تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

جنگ زرگری برای وسوسه سرمایه‌گذاران خانگی به خرید نقره

فرارو– خرید نقره به قصد سرمایه‌گذاری تبلیغ جدیدی از سوی بلاگر‌های اینستاگرامی است.

به گزارش فرارو؛ سبقت بازدهی نقره از طلا در سه سال اخیر مهمترین کلیدواژه این دست تبلیغات به‌حساب می‌آید و بلاگر‌ها به‌خاطر جهش قیمت طلا در سال‌های اخیر، نقره را جایگزین مناسبی برای طلا جا می‌زنند. با این حال بررسی‌های تک فاننشان می‌دهد همیشه خدا در روی یک پاشنه نمی‌چرخد و در یک‌سری از بازه‌های زمانی میزان افزایش قیمت نقره از طلا سبقت می‌گیرد. مشکل بزرگ برای سرمایه‌گذاران خانگی، اما نقد‌شوندگی نقره است. جایی که تفاوت قیمت خریدوفروش نقره حساب و کتاب مشخصی ندارد و جایگاه نقره برای سرمایه‌گذاری را به‌خطر می‌اندازد. 

سبقت نقره از طلا در بازه سه ساله

قیمت نقره ظرف سه سال اخیر درحالی ۳۳۰ درصد رشد داشته که میزان افزایش نرخ هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۲۶۵ درصد می‌رسد. 

قیمت نقره اوایل آذر ۱۴۰۰ یعنی سه سال قبل گرمی دو هزار و ۱۰۸ تومان اعلام می‌شد، اما الان این عدد به ۸۹ هزار و ۱۵۰ تومان رسیده است. طلا ۱۸ عیار، اما که درحال حاضر بیش از گرمی چهار میلیون و ۵۰۰ هزارتومان ارزش دارد، آن زمان بیشتر از یک میلیون و ۲۵۲ هزار تومان قیمت نداشت. 
سبقت نقره از طلا روی کاغذ محدود به بازه سه ساله نمی‌شود و در بازه‌های کوتاه‌تری دست بالاتر با نقره بوده است.

قیمت نقره به‌عنوان مثال از آذر سال گذشته تا الان افزایش ۱۳۰ درصدی را به‌چشم دیده و در همین بازه زمانی شاهد رشد ۸۵ درصدی قیمت طلا بودیم. یا مثلا در بازه شش ماهه یعنی از ابتدای خرداد امسال به این طرف که ۳۵ درصد به قیمت طلا ۱۸ عیار اضافه شده است، قیمت نقره به اندازه ۶۰ درصد جلو رفته است. همین حرف‌ها و آمار‌ها در صحبت بلاگر‌های اینستاگرامی حکم ترغیب سرمایه‌گذاران به خرید نقره را دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد روند قیمت طلا و نقره همیشه یکسان نیست و قرار نیست نقره همیشه خدا بازدهی بیشتری درقیاس با طلا داشته باشد.

بازدهی نقره همیشه از طلا بیشتر است؟

خرید نقره از سوی بلاگر‌های اینستاگرامی با تاکید زیادی روی بازدهی بیشتر نسبت به طلا تبلیغ می‌شود. تفاوت ۶۵ درصدی بازدهی نقره و طلا در سه سال اخیر یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار این دسته از افراد است، اما از قدیم گفته‌اند در همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد.

قیمت طلا ۱۸ عیار پنج سال قبل یعنی زمانی که تب جدید خرید سکه و طلا و دلار بالا گرفته بود، تقریبا گرمی ۴۵۸ هزار تومان اعلام می‌شد. اوایل آذر ۹۸ طلافروش‌ها در خریدوفروش‌های خودشان قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار را ۴۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان درنظر می‌گرفتند. عددی که رشد تقریبا چهار میلیونی قیمت طلا ۱۸ عیار در این مدت را نشان می‌دهد و به‌معنی بازدهی ۸۸۵ درصدی است. 

قیمت نقره در همان دوران کمی بیش از هر گرم ۱۱ هزار تومان اعلام می‌شد. قیمت نقره حالا با قرار گرفتن در یکقدمی جایگاه هر گرم ۹۰ هزار تومان، بازدهی تقریبا ۷۰۰ درصدی را در پنج سال گذشته به‌جا گذاشته است. با این حال مشکل بزرگ خرید نقره برای سرمایه‌گذاران خانگی جای دیگری است.

مصائب خریدوفروش نقره

خرید نقره برای سرمایه‌گذاری شرایطی مشابه با طلا ندارد. مهمترین دست‌انداز برای فروش نقره از سوی سرمایه‌گذاران خانگی اصطلاحا نقدشوندگی این فلز به‌حساب می‌آید. 

سرمایه‌گذاران خانگی می‌توانند سکه و طلا را از صراف و طلافروش بخرند و چند سال بعد به قصد سرمایه‌گذاری همان طلا و سکه را به صراف و طلافروش پس بدهند. خریدوفروش دلار و سایر ارز‌های پرکاربرد گاهی سخت‌تر از طلا و سکه است. طوریکه برخی از مردم موقع فروش اسکناس در میدان فردسی از تفاوت چشمگیر نرخ خرید و فروش می‌گویند. به‌همین تناسب فروش نقره از سوی مردم عادی می‌تواند مهمترین چالش موقع سرمایه‌گذاری روی این فلز باشد.

خریدوفروش نقره معمولا برای خود فروشنده‌ها اهمیت دارد و کمتر سرمایه‌گذاری، به قصد و نیت کسب سود در بلندمدت سراغ نقره می‌رود. نقره تقلبی دقیقا مثل طلا تقبلی تهدید دیگری برای سرمایه‌گذاران خانگی تلقی می‌شود و به‌همین خاطر اتحادیه‌های طلا و جواهر هر از گاهی درباره خرید نقره به سرمایه‌گذاران هشدار می‌دهد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!