– لذیذی های ماش پلو: دو روش آسان و شیک برای پخت – رازهای خوشمزه ماش پلو: دو دستور ساده و لوکس برای طبخ
ماش پلو یکی از غذاهای پر ارزش و خوشمزه ایرانی است که می تواند به عنوان یک غذای سنتی و مقوی برای سرو در ماه مبارک رمضان بسیار مناسب باشد. این غذا از موادی مانند ماش، برنج، گوشت چرخ کرده، زعفران و پیاز تهیه می شود که با ادویه ها و روش های مختلف می تواند طعمی خاص و خوشمزه به این غذا ببخشد.
ماش پلو دارای خواص بسیاری است که از جمله آنها می توان به فواید آن برای افراد دیابتی، کسانی که دارای کلسترول بالا و پوکی استخوان هستند اشاره کرد. این غذا به دلیل حاوی فسفر، کلسیم و پتاسیم بودن، برای ریزش مو و شفافیت پوست نیز مفید است. همچنین مصرف ماش برای متعادل کردن فشار خون و قند خون بسیار مفید است و در رژیم غذایی افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند نیز توصیه می شود. ماش پلو، یک غذای کامل و مغذی است که با ترکیب مناسب اجزای مختلف آن می تواند به سلامتی بدن کمک زیادی کند.
ایرنا نوشت؛ «ماش پلو» یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و در عین حال خوش طعم است که خیلی ساده و راحت تهیه می شود.این غذا برای ماه رمضان هم انتخاب بسیار خوبی است. مواد لازم برای ماش پلوماده غذاییمقدارماشنصف پیمانهبرنجیک پیمانهگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمزعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوری پیاز داغ طلایی بدون روغن۲ قاشق غذا خوریروغن زیتون۲ قاشق غذا خورینمک به میزان لازمپیاز۱ عددآب ۲ پیمانهطرز تهیه ماش پلوماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد.روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد. در صورت استفاده از پلوپز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید.گوشت چرخ کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزیین کنید.نکاتی برای خوشمزه تر کردن ماش پلو و چند خواص بی نظیر آنماش پلو را می توانید با هویج ، مرغ ، تخم مرغ، تن ماهی ،گوشت چرخ کرده و یا نیمرو میل کنید که بسیار خوشمزه میشود.ماش را در کمی روغن تفت دهید تا هم باعث خوشمزگی آن شود و هم مانع جدا شدن پوست آن شود.ماش را در حین پخت چندین بار تست کنید تا مطمئن شوید پخته شده است. همچنین نباید بگذارید تا ماش له شود.هنگام آبکش کردن برنج مرتب آن را چک کنید تا مغز آن پخته شده و له نشود. نسبت ماش و برنج مانند عدس و برنج است. یعنی یک پیمانه ماش در ازای سه پیمانه برنجاضافه کردن مقداری شوید برای زیباتر شدن برنج مناسب است. ولی نباید میزان شوید زیاد باشد چون باعث تلخی ماش پلو می شود. ماش پلو با مرغ یک غذای مجلسی می شود که باید از قبل مرغ را با ادویه های دلخواه و آب بپزید و در مقداری روغن یا کره تفت دهید و در کنار ماش پلو سرو کنید.ماش های ریز و سبز را از بقیه ماش ها جدا کنید چون به خاطر سفت بودن در غذا زیر دندان می آید.ماش برای افراد دیابتی و کسانی که دارای کلسترول بالا و پوکی استخوان هستند ، بسیار مناسب است.ماش بخاطر داشتن فسفر ، کلسیم و پتاسیم بالا برای ریزش مو مناسب است.ماش دارای آنتی اکسیدان های فراوان است و برای شفافیت پوست مفید است.ماش را در رژیم غذایی خود قرار دهید.تا مانع از یبوست شود.برای متعادل کردن فشار خون و قند خون ماش را بیشتر استفاده کنید.به گزارش نمناک، خوردن ماش برای افراد کم خون و زنان باردار توصیه می شود چون ماده بسیار مفید است. اگر قصد لاغری و کاهش وزن دارید حتما ماش را در رژیم غذایی خود بکار ببرید.چون حاوی پروتئین و فیبر فراوان است.