نپذیریم این افراد از ما پیروزی بگیرند! خودمان را به موفقیت هدایت کنیم
این متخصص تغذیه با بیان اینکه گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی دارای خواصی متعدد برای سلامتی انسان هستند، به برخی از این گیاهان اشاره کرد. او توضیح داد که این گیاهان شامل ریواس، کنگر، قارچ کوهی، شنگ یا ریش بز، پای غازان، زرشک، موسیر و بن سرخ میشوند که همگی خودرو و ارگانیک بوده و حاوی فیبر، مواد معدنی و ویتامینهای مختلف مانند ویتامین C و ویتامینهای گروه B هستند. این گیاهان به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک کرده و میتوانند به کاهش چربیهای خون و تعدیل قند خون در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی و دیابت کمک کنند. از طرفی، آنتی اکسیدانهای موجود در این گیاهان به سلامت قلب و عروق و کبد کمک کرده و نقش ضد سرطانی دارند. این گیاهان همچنین باعث افزایش سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریهای مختلف میشوند. اما در مصرف آنها باید احتیاط کافی الزامی است، به خصوص برای افرادی که مشکوک به سنگ کلیه از جنس اگزالات هستند. این متخصص تغذیه همچنین با تأکید بر افزایش اطلاعات مردم در خصوص مصرف گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی، به اهمیت انتخاب منابع قابل اعتماد برای تهیه این گیاهان اشاره کرد.
یک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نقش برخی گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه استفاده درست و منطقی از این گیاهان منجر به حفظ و ارتقاء سلامت خواهد شد، ادامه داد: از جمله این گیاهان میتوان به ریواس، کنگر، قارچ کوهی، شنگ یا ریش بز، پای غازان یا در گویش محلی پاغزو، زرشک، موسیر، بن سرخ و.. اشاره کرد.
مردانی اضافه کرد: این گیاهان خودرو و ارگانیک سرشار از فیبر، مواد معدنی، ویتامین C ویتامینهای گروه B و بعضا پیش ساز ویتامین D هستند.
ین متخصص تغذیه یادآور شد: فیبر بسیار خوب این گیاهان باعث ایجاد لینت مزاج در افراد و پیشگیری از یبوستهای مزمن شده و به سلامت سیستم گوارش کمک شایانی خواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مصرف مناسب انواع این گیاهان منجر به کاهش چربیهای خون در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی و تعدیل قند خون در افراد دیابتی میشود.
او گفت: از طرفی آنتی اکسیدانهای موجود در آنها به سلامت قلب و عروق و کبد کمک میکنند و نقش ضد سرطانی دارند.
مردانی اظهار کرد: همچنین وجود ویتامینهای مختلف همچون ویتامین سی و ویتامین آ و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان، باعث افزایش سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریهای مختلف خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: البته در هنگام مصرف این گیاهان میبایست احتیاط لازم به عمل آید. به طور مثال در مصرف قارچهای کوهی باید دقت کافی به عمل آید چرا که برخی از این قارچها سمی بوده و حتی منجر به فوت مصرف کننده خواهد شد و لذا قارچها از افرادی که قابل اعتماد هستند خریداری شوند.
این متخصص تغذیه گفت: برخی از این گیاهان، مانند ریواس حاوی مقدار زیادی اگزالات بوده و در نتیجه در افرادی که سنگ کلیه از جنس اگزالات دارند، نباید مصرف شود.