جاناتان کوهن، معاون تحقیقات کاربردی شرکت انویدیا، معتقد است که در حوزه پژوهشهای هوش مصنوعی، عامل محدودکننده اصلی، میزان منابع محاسباتی قابل دسترس است.
کوهن در گفتوگویی با نشریه Nvidia Developer اظهار داشت: «در عصر حاضر، باارزشترین دارایی برای هر پژوهشگر هوش مصنوعی، میزان دسترسی او به واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) بوده و این مسئله در شرکت انویدیا، به همان اندازه که در هر سازمان دیگری اهمیت دارد، صادق است.»
کوهن سرپرستی گروهی را بر عهده داشت که مسئول توسعه خانواده مدلهای زبانی بزرگ (LLM) نمترون شرکت انویدیا بود. این مدلها که در ماه مارس همین سال معرفی شدند، نشاندهنده ورود این شرکت به عرصه سیستمهای هوش مصنوعی استدلالی است.
کوهن بیان کرد که سرعت شکلگیری این مدلها بسیار قابل توجه و شگفتآور بود و این فرآیند بیش از یک تا دو ماه به طول نینجامید. او اظهار داشت: «تعداد زیادی از پژوهشگران با ایثار و فداکاری موافقت کردند که منابع محاسباتی خود را در اختیار ما قرار دهند تا ما قادر باشیم مدلهای Llama و Nemotron را با همان سرعتی که شاهد بودید، آموزش دهیم و به پیش ببریم.»
کوهن همچنین سرعت بالای توسعه این مدلها را به فرهنگ فراگیر و غالب شرکت انویدیا نسبت داد که در آن اولویتبخشی به پروژههای بزرگ و کلان، بدون در نظر گرفتن اهداف جاری و فعلی تیمهای مختلف، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
او درادامه گفت: «چگونه یک تیم را برای انجام کاری که قبلا هرگز تجربهای در آن نداشته، تشکیل میدهید؟ بخشی از فرهنگ سازمانی ما چیزی بوده که ما آن را “ازدحام” مینامیم و در آن تشخیص داده میشود یک موضوع از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این شرایط، تمامی مدیران به این مسئله فکر میکند که آیا این کار جدید از کاری که در حال حاضر تمام افراد تیم مشغول انجام آن هستند، مهمتر است؟»
در صورتی که یک مدیر تشخیص دهد که این پروژه جدید اولویت بالاتری دارد، میتواند کارکنان تحت امر مستقیم خود را از وظایف پیشین مرخص کرده و آنها را به اولویت جدید اختصاص دهد. کوهن گفت «در نهایت، پروژه Llama Nemotron یک تلاش بینتیمی بسیار گسترده و فراگیر بود. ما افرادی از سراسر سازمان داشتیم که بدون وجود هیچ ساختار سازمانی رسمی و تعریفشدهای با یکدیگر به همکاری پرداختند.»
به گفته کوهن، توسعه Llama Nemotron مستلزم مجموعهای از فداکاریها، هم از نظر تخصیص توان محاسباتی مورد نیاز و هم از نظر نیروی انسانی متخصص بود و کارکنان این شرکت توانستند منافع شخصی و اهداف فردی خود را در راستای منفعت و هدف کلی سازمان کنار بگذارند.
او در پایان گفت: «دیدن این میزان از همکاری و ایثار واقعاً عالی و تحسینبرانگیز بود. رهبری فوقالعادهای در این میان وجود داشت. فداکاریهای بسیاری از سوی افراد صورت گرفت و تصمیمات بسیار ایثارگرانهای اتخاذ شد که در نهایت منجر به شکلگیری این پروژه گردید، که واقعاً شگفتانگیز است.»
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید