چرا باید از خوردن سیب زمینی جوانه زده خودداری کنیم؟
سیب زمینیهای جوانه زده میتوانند قابل مصرف باشند، اما باید توجه داشت که هنگامی که سیبزمینی شروع به جوانه زدن میکند، نشاسته آن به قند تبدیل میشود، و اگر جوانهها زیاد شود و سیبزمینی چروکیده و کوچک شود، بهتر است از مصرف آن خودداری کرد. مهمترین نکته این است که سولانین که یک ماده سمی است، بر روی پوسته سیبزمینی رشد میکند و در صورت مصرف آن، میتواند منجر به علائم گوارشی مختلف شود. برای جلوگیری از جوانه زدن، بهتر است سیبزمینیها را در جای خشک، خنک و دور از نور خورشید نگهداری کرد. همچنین، بهتر است سیبزمینیهای خشک و دیر برداشت شده را انتخاب کرد زیرا سالمتر هستند و میتوانند برای مدت طولانیتری نگهداری شوند. اگر قصد پرورش سیبزمینی را دارید، میتوانید از روشهای مناسبی برای جلوگیری از جوانه زدن آنها استفاده کنید.
نمناک نوشت: اغلب افراد با مشاهده سیب زمینی های جوانه زده برای استفاده از آن ها دچار تردید می شوند، در برخی مواقع نباید سیب زمینی جوانه زده را مصرف کرد.سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است ؟بیشتر ما شنیده ایم که نباید سیب زمینی های سبز شده و جوانه زده را بخوریم اما چرا؟ دیدن اینکه سیب زمینی ها جوانه زده اند کمی ناخوشایند بنظر می رسد که ممکن است شما را در استفاده از آن بر سر دوراهی قرار دهد اما گاهی نیز ممکن است این سیب زمینی ها را مصرف کرده باشید.ایمنی مواد غذاییمصرف سیب زمینی حتی پس از جوانه زدن و تا قبل از اینکه چروکیده شوند مشکلی نخواهد داشت. بسیاری از مواد مغذی در یک سیب زمینی حتی پس از جوانه زدن نیز باقی می مانند، تنها کافی است که آن ها را قبل از استفاده از روی سیب زمینی جدا کرده و سپس مصرف کنید. هنگامی که یک سیب زمینی جوانه می زند نشاسته موجود درآن به قند تبدیل خواهد شد ، در ابتدای این فرآیند نقاط نرمی را اطراف پوسته سیب زمینی مشاهده خواهید کرد که بهتر است قبل از استفاده جدا شوند.چه زمان از مصرف سیب زمینی جوانه زده خودداری کنیم ؟با پیشرفت روند جوانه زدن ، سیب زمینی چروکیده و کوچک می شود زیرا نشاسته موجود در آن به قند تبدیل شده و فرصت رشد بیشتر جوانه ها فراهم شده است. اگر سیب زمینی را در این شرایط مشاهده کردید از مصرف آن خودداری کنید زیرا طعم خوبی نخواهد داشت. از این قسمت های سبز می توان برای کاشت و رشد یک سیب زمینی جدید پرورش داد.سموم موجود در سیب زمینی :نور و گرما ماده ای به نام سولانین تولید می کنند که سبب رشد جوانه برروی پوسته سیب زمینی می شوند و هر دو این سموم برای انسان سمی بوده و منجر به سردرد، استفراغ و سایر علائم گوارشی خواهد شد.سولانین به همراه کلروفیل در پوسته سیب زمینی جمع شده در نتیجه سبز رنگ خواهد شد ، پس قبل استفاده ، این پوسته سبز را از بین ببرید اما همچنان مزه تلخ آن باقی خواهد ماند. چگونه از جوانه زدن سیب زمینی پیشگیری کنیم ؟برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی بهتر است آن را در جای خشک ، خنک ، دور از نور مستقیم خورشید و به دور از پیاز نگهداری کرد زیرا پیاز رشد جوانه زدن را در سیب زمینی تسریع خواهد کرد.پرورش دهندگان سیب زمینی معمولا برای جلوگیری از جوانه زدن آن ها ، روش های مختلفی را برای کاشت اعمال می کنند. پس اگر شخصا سیب زمینی را پرورش می دهید و یا بصورت عمده آن را خریداری کرده اید برای ماندگاری بیشتر آن ها لازم است چند نکته و ترفند را بیاموزید :1. نوع سیب زمینی خریداری و کاشت شده را بدانید زیرا دانستن نوع آن به شما در نگهداری طولانی مدت کمک خواهد کرد.2. به عنوان یک قاعده کلی ، سیب زمینی خشک و یا دیر برداشت شده سالم تر باقی می ماند. اگر سیب زمینی را در منزل برداشت کرده اید بهتر است قبل از استفاده آن را خارج از محیط خانه قرار دهید تا از تازه بودن در آیند و خشک شوند.3. همیشه سیب زمینی های سالم را خریداری کنید زیرا سیب زمینی های آسیب دیده کیفیت خوبی برای نگهداری طولانی مدت نخواهند داشت و به زودی جوانه می زنند.راضیه میرزاحیدری