تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: جمعه , ۱۳ تیر , ۱۴۰۴
X
اروپا با پرتاب موفق آریان ۶، وابستگی به اسپیس‌ایکس را کاهش می‌دهد

اروپا با پرتاب موفق آریان ۶، وابستگی به اسپیس‌ایکس را کاهش می‌دهد

صنعت فضایی اروپا امروز با پرتاب موشک سنگین آریان ۶ بار دیگر به فعالیت بازگشت. این موشک در ساعت ۱۷:۲۴ به وقت اروپای مرکزی از پایگاه فضایی گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

پرتاب این ماموریت که ابتدا قرار بود در ماه دسامبر انجام شود، ابتدا به ۲۶ فوریه و سپس به ۳ مارس موکول شد که دلیل آن مشکلاتی در انتقال ماهواره به سکوی پرتاب بود. اما درست دقایقی قبل از پرتاب در روز دوشنبه، مهندسان یک “نقص فنی” در یکی از لوله‌های سوخت‌رسانی شناسایی کردند که باعث شد پرتاب دوباره به تعویق بیفتد.

سرانجام امروز، آریان ۶ (Ariane 6) نخستین پرتاب تجاری موفق خود را تجربه کرد. این دستاورد، هفت ماه پس از پرواز آزمایشی اولیه این موشک رقم خورد و بار دیگر دسترسی مستقل اروپا به فضا را ممکن ساخت.

حمل ماهواره جاسوسی فرانسه با Ariane 6

به گزارش تکراتو و به نقل از thenextweb، موشک Ariane 6 حامل ماهواره جاسوسی CSO-3 بود، که یک ماهواره نظامی فرانسوی با توانایی تصویربرداری با وضوح بالا از زمین است.

این ماهواره آخرین بخش از یک سامانه سه‌ماهواره‌ای محسوب می‌شود که برای تقویت توان نظارتی فرانسه از فضا طراحی شده است. دو ماهواره اول این مجموعه در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ با استفاده از موشک‌های روسی سایوز به فضا پرتاب شده بودند.

از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، اروپا دیگر نتوانست از موشک‌های سایوز روسیه استفاده کند.

علاوه بر این، بازنشستگی موشک Ariane 5 در سال ۲۰۲۳ و تأخیرهای مداوم در پروژه موشک کوچک Vega-C، اروپا را برای بیش از یک سال بدون گزینه‌ای برای پرتاب مستقل ماهواره‌ها گذاشت و در این مدت قاره سبز ناچار شد برای ارسال محموله‌های فضایی خود به اسپیس‌ایکس متکی باشد.

مأموریت Ariane 6؛ گامی مهم برای استقلال فضایی اروپا

مأموریت Ariane 6؛ گامی مهم برای استقلال فضایی اروپامأموریت Ariane 6؛ گامی مهم برای استقلال فضایی اروپا

در سال ۲۰۲۳، اروپا تنها سه پرتاب موفق مداری داشت که کمترین میزان از سال ۲۰۰۴ تاکنون محسوب می‌شود، در حالی که ایالات متحده در همان سال ۱۰۹ پرتاب انجام داد که رکوردی بی‌سابقه برای یک کشور به شمار می‌رود.

اما اکنون با آغاز فعالیت آریان ۶ و پرتاب موفق Vega-C در دسامبر گذشته، اوضاع برای صنعت فضایی اروپا رو به بهبود است. این پیشرفت‌ها تنها به مأموریت‌های دولتی محدود نمی‌شود، بلکه شرکت‌های خصوصی نیز در حال ورود به این عرصه هستند.

یک استارتاپ آلمانی به نام Isar Aerospace آماده است تا نخستین موشک خصوصی اروپا را از پایگاه فضایی Andøya در نروژ به فضا بفرستد، البته پس از دریافت مجوزهای نهایی.

این شرکت یکی از چندین استارتاپ اروپایی مانند PLD Space و Rocket Factory Augsburg است که به دنبال ارائه جایگزینی محلی برای اسپیس‌ایکس هستند. هر دو شرکت مذکور نیز قرار است امسال نخستین پرتاب خود را انجام دهند.

پیشرفت این استارتاپ‌ها در کنار شرکت‌های باسابقه‌ای مانند Arianespace و Avio (سازنده موشک Vega-C) در زمانی بسیار حساس اتفاق می‌افتد.

کشورهای اروپایی مدت‌هاست که به دنبال افزایش استقلال امنیتی خود هستند، اما با توجه به سیاست‌های دولت ترامپ و نزدیکی احتمالی دوباره آمریکا و روسیه، این مسئله به اولویت بالاتری تبدیل شده است.

اروپا همچنان به اسپیس‌ایکس نیاز دارد؟

با این حال، اروپا احتمالا نمی‌تواند به‌طور کامل وابستگی خود به اسپیس‌ایکس را کنار بگذارد. برخلاف موشک‌های اسپیس‌ایکس، Ariane 6 قابلیت استفاده مجدد ندارد.

همچنین، هرچند اروپا در حال توسعه شرکت‌های خصوصی با موشک‌های سبک و قابل استفاده مجدد است، اما احتمالا تا دهه ۲۰۳۰ یک موشک سنگین با قابلیت استفاده مجدد نخواهد داشت که بتواند جایگزین واقعی اسپیس‌ایکس شود.

با این وجود، افزایش توانایی اروپا در پرتاب‌های فضایی خبر خوبی برای کل صنعت فضایی این قاره محسوب می‌شود.

مارک بوگت، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری Seraphim Space، در مصاحبه‌ای گفته است:

افزایش دسترسی به فضا بدون شک سرعت نوآوری و توسعه فناوری‌های جدید فضایی را در اروپا تسریع خواهد کرد.

این پیشرفت همچنین می‌تواند مزایای مالی قابل‌توجهی به همراه داشته باشد. براساس پیش‌بینی موسسه مک‌کینزی و مجمع جهانی اقتصاد، ارزش بازار جهانی صنعت فضا از ۶۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ به ۱٫۸ تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۵ افزایش خواهد یافت.

منبع





دانلود آهنگ
ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است