شیره انگور۱۲۵ میلیلیتروانیل۱/۸ قاشق چایخوریسفیده تخم مرغ۲ عددکره نرم۷۵ گرمگردو۲۵۰ گرممراحل تهیه نوقای تبریز با گردوشیرینی نوقا با طعمهای مختلفی تهیه میشود، اما یکی از محبوبترین و خوشمزهترین انواع آن شیرینی نوقای گردویی است. در ادامه میتوانید با مراحل تهیه نوقای تبریز با طعم گردو آشنا شوید.مرحله اول: قالب را آماده کنیددر اولین مرحله باید یک قالب ۲۰ در ۳۰ سانتیمتری آماده کنید و کف و دیوارههای آن را با کمی روغن چرب کنید. در ادامه یک ورق نان میکادو کف قالب قرار دهید و آن را کنار بگذارید. برای تهیه شیرینی نوقا میتوانید به جای قالب از ظروف پیرکس و شیشهای نیز استفاده کنید.مرحله دوم: مواد شیرینی نوقا را با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهیددر این مرحله باید شکر، گلوکز و شیره یا عسل را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شکر ذوب شود و سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد شروع به جوشیدن کنند. مرحله سوم: سفیده تخم مرغ را بزنیدتا آماده شدن مواد شیرینی روی گاز به سراغ هم زدن سفیده تخم مرغ بروید، سفیده تخم مرغ را در کاسه بریزید و آن قدر هم بزنید تا فرم بگیرد.مرحله چهارم: مواد شیرینی را بجوشانیدمواد شیرینی نوقا را باید برای حدود ۵ دقیقه بجوشانید. در این مدت به هیچ عنوان نباید مواد شیرینی را هم بزنید. میتوانید بعد از ۵ دقیقه از یک درجه حرارتسنج استفاده کنید و زمانی که حرارت مواد نوقا به ۱۳۰ درجه سانتیگراد رسید، شعله گاز را خاموش کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه گز آردی خانگیمرحله پنجم: مواد شیرینی را به سفیده تخم مرغ اضافه کنیددر این مرحله باید شیره داغ را به آرامی به صورت یک نوار باریک به سفیده تخم مرغ اضافه کنید. سپس همزن را روشن کنید و مواد را با همزن ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند.مرحله ششم: کره و گردو را به مواد شیرینی اضافه کنیداکنون باید کره نرم شده و گردوی خرد شده را به مواد شیرینی نوقا اضافه کنید. همه مواد را به خوبی ترکیب کنید.مرحله هفتم: مواد شیرینی را در قالب بریزیدحال باید مواد شیرینی را به سرعت با کاردک چرب شده در قالب بریزید و خوب پهن کنید. سپس یک عدد نان میکادو روی مواد قرار دهید و خوب آن را فشار دهید تا مواد نوقا به نان بچسبند.بیشتر بخوانید: شیرینی بادام و پسته بدون فرمرحله هشتم: شیرینی نوقا را سرو کنیدبعد از این که شیرینی نوقا آماده شد، آن را در فضای آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خنک شود. سپس آن را برای چند ساعت در یخچال بگذارید. در ادامه از یک چاقوی تیز و چرب شده برای برش دادن آن استفاده کنید. شیرینی را به صورت مستطیلی برش دهید و شیرینیها را در ظرف مورد نظر بچینید.مواد لازم جهت تهیه نوقای تبریز با طعم فندق و پسته:شکر۷۵۰ گرمگلوکز۵۰۰ گرمآب۳۰۰ میلیلیترمغز فندق و پسته خرد شدهبه مقدار لازمسفیده تخم مرغ۱۰ عددوانیل۱/۴ قاشق چایخورینان بستنیبه مقدار لازمطرز تهیه نوقای تبریز با فندق و پستهبرای تهیه نوقای تبریز با طعم فندق و پسته ابتدا باید شکر و آب را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، گلوکز را اضافه کنید. صبر کنید تا شربت غلیظ شود. سفیده تخم مرغها را با همزن هم بزنید تا خوب فرم بگیرند.حالا شربت غلیظ و داغ را به آرامی به سفیده تخم مرغها اضافه کنید. مواد را همچنان با همزن ترکیب کنید و در آخر مغز فندق و پسته خرد شده را به نوقا اضافه کنید.یک عدد نان میکادو در قالب قرار دهید و مواد شیرینی را روی آن بریزید. در ادامه یک عدد نان دیگر روی نوقا قرار دهید و کمی مواد شیرینی را فشار دهید. صبر کنید تا شیرینی کاملا سرد شود. سپس آن را به صورت مستطیلی برش دهید.طرز تهیه نوقا شکلاتیبرای تهیه نوقا شکلاتی باید مقداری پودر کاکائو استفاده کنید. برای این کار باید پودر کاکائو را با دیگر مواد ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس مواد را به سفیده تخم مرغ زده شده اضافه کنید و دوباره مواد را با همزن بزنید و بعد روی نان میکادو بریزید.روش تهیه نوقا شکلاتی مثل نوقای معمولی است تنها باید به مواد اولیه آن مقداری پودر کاکائو اضافه کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نازک پسته قزوینیفوت و فنهای تهیه نوقای تبریزیدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه نوقای تبریز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.برای تهیه نوقای تبریز میتوانید به جای گردوی خرد شده از فندق و پسته خرد شده نیز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از اضافه کردن پسته و فندق باید آنها را برای چند ساعت در آب گرم قرار دهید و پوست فندق و پسته را جدا کنید و بعد آنها را در شیرینی بریزید.برای تهیه نوقا میتوانید از عسل یا شیره انگور استفاده کنید. در طرز تهیه نوقا با شیره انگور ممکن است رنگ نوقای شما کمی تیرهتر شود.در طرز تهیه شیرینی نوقا تبریز معمولا از شیره و عسل برای شیرین کردن شیرینی استفاده میشود، اما در صورت تمایل میتوانید این شیرینی را تنها با شکر نیز تهیه کنید.برای خوش عطر شدن شیرینی نوقا میتوانید مقداری وانیل به آن اضافه کنید.بعد اضافه کردن شهد داغ به سفیده تخم مرغ باید مواد را با دور تند همزن مخلوط کنید تا کاملا غلیظ و یکدست شوند.برای تهیه نوقای تبریز میتوانید از ترکیب بادام زمینی، نخودچی، بادام درختی و گردو استفاده کنید.بعد از قرار دادن نان میکادو روی شیرینی نوقا بهتر است یک وسیله سنگین روی آن قرار دهید و حدود ۶ ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا نوقا کاملا خنک شود و بعد آن را برش دهید.به طور معمول برای طعم دار کردن نوقا از هل و گلاب استفاده نمیشود، اما اضافه کردن مقداری هل و گلاب به این شیرینی مزه بهتری میبخشد.بافت و مزه نوقا شباهت زیادی به گز دارد با این تفاوت که نوقا کمی شلتر و نرمتر از گز است و داخل نان میکادو آماده میشود.برای تهیه نوقا بدون نان میکادو میتوانید کف یک ظرف را پر از آرد کنید و بعد مایه شیرینی را روی آن بریزید. سپس مقداری آرد نیز روی شیرینی بریزید و شیرینی را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. زمانی که شیرینی شما سرد شد، آن را مثل گز برش دهید.برای نگهداری نوقا باید آن را در ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال یا فریزر بگذارید. ماندگاری نوقا در یخچال ۲ تا ۳ هفته و در فریزر تا چند ماه است.قبل از خرد کردن نوقا حتما چاقوی مورد نظرتان را با روغن چرب کنید تا نوقا به چاقو نچسبد و راحتتر خرد شود.در طرز تهیه لوکا تبریز بهتر است از همزن کاسهای استفاده کنید تا تسلط و سرعت عمل شما بیشتر شود.شیرینی نوقا یکی از خوشمزهترین انواع شیرینی متعلق به شهر تبریز است که اگر گذرتان به این شهر افتاده باشد، حتما آن را امتحان کردهاید. اگر تا به حال شیرینی نوقا تبریز را در خانه درست کردهاید، میتوانید تجربیات خود را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما در میان بگذارید.سوالات متداولدر این بخش به رایجترین سوالات شما در مورد طرز تهیه نوقای تبریز پاسخ دادهایم.علت شل شدن نوقا چیست؟اگر شهدی که برای تهیه نوقا درست میکنید، به اندازه غلیظ نشود، نوقا شل میشود. به علاوه اگر بعد از اضافه کردن شهد به سفیده تخم مرغ مواد را به خوبی با همزن ترکیب نکنید، نوقای شما شل خواهد شد.هر عدد نوقای گردویی چند کالری دارد؟هر عدد نوقای گردویی حاوی ۴۵ کالری است.نوقا شیرینی کجاست؟نوقا شیرینی مخصوص تبریز است که در شهرهای دیگری مثل اردبیل و ارومیه نیز درست میشود و در تبریز به آن لوکا میگویند.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…