تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راه‌های کاهش مالیات با انتقال دارائی‌ها قبل از فوت

انتقال اموال پیش از فوت یکی از مسائل مهمی است که باید با دقت و با رعایت قوانین مالیاتی انجام شود. اموالی که پیش از مرگ به فرزند یا شخص ثالث منتقل می‌شوند، ممکن است مشمول مالیات‌های مختلفی مانند مالیات بر ارث، مالیات بر هبه و مالیات بر صلح عمرا شوند. در نظر داشته باشید که انتقال از طریق عقد بیعه و تنظیم یک مبایعه نامه می‌تواند باعث کاهش مالیات شود.

وکیلان حاج محمود عطار و محمدرضا رجبی به سه روش اصلی برای انتقال اموال پیش از فوت اشاره کردند که عبارتند از صلح عمرا، هبه و بیع. برای جلوگیری از پرداخت مالیات بیشتر، مهم است که در هنگام عقد قرارداد و مبایعه نامه، مبالغ و ثمنی دقیق مشخص شود تا از ابطال آن جلوگیری شود.

از طریق این روش‌ها و با کمک وکیلان دادگستری می‌توانید اموال خود را به صورت مالیاتی مناسب به فرزند یا شخص مورد نظر منتقل کنید. اما بهتر است قبل از انجام هر گونه معامله، با یک وکیل مشورت کنید تا از روند صحیح انتقال اموال خود اطمینان حاصل کنید.

ایرنا نوشت: چنانچه قصد دارید اموال خود را پیش از مرگ به فرزند یا شخص ثالث دیگری منتقل کنید این کار را در قالب یک مبایعه‌نامه و عقد قرار داد انجام دهید تا نقل و انتقال شما شامل حداقلی مالیات شود. مالیات، مالیات بر ارث، مالیات بر هبه، مالیات بر صلح عمرا و هزاران مالیات دیگر که افراد هر روز درگیر آن هستند و گاها در پی راه حلی برای نپرداختن آن می‌باشند. یکی از سنگین‌ترین مالیات‌ها مالیات بر ارث است. لذا بسیاری از افراد پیش از فوت به این فکر می‌افتند که خود تکلیف اموالشان را مشخص کنند. در این مقاله ما راههای انتقال اموال پیش از فوت و راه فرار مالیاتی آن را برای شما توضیح می‌دهیم.حاج محمود عطار وکیل پایه یک دادگستری برای انتقال اموال پیش از فوت سه راه را پیشنهاد می‌کند و آن عبارتند از: صلح عمرا، هبه و بیع.وی در توضیح این سه راه ادامه داد: راه اصلی این است که هر شخصی با استناد به قاعده فقهی «الناس مسلطون علی اموالهم» می‌تواند اموال خود را اعم از معقول و غیر معقول قبل از فوت به هر شخصی که تمایل داشته باشد اعم از خانواده، وابستگان سببی و نصبی یا اشخاص ثالث در قالب یکی از معاملات قانونی مانند بیع، صلح، هبه در دفتر اسناد رسمی منتقل کند.این وکیل دادگستری ادامه داد: اینکه چنانچه می‌خواهد در مالی مالکیت نداشته باشد اما حق تصرف تا زمان حیات خود داشته باشد می‌تواند ضمن انتقال در دفتر خانه به شخص منتقل شونده حق عمرا برای خود پیش‌بینی کند تا زمانی‌که در قید حیات است شخص فروشنده و انتقال دهنده حق محروم کردن او را از تصرف و استفاده از مال نداشته باشد.پیمان حاج محمود عطار در بیان حالت سوم گفت: حالت سوم این است که شخص برای بعد از فوتش وصیت‌نامه‌ای رسمی یا خود نوشت تنظیم کند و یک سوم اموالش را به امور خیریه یا به شخص ثالثی ببخشد و بقیه مال متعلق به ورثه خواهد بود. در هر سه حالت چنانچه وراث بتوانند ثابت کنندکه شخص منتقل کننده در زمان انتقال محجور بوده و عقل لازم برای انجام این معامله را نداشته است امکان ابطال وجود دارد.محمدرضا رجبی وکیل پایه یک دادگستری در خصوص مالیات بر انتقال اموال پیش از فوت گفت: چنانچه فردی ملکی را به عنوان هدیه به فردی پیش از فوت خود منتقل کند مشمول مالیات اتفاقی می‌شود و فرد باید ۱۵ تا ۲۵ مالیات بپردازد.وی توضیح داد: انتقال تا ۲۰۰ میلیون تومان ۱۵ درصد، ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون ۲۰۰ درصد و مازاد بر ۴۰۰ میلیون مشمول ۲۵ درصد مالیات می‌شود.این وکیل دادگستری درباره صلح عمرا هم چنین گفت: این نوع صلح نیز مشمول ۵ تا ۱۵ درصد مالیات است. لذا وکلا راهی که برای دور زدن از مالیات را پیشنهاد می‌دهند، این است که انتقال از طریق عقد بیع و تنظیم یک مبایعه نامه صورت گیرد.وی در ادامه گفت: این قرارد داد می‌تواند به صورت دستی و با حضور شاهد و یا در دفتر اسناد رسمی صورت گیرد. در صورت انتقال بدین شکل، انتقال فقط شامل مالیات بر نقل و انتقال ماده ۱۸۷ قانون مالیات‌های مستقیم می‌شود.رجبی این نکته را هم یادآور شد که فقط باید دقت داشت که در زمان عقد قرارداد و مبایعه نامه حتما مبلغ و ثمنی مطابق با عرف زمان عقد قرارداد تعیین کنند در غیر این صورت مبایعه نامه باطل است.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!