تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز طبخ آش نعنا با کوفته‌های قلقلی؛ رسانه لذت بخش سنتی

آش‌ها نقش مهمی در فرهنگ غذایی ما دارند و هر منطقه دارای آش‌های خاص و محبوب خود است. آش نعنا یکی از این آش‌های محبوب و خوشمزه است که با طعم و عطر خاص خودش مردم را جذب می‌کند. این آش با استفاده از نعنا خشک، نخود و برنج به همراه کوفته‌ قلقلی تهیه می‌شود. فرآیند تهیه آن از مراحل مختلفی تشکیل شده که در هر مرحله نکات مهمی وجود دارد که باید رعایت شود. از جمله مواد تشکیل دهنده آن می‌توان به نخود، برنج، آرد، نعنا، کره و گوشت چرخ‌کرده اشاره کرد. همچنین، می‌توان کوفته‌ قلقلی را به طور جداگانه تهیه کرده و به آش اضافه کرد. آخرین مرحله، تزیین آش با نعنا داغ یا پیاز داغ است که به زیبایی و جذابیت ظاهر آش کمک می‌کند. بنابراین، تهیه و سرو آش نعنا با کوفته‌ قلقلی نیاز به دقت و حوصله دارد، اما نتیجه نهایی خوشمزه و شگفت‌انگیز خواهد بود.

آش‌ها تنوع بسیار زیادی در طعم و مواد اولیه دارند و از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین غذاهایی هستند که معمولاً سریع آماده می‌شوند. آش نعنا نیز یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های بین‌المللی است که عطر و طعم بسیار خوبی دارد. این آش نیز همانند بیشتر غذاها به روش‌های مختلفی تهیه و طبخ می‌شود.ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ طرز تهیه آش نعنا با کوفته‌ قلقلی که یکی از خوشمزه‌ترین روش‌های طبخ این آش است را به‌ صورت مرحله‌ به‌ مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب همراه باشید.طرز تهیه آش نعنا با کوفته‌ قلقلیمدت‌ زمان آماده‌ سازی و تهیه این آش ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۳-۴ نفر است.درجه سختی تهیه این آش در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه آش نعنا با کوفته‌ قلقلی:نخود۱ پیمانهبرنج نیم دانه۱/۲ پیمانهآرد۲ قاشق غذاخوریآب۶ پیمانهنعنا خشک۱ قاشق غذاخوریکره۴۰ گرملیموترش۱ عدد  مواد لازم جهت تهیه کوفته قلقلی:گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمپیاز۱ عددروغنبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواهمرحله اول: آماده‌ سازی و پخت نخوددر اولین مرحله به سراغ نخودها روید. آن‌ها را تمیز کنید و بشویید.با مقداری آب نخودها را بخیسانید. خیساندن حبوبات از چند ساعت قبل از پخت غذا موجب گرفتن نفخ آن‌ها و راحت‌تر پخته‌شدن حبوبات می‌شود.نخود را به همراه ۲-۳ پیمانه آب درون قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا نخودها بپزند و نرم شوند.مرحله دوم: آماده‌ سازی و پخت برنج نیم‌دانهدر مرحله دوم به سراغ برنج نیم‌دانه روید. آن را بشویید و درون قابلمه‌ای که قصد طبخ آش را دارید بریزید.مقداری آب به برنج بیفزایید. برنج را روی حرارت قرار دهید و ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا برنج نیم دانه به خوبی بپزد و له شود.اگر برنج نیم‌دانه در دسترس ندارید می‌توانید از برنج معمولی استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که در صورت استفاده از برنج معمولی مدت‌ زمان پخت برنج را باید افزایش دهید.مرحله سوم: افزودن نخوددر مرحله سوم نخودهای پخته شده را به قابلمه برنج اضافه کنید.مواد را در حد مخلوط‌ شدن به هم زنید و به سراغ مرحله بعد روید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه بوغدا آشی یا آش گندم زنجانیمرحله چهارم: ترکیب ماست، آرد و آبلیمودر مرحله چهارم آب لیموترش را بگیرید. درون تابه مناسبی آرد سفید، آبلیمو، ماست را بریزید و به‌ خوبی با هم ترکیب کنید تا مواد بافتی یک‌دست و یکنواخت به خود گیرند.اگر ترکیب فوق غلظت زیادی داشت می‌توانید با کمی آب آن را رقیق کنید.تابه را روی حرارت کم قرار دهید و مدام به هم زنید تا بوی خامی مواد گرفته شود و سس به غلظت مناسب رسد.مرحله پنجم: افزودن نمک و فلفلدر پنجمین مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به سس زنید و مواد را در حد مخلوط‌شدن به هم زنید.ترکیب فوق را به محتوای آش بیفزایید. حرارت را کم کنید و زمان دهید ۱۵-۳۰ دقیقه همه مواد با هم بپزند.مرحله ششم: آماده‌ سازی کوفته‌ قلقلیدر مرحله ششم برای بالاتر رفتن سرعت کار به سراغ آماده‌ سازی کوفته‌ها روید.پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک رنده ریز رنده کنید. آب پیاز رنده شده را به خوبی بگیرید.حال پیاز آب‌ گرفته شده، گوشت چرخ‌ کرده، نمک و فلفل سیاه را با هم به‌ خوبی ورز دهید تا بافتی یک‌دست و یکنواخت حاصل شود.در همین مرحله از مواد به‌ اندازه یک فندق جدا کنید و در دست آن را گرد کنید. به همین ترتیب همه کوفته‌ها را گرد کنید و به سراغ مرحله بعد روید.توجه داشته باشید که انجام این مرحله کاملاً سلیقه‌ای و قابل حذف است.مرحله هفتم: سرخ‌ کردن کوفته‌ قلقلی‌هادر مرحله هفتم درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.منتظر بمانید تا روغن به‌ خوبی داغ شود.حال کوفته‌ قلقلی‌ها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کوفته‌ها سرخ و طلایی شوند.پس از سرخ‌شدن کوفته آن‌ها را به محتوای آش اضافه کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته مازندرانیمرحله هشتم: آماده‌ سازی نعنا داغدر هشتمین مرحله به سراغ آماده‌ سازی نعنا داغ روید.درون تابه مناسبی کره را بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب شود. حال نعنا خشک را به کره درون تابه اضافه کنید و ۳۰-۶۰ ثانیه با حرارت کم تفت دهید تا عطر نعنا آزاد شود.مقداری از ترکیب فوق را برای تزیین نهایی آش کنار گذارید و بقیه نعنا داغ را به محتوای آش اضافه کنید.آش را در حد مخلوط‌ شدن به هم زنید و ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا به خوبی همه مواد با هم بپزند و آش شما لعاب اندازد.مرحله نهم: تزیین و سرو آشآش نعنا بسیار خوشمزه و معطر شما آماده سرو است.آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری نعنا داغ یا پیاز داغ آن را تزیین کنید.امیدواریم که شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبرایتان شرح دادیم، این آش بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!