راهکار مناسب برای افرادی که میخواهند چربی های خود را کاهش دهند!
چربی از جمله عناصر مهمی است که بدن احتیاج دارد و نباید کاملًا از رژیم غذایی حذف شود. چربی، همچنین مواد مغذی مهمی مانند ویتامینها را که در چربی قرار دارد به بدن ما میرساند. مصرف مناسب چربیها میتواند به حالت ذهنی، مفاصل، پوست و حتی سلامت قلب کمک کند. بهتر است ترجیح داده شود که چربیهای غیر اشباع و سالم مانند امگا ۳ را در رژیم غذاییتان در نظر بگیرید. همچنین توصیه میشود با مشورت از متخصص تغذیه، رژیم غذایی مناسبی انتخاب و رژیم غذایی خود را به گونهای تنظیم کنید که از کمبود چربی در بدنتان جلوگیری کند.
خوردن چربی همیشه مضر نیست و برعکس برای دستهای از افراد توصیه میشود چرا که گاهی کمبود میزان این ماده غذایی در بدن شما اختلالات جدی ایجاد میکند.
به گزارش همشهری آنلاین، چربی میتواند در مواد مغذی زیادی از جمله بادام، ماهی سالمون، آووکادو، زیتون، گوشت قرمز، آجیل، پنیر و شکلات یافت شود. چربی نه تنها طعم غذا را بهبود میبخشد، بلکه فواید زیادی نیز برای بدن دارد. اما علائم کمبود چربی در بدن چیست؟
اگر سریعا احساس خستگی میکنید
بدن شما برای کار کردن و فعالیت جسمی و ذهنی نیاز به سوخت دارد. کمبود چربی در بدن باعث کمبود کالری میشود. چربی در هر گرم، ۹ واحد کالری دارد که مهمتر از کربن و پروتئین است که در هر گرم خود، ۴ کالری دارند. کم بودن چربی در بدن میتواند باعث محدود کردن کلی کالری شود. در نتیجه احساس خستگی بیش از حد میکنید.
مفصل درد دارید
اسید چرب امگا ۳ موجود در سالمون، گردو، تن ماهی، تخم کتان و… باعث میشود که ساختار سلولهای شما از سر تا انگشت پا قوی و محکم شود. کمبود امگا ۳ و چربی کلی بدن باعث کمبود انعطاف مفصلها میشود و التهابات مفصلی را افزایش میدهد، مخصوصا برای افرادی که فعالیت بسیار زیادی دارند.
زیاد سرما میخورید
عطسه یا زکام ممکن است به کمبود مادهای در بدن اشاره داشته باشد که چیزی بیشتر از یک حساسیت فصلی است. اسید چرب امگا ۳ با التهاب و سلامت سیستم ایمنی ارتباط زیادی دارند. کمبود چربی در بدن و کمبود امگا۳ باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بیش از حد معمول میشود، در نتیجه بیش از همیشه سرما میخورید و یا به عفونتهای تنفسی دچار خواهید شد.
پوستتان خشک و پوسته پوسته میشود
اگر چربی و روغن زیادی را وارد بدنتان نکنید، بدنتان نمیتواند صافی و نرمی پوستتان را تضمین کند. یکی از بزرگترین نشانههایی که به شما میگوید چربی کافی دریافت نمیکنید، پوست خشک و دارای شوره است که سرعت پیر شدن ظاهری را بالا میبرد. چربی همچنین به بدن شما کمک میکند تا بتوانید ویتامینهای محلول در آن را جذب کنید و بتوانید داشتن پوستی درخشان را تجربه کنید.
از نظر ذهنی تضعیف میشوید
دنبال کردن رژیمهای مدیترانهای مثل چربیهای سالم ماهی و زیتون باعث میشود که خطر مشکلات ذهنی کم شود. مصرف امگا ۳ میتواند در مدت کوتاهی ذهن شما را قویتر کند.
اسید چرب امگا ۳ نقش مهمی را در فعالیت و ساختار مغز دارد و یکپارچگی سلولهای مغزی را حفظ میکند. چربیهای غیر اشباع نقش محافظت کننده دارند، زیرا منبع امگا ۳ و امگا ۶ هستند و در نقش دفاعی در برابر افت ادراک و حتی زوال عقل دارند.
اگر انرژی کافی دریافت نکنید از نظر ذهنی خسته بوده و به سختی میتوانید تمرکز خود را حفظ کنید، زیرا میزان چربی موجود در بدن شما کمتر از حد طبیعی است. تحقیقات نشان میدهد که چربی امگا ۳ با وضعیت کلی روحیه شما مرتبط است.
کمبود ویتامینهای محلول در چربی
یکی از موارد نادر، کمبود شدید ویتامینهای محلول در چربی است که معمولاً در کشورهای توسعه یافته دیده نمیشود. در افرادی دچار سوء تغذیه و یا افرادی که مصرف غذایی محدودی دارند، کمبود ویتامینهای محلول در چربی همراه با بسیاری از کمبودهای دیگر دیده میشود.
همیشه احساس سرما میکنید
به طور کلی داشتن کمبود وزن ممکن است موجب پایین نگه داشتن دمای بدن شود. اگر در رژیم غذایی خود به اندازه کافی، چربی سالم وجود نداشته باشد، میتواند منجر به عدم تنظیم دما در بدن شما شود و در نتیجه همیشه احساس سرما کنید. کم کاری تیروئید و یا گردش خون ضعیف از دلایل دیگر احساس سرما در بدن است. بهتر است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
افزایش تری گلیسرید و کاهش HDL
رژیمهای غذایی کم چرب، یعنی کمتر از ۲۰ درصد کالری، ممکن است با ریسک افزایش تری گلیسرید و کاهش HDL همراه باشند. همچنین مصرف زیاد کربوهیدراتها به جای چربیهای سالم خوراکی نیز میتواند منجر به بالا رفتن تری گلیسرید و پایین بودن HDL شود.
در گذشته برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی، چربی کمتر و کربوهیدرات بیشتر توصیه میشد، اما در علم پزشکی نوین گفته میشود که باید به جای جایگزین کردن چربی با کربوهیدرات، از چربیهای غیراشباع به عنوان جایگزین چربیهای اشباع استفاده شود.
مصرف ۳۵ درصد از کالری توسط چربیها ایدهآل است، اما مشروط بر این که چربیهای دریافتی از منابع سالمی، چون روغن زیتون، مغزها، دانهها و آووکادو تهیه شده باشند.