در این مقاله، به نقد و بررسی ردمی نوت ۱۴ فایوجی میپردازیم و با موشکافی گوشی از جنبههای مختلف، ارزش خرید آن را مشخص میکنیم.
وقتی بودجه محدود باشد، معمولا سری ردمی نوت یکی از اولین گزینههایی است که به ذهن میرسد. این موضوع کاملا درباره ردمی نوت ۱۴ فایوجی هم صدق میکند، گوشی هوشمندی که به نظر میرسد یکی از جذابترین انتخابها در محدوده قیمتی حدود ۲۰۰ یورو باشد.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی بر پایه نسل قبلی خود ساخته شده و با طراحی تازه، کیفیت ساخت بهتر، عملکرد سریعتر، بلندگوهای استریو، دوربینهای ارتقایافته و شارژ سریعتر همراه شده است. با ما همراه شوید تا جزئیات ویژگیها و مشخصات ردمی نوت ۱۴ فایوجی را زیرذرهبین ببریم.
این گوشی بدنهای با طراحی کمی متفاوت و ماژول دوربین بازطراحی شده دارد که با رنگهای جدید جذابیت بیشتری پیدا کرده است. از نظر مقاومت نیز ارتقا یافته و اکنون دارای گواهی IP64 است که مقاومت بهتری در برابر گرد و غبار و پاشش آب ارائه میدهد.
نمایشگر همچنان ۶٫۶۷ اینچی AMOLED با وضوح ۱۰۸۰p و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است؛ اما حالا از +HDR10 پشتیبانی میکند و حداکثر روشنایی آن نیز دو برابر شده است.
در بخش سختافزار، چیپست جدید دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا استفاده شده که دارای پردازنده (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) سریعتری است. امسال بیشتر بازارها نسخه ۸/۲۵۶ گیگابایتی را به عنوان نسخه پایه دریافت میکنند، اگرچه یک نسخه ۶/۱۲۸ گیگابایتی نیز وجود دارد.
در پشت گوشی همچنان سه دوربین وجود دارد؛ دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، دوربین فوقعریض ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی که به جای حسگر عمق به کار گرفته شده است. دوربین سلفی نیز به ۲۰ مگاپیکسل ارتقا یافته است.
باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی اکنون از شارژ سریع ۴۵ واتی پشتیبانی میکند. بهبودها در بخش بلندگوهای استریو و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیز ادامه پیدا کرده است.
بررسی ردمی نوت ۱۴ فایوجی نشان میدهد که این دستگاه یک میانرده کامل است و تمام ویژگیهایی را که میتوان از یک گوشی در این بازه قیمتی انتظار داشت، ارائه میدهد. جالبتر اینکه، بهروزرسانیهای این مدل نسبت به ردمی نوت ۱۳ فایوجی کاملا محسوس است، موضوعی که امروزه کمتر دیده میشود.
در جعبهی ردمی نوت ۱۴ فایوجی، یک کابل USB-A به USB-C، قاب محافظ خاکستری تیره و یک لایه محافظ نازک روی نمایشگر قرار دارد. جعبههای عرضهشده در اروپا باریکتر هستند و شارژر ندارند، اما نسخههای آسیایی به همراه آداپتور ۴۵ واتی عرضه میشوند.
در ادامه، جدول مشخصات فنی ردمی نوت ۱۴ فایوجی را مشاهده میکنید. پس از آن، بررسی گوشی از جنبههای مختلف را ادامه میدهیم.
بررسی شیائومی ردمی نوت ۱۴ فایوجی
مشخصات ردمی نوت ۱۴ فایوجی
طراحی و ساختار
۸×۷۵٫۷×۱۶۲٫۴ میلیمتر
۱۹۰ گرم
پنل جلو شیشهای (گوریلا گلس ۵)، پنل پشت پلاستیکی، فریم پلاستیکی
نانوسیم
استاندارد IP64 (مقاوم در برابر گرد و غبار و پاشش آب)
رنگبندی مشکی، بنفش و سبز
نمایشگر
AMOLED، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، پشتیبانی از +HDR10، روشنایی ۱۲۰۰ نیت (HBM)، روشنایی ۲۱۰۰ نیت (peak)
۶٫۶۷ اینچ، نسبت نمایشگر به بدنه ۸۷٫۴ درصد
رزولوشن ۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل، نسبت تصویر ۲۰:۹، تراکم پیکسل ۳۹۵ ppi
گوریلا گلس ۵
نمایشگر همیشه روشن
نرمافزار
اندروید ۱۴
رابط کاربری HyperOS
۲ سال پشتیبانی اندروید
تراشه
مدیاتک دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا (۶ نانومتر)
پردازنده هشت هستهای (۲ هسته ۲٫۵ گیگاهرتز Coertex-A78 و ۶ هسته ۲٫۰ گیگاهرتز Cortex-A55)
پردازنده گرافیکی IMG BXM-8-256
رم و حافظه داخلی
رم ۶ با حافظه ۱۲۸ گیگابایت
رم ۸ با حافظه ۲۵۶ گیگابایت
رم ۱۲ با حافظه ۲۵۶ گیگابایت
رم ۱۲ با حافظه ۵۱۲ گیگابایت
نوع حافظه UFS 2.2
پشتیبانی از نصب کارت حافظه
دوربین اصلی
۱۰۸ مگاپیکسل واید، ۲۴ میلیمتر، دیافراگم f/1.7، سایز سنسور ۱/۱٫۶۷ اینچ، سایز پیکسل ۰٫۶۴ میکرومتر، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)
۸ مگاپیکسل اولترا واید، ۱۶ میلیمتر، دیافراگم f/2.2، سایز سنسور ۱/۴٫۴ اینچ، سایز پیکسل ۱٫۰ میکرومتر
۲ مگاپیکسل ماکرو، دیافراگم f/2.4
ویژگیهای دوربین: فلش LED، اچدیآر، پانوراما
ضبط ویدیوی ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۳۰ فریمدرثانیه، لرزشگیر الکترونیکی gyro-EIS، لرزشگیر اپتیکال (OIS)
دوربین سلفی
۲۰ مگاپیکسل واید، ۲۱ میلیمتر، دیافراگم f/2.2، سایز سنسور ۱/۴٫۰ اینچ، سایز پیکسل ۰٫۷ میکرومتر
ضبط ویدیوی ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۳۰ فریمدرثانیه
باتری
۵۱۱۰ میلیآمپرساعت
شارژ سیمی ۴۵ وات
اسپیکرها
اسپیکرهای استریو (با دالبی اتموس)
جک هدفون دارد
۲۴ بیت / ۱۹۲ کیلوهرتز، صدای Hi-Res
شبکه و قابلیتهای اتصال
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، وایفای دایرکت
بلوتوث ۵٫۳، LE ،A2DP
GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
NFC (بسته به ناحیه / منطقه)
مادون قرمز
رادیو FM
USB Type-C 2.0, OTG
اینترنت ۵G
سنسورها
اثر انگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتابسنج، ژیروسکوپ، قطبنما، سنسور مجاورت مجازی
شروع قیمت ردمی نوت ۱۴ فایوجی
حدود ۲۰۰ یورو
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های ۲۰۲۵
ردمی نوت ۱۴ فایوجی با طراحی بهروز، المانهای گردتر و پالت رنگی تازه معرفی شده است. پنل جلویی از شیشه ساخته شده، در حالی که قاب و پنل پشتی از پلاستیک هستند. این گوشی از پوشش محافظ گوریلا گلس ۵ در جلو بهره میبرد. این پوشش علیرغم قدیمی بودنش، همچنان در برابر خراش مقاوم است؛ هرچند به اندازه نسخههای جدید در برابر شکستگی مقاوم نیست.
قاب پلاستیکی گوشی دارای پوشش مات است و پنل پشتی نیز با خمیدگی ظریف ۲٫۵D در لبهها طراحی شده است. ماژول دوربین همچنان مربعی است، اما گوشههای گردتری دارد و با پوششی براق همراه است.
مدل بنفش این گوشی مانند نسخه سبز مرجانی دارای الگوی منحصربهفردی در پشت گوشی است. علاوهبراین، یک پوشش اکلیلی ظریف نیز روی گوشی قرار دارد که جلوهای درخشان به آن میدهد. مدل مشکی تنها نسخهای است که کاملا مشکی است، هرچند آن هم دارای پوشش اکلیلی است.
شیائومی میگوید که دوام کلی گوشی به طور قابل توجهی بهبود یافته و گواهی IP64 نشاندهنده مقاومت بهتر در برابر گرد و غبار و پاشش آب است (در مقایسه با IP54 در ردمی نوت ۱۳ فایوجی).
علاوهبراین، این گوشی از کامپوزیت آلومینیوم با استحکام بالا و فوم جذبکننده انرژی در داخل استفاده میکند. هر چهار گوشه تقویت شدهاند و ضخامت برد اصلی نیز افزایش یافته است. این موارد گوشی را در برابر سقوط کاملا مقاوم نمیکند، اما شانس زنده ماندن آن را در صورت بروز حادثه بیشتر میکند.
نسخه فایوجی در مقایسه با ردمی نوت ۱۴ نسخه ۴G، دارای حاشیههای باریکتر اطراف نمایشگر و اندازه کلی کمی کوچکتر است.
در جلوی گوشی، نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی AMOLED با حاشیههای باریک و حفره کوچک برای دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی قرار دارد. این پنل اکنون از +HDR10 پشتیبانی میکند و روشنایی بیشتری نسبت به نسل قبل دارد.
دو بهروزرسانی مهم نسبت به ردمی نوت ۱۳ فایوجی وجود دارد:
بلندگوی استریو: بلندگوی مکالمه اکنون به عنوان یک بلندگوی استریو به همراه خروجی صدای بالایی عمل میکند.
حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر: این سنسور اپتیکال سریع و قابلاعتماد است و جایگزین حسگر کناری مدل قبلی شده است.
پشت گوشی با آن چهار سایه رنگی متفاوت، کاملا جذاب به نظر میرسد. ماژول دوربین، مربعی با گوشههای گرد و سطحی براق است.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی بسیاری از ویژگیهای محبوب کاربران را حفظ کرده است؛ مثل جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون و فرستنده IR در بالای گوشی.
سینی دو سیمکارته هیبریدی در قسمت پایین قرار دارد و به جای سیمکارت دوم، میتوانید از کارت microSD استفاده کنید. متاسفانه، این گوشی از eSIM پشتیبانی نمیکند.
این گوشی در ابعاد ۱۶۲٫۴ در ۷۵٫۷ در ۸ میلیمتر ساخته شده؛ تقریبا هماندازه ردمی نوت ۱۳ فایوجی. اما وزن آن ۱۹۰ گرم است که نسبت به وزن ۱۷۵ گرمی مدل قبلی، سنگینتر شده است.
بررسی گوشی ردمی نوت ۱۴ فایوجی نشان میدهد که این دستگاه با طراحی هوشمندانه و ساختار مستحکم، تجربه کاربری بسیار خوبی ارائه میدهد. پوششهای مات، تعادل مناسب و مقاومت در برابر اثر انگشت (به جز شیشه نمایشگر) همگی نشاندهنده اجرای عالی شیائومی هستند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده ۲۰۲۵
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از نظر نمایشگر شباهت زیادی به ردمی نوت ۱۳ فایوجی دارد. این گوشی دارای صفحهنمایش ۶٫۶۷ اینچی AMOLED با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز است که توسط شیشهی محافظ گوریلا گلس ۵ محافظت میشود.
اما امسال دو بهروزرسانی مهم در بخش نمایشگر دیده میشود:
پشتیبانی از +HDR10
افزایش روشنایی – روشنایی حداکثری به ۲۱۰۰ نیت رسیده است و حداکثر روشنایی معمولی هم به ۱۲۰۰ نیت افزایش یافته، در حالی که در ردمی نوت ۱۳ فایوجی این مقدار ۱۰۰۰ نیت بود.
در تستهای نمایشگر gsmarena، نتایج امیدوارکننده بودند. میزان روشنایی حداکثری دستی به ۴۶۳ نیت و در حالت خودکار به ۱۱۶۸ نیت رسیده که کاملا مطابق با وعدهی شیائومی است. حداقل روشنایی ثبتشده برای یک صفحهی سفید هم ۲٫۵ نیت بود.
این نمایشگر از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند و دو حالت برای انتخاب وجود دارد:
حالت سفارشی (Custom): انتخاب بین ۱۲۰Hz یا ۶۰Hz.
حالت پیشفرض (Default): تغییر خودکار بر اساس محتوای در حال نمایش.
بررسی ردمی نوت ۱۴ فایوجی نشان میدهد که حالت پیشفرض بهخوبی کار میکند. زمانی که صفحهنمایش ثابت است، نرخ تازهسازی به ۶۰Hz کاهش پیدا میکند. در تمامی اپلیکیشنهای پخش ویدیو هم، رابط کاربری و پخش ویدیو به ۶۰Hz محدود شده است. همچنین، برنامههایی که از نرخهای بالا پشتیبانی نمیکنند، مانند دوربین و گوگل مپس، همیشه با سرعت ۶۰fps رندر میشوند.
در حالت ۱۲۰ هرتز سفارشی هم تطبیقپذیری وجود دارد و حتی برخی اپلیکیشنهای استریم که در حالت پیشفرض به ۶۰ هرتز محدود بودند، میتوانند تا ۱۲۰Hz اجرا شوند.
تنها زمانی که نمایشگر به ۳۰Hz تغییر میکند، برای قابلیت نمایشگر همیشه روشن است که البته همیشه روشن نیست و فقط به مدت ۱۰ ثانیه فعال میشود.
در نهایت، نمایشگر اکنون از +HDR10 پشتیبانی میکند و میتوان محتوای ۱۰۸۰p HDR10 را از پلتفرمهایی مانند یوتیوب و نتفلیکس پخش کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده ۲۰۲۴
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از یک باتری ۵۱۱۰ میلیآمپرساعتی نیرو میگیرد که کمی بزرگتر از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری نوت ۱۳ فایوجی است. شیائومی مشخص نکرده که آیا این باتری مانند مدلهای پرو، از نوع چگالی بالا با عملکرد بهبودیافته در دمای زیر صفر است یا خیر.
در تستهای انجامشده، این گوشی امتیاز ۱۱ ساعت و ۵۰ دقیقه استفادهی فعال را به دست آورد که نتیجهای متوسط است؛ نه عالی و نه ضعیف. البته زمان استفادهی نمایشگر نسبت به نوت ۱۳ بهتر شده، اما مدتزمان تماس کمی کاهش یافته است.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از شارژ سریع ۴۵ واتی پشتیبانی میکند. نسخهی اروپایی بدون شارژر عرضه میشود، اما نسخهی آسیایی با یک آداپتور ۴۵ واتی شیائومی به فروش میرسد. البته میتوانید از شارژرهای قویتر شیائومی یا هر شارژر USB-PD با توان ۵۰ وات یا بیشتر نیز استفاده کنید.
بررسی ردمی نوت ۱۴ فایوجی نشان داده که آداپتور ۴۵ وات شیائومی میتوانید گوشی را در مدت ۱۵ دقیقه تا ۳۴ درصد شارژ کند. در مدت ۳۰ دقیقه هم گوشی تا ۶۰ درصد شارژ میشود. برای شارژ کامل ۱۰۰ درصدی هم به ۶۲ دقیقه زمان نیاز دارد.
این سرعت برای یک گوشی میانردهی اقتصادی کاملا مناسب است. شیائومی دو حالت برای شارژ ارائه میدهد:
شارژ سریع
شارژ استاندارد
همچنین میتوانید گزینهی محافظت از باتری در شب را فعال کنید که فرآیند شارژ را بر اساس ساعت بیدار شدن شما تکمیل میکند.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از اسپیکرهای استریو با پشتیبانی از دالبی اتموس بهره میبرد که بهطور پیشفرض فعال است. اسپیکر بالایی به عنوان گوشی تماس هم عمل میکند، اما صدای آن کمی ضعیفتر است و عمق زیادی ندارد، هرچند که تعادل صوتی مناسبی دارد.
این ویژگی نسبت به نوت ۱۳ فایوجی که فقط یک اسپیکر در پایین داشت، ارتقاء محسوسی است.
در تست بلندی صدا، اسپیکرهای استریوی این گوشی امتیاز عالی (Excellent) کسب کردند و صدای بسیار بلندی ارائه دادند. تمرکز اصلی اسپیکرها بر روی فرکانسهای بالا و برخی از تونهای میانی است، بدون هیچگونه باس (Bass). در نتیجه، اگرچه بلندی صدا قابلتوجه است، اما کیفیت کلی صدا معمولی است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های ۲۰۲۴
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از HyperOS بر پایهی اندروید ۱۴ استفاده میکند. این ترکیب را قبلا در بسیاری از گوشیهای جدید شیائومی دیدهایم. فقط تعداد محدودی از گوشیهای جدید شیائومی با اندروید ۱۵ و HyperOS 2.0 عرضه شدهاند، چرا که اندروید ۱۵ در اوایل سهماههی چهارم سال گذشته معرفی شد.
شیائومی، ۲ ارتقاء بزرگ سیستمعامل و ۴ سال بهروزرسانی امنیتی را برای این دستگاه تضمین میکند. با توجه به اینکه دستگاه هماکنون یک نسخه عقبتر است، چرخهی ارتقاء آن با اندروید ۱۶ به پایان خواهد رسید که انتظار میرود تا پایان امسال منتشر شود.
HyperOS 1.0.2 برخی از قابلیتهای هوش مصنوعی را ارائه میدهد، هرچند که همهی آنها بلافاصله در دسترس نیستند و قرار است در آپدیتهای آینده اضافه شوند.
ویژگیهای هوش مصنوعی موجود در Redmi Note 14 5G و نسخهی ۴G شامل موارد زیر است:
AI Erase: برای حذف اشیای ناخواسته از تصاویر.
AI Sky: برای تغییر آسمان در عکسها.
AI Beautify: برای بهبود چهره در تصاویر.
همچنین، این گوشی از هوش مصنوعی گوگل جمینی هم پشتیبانی میکند.
در مقابل، مدلهای پرو و پرو پلاس علاوه بر این قابلیتها، ویژگی Circle to Search (دایره کشیدن برای جستجو) را هم دارند. مدل پرو پلاس حتی قابلیتهای بیشتری مثل AI Interpreter ،AI Notes ،AI Recorder ،AI Subtitles و AI Film را نیز ارائه میدهد.
نکتهی قابل توجه دیگر، وجود تبلیغات در اپلیکیشنهای سیستمی است که حتی در نسخهی اروپایی هم دیده میشود. هرچند که میتوان آنها را برای هر برنامه بهصورت دستی غیرفعال کرد، اما این کار زمانبر و کمی آزاردهنده است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی ۲۰۲۴
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از تراشه بهروزشده مدیاتک دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا استفاده میکند که نسخه پیشرفتهتر دایمنسیتی ۷۰۲۰ است، اما با فرکانسهای بالاتر. این تراشه همچنان از پیکربندی ۲ هسته Cortex-A78 و ۶ هسته Cortex-A55 بهره میبرد، اما هستههای اصلی Cortex-A78 اکنون با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز کار میکنند، در حالی که در مدل قبلی ۲٫۲ گیگاهرتز بودند. هستههای Cortex-A55 همچنان روی ۲٫۰ گیگاهرتز باقی ماندهاند. همچنین، پردازنده گرافیکی IMG BXM-8-256 نیز تغییری نکرده است.
از نظر پیکربندی حافظه، ردمی نوت ۱۴ فایوجی در نسخههای ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی عرضه میشود و همچنین نسخههای ۸/۲۵۶ گیگابایت و ۱۲/۵۱۲ گیگابایت هم موجود هستند. تمام حافظههای ذخیرهسازی از نوع UFS 2.2 هستند و میتوان از طریق اسلات مشترک سیمکارت، حافظه را با کارت microSD گسترش داد.
با توجه به بررسی مشخصات ردمی نوت ۱۴ فایوجی باید گفت تراشه دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا یک پیشرفت نسبت به مدل سال گذشته محسوب میشود، اما در مقایسه با رقبای همقیمت کمی عقبتر است. البته، این به معنای ضعف عملکرد نیست، اما شاید بهترین انتخاب در این بازه قیمتی نباشد. به عنوان مثال، حتی پوکو ایکس ۷ که قیمت مشابهی دارد، به تراشه قدرتمندتر دایمنسیتی ۷۳۰۰ اولترا مجهز است.
دایمنسیتی ۷۰۲۵ یک راهحل مناسب و اقتصادی به شمار میآید و بهطور قابلتوجهی از دایمنسیتی ۶۰۸۰ که در ردمی نوت ۱۳ فایوجی استفاده شده، بهتر است؛ با این حال، همچنان از نظر عملکرد، در این بازه قیمتی کمی عقبتر است. علاوهبراین، این تراشه از برخی ویژگیهای Vulkan پشتیبانی نمیکند و به همین دلیل نمیتوان تستهای ۳DMark معمول را روی آن انجام داد.
تراشه دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا چندان پرمصرف نیست، بنابراین ردمی نوت ۱۴ فایوجی میتواند آن را تحت فشار کاری کامل، بدون مشکل کاهش سرعت به دلیل گرما، اجرا کند. بدنه گوشی نیز بیش از حد گرم نمیشود، که نشاندهنده مدیریت حرارتی مناسب است.
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین گوشی ۲۰۲۴
دوربینهای ردمی نوت ۱۴ فایوجی شامل دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، دوربین ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و سنسور ۲ مگاپیکسلی ماکرو هستند. تغییر جزئی نسبت به ردمی نوت ۱۳ فایوجی این است که اکنون به جای سنسور عمق بیاستفاده، یک دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی دریافت میکنیم.
دوربین سلفی نیز ارتقا یافته و از ۱۶ مگاپیکسل به ۲۰ مگاپیکسل رسیده است.
دوربین اصلی
دوربین اصلی در طول روز عکسهای مناسبی میگیرد که رنگهای زنده و جزئیات قابل قبولی دارند. دامنه دینامیکی چندان گسترده نیست، اما برای این بازه قیمتی استاندارد است. سیستم پردازش تصویر تلاش میکند عکسها را شارپتر کند و گاهی این فرآیند زیادهروی کرده و باعث ایجاد هالههای بیشازحد در اطراف اشیای دور، مانند ساختمانها، لبههای تیز و پنجرهها میشود.
کیفیت عکسها حتی در فضای داخلی هم پایدار باقی میماند، با این تفاوت که کمی از وضوح و شفافیت کاسته میشود. تقریبا هیچ نویزی در تصاویر دیده نمیشود.
عکسهای ۱۰۸ مگاپیکسلی شگفتآور هستند و استفاده از حالت رزولوشن کامل میتواند مفید باشد. فقط به یاد داشته باشید که در این حالت، دامنه دینامیکی محدودتر است و نویز در سایهها بیشتر دیده میشود، بنابراین بهتر است در نور خوب از این حالت استفاده کنید.
زوم ۳ برابری
در نمایاب دوربین یک گزینه زوم ۳ برابری وجود دارد که با برش از دوربین اصلی انجام میشود. به نظر میرسد زوم ۲ برابری انتخاب بهتری بود، زیرا زوم ۳ برابری بهوضوح فراتر از محدودیتهای سنسور و تواناییهای پردازش تصویر تراشه است.
نتیجه این است که عکسها معمولا بیش از حد نرم هستند، دامنه دینامیکی محدود است و جزئیات ظریف وجود ندارد.
دوربین اولترا واید
دوربین اولترا واید چندان چشمگیر نیست، اما برای یک گوشی در این بازه قیمتی قابل قبول است. عکسهای گرفتهشده کمی اشباع رنگ پایینی دارند، معمولا نرمتر هستند و دامنه دینامیکی محدودتری نسبت به دوربین اصلی دارند. با این حال، همچنان میتوانید عکسهای روزانه قابلاستفادهای با این دوربین بگیرید.
سلفیها
دوربین سلفی عملکرد متوسطی دارد. ما انتظار داشتیم وضوح بیشتری داشته باشد، حتی در شرایط نور خوب هم تصاویر نرمتر از حد انتظار هستند. دوربین همچنین در حفظ دامنه دینامیکی گسترده دچار مشکل میشود. گاهی سوژه بیش از حد روشن و گاهی کمنور ثبت میشود.
از طرف دیگر، رنگها نسبتا دقیق هستند و سطح جزئیات خوب است، اما به دلیل نرم بودن تصاویر، نمیتوان جزئیات ریز را بهوضوح مشاهده کرد.
دوربین اصلی
حالت شب خودکار در دوربین اصلی عملکرد خوبی دارد. عکسهای شبانه معمولا تمیز، تا حدی شارپ و با جزئیات قابل تشخیص در سایهها ثبت میشوند. دامنه دینامیکی به اندازهای گسترده است که هم سایهها و هم منابع نوری قوی را پوشش دهد. عکسها معمولا متعادل هستند، اگرچه سایهها کمی روشنتر از حد طبیعی به نظر میرسند، اما این ویژگی در حالت شب اکثر گوشیها رایج است.
همچنین، تمایل زیادی به استفاده از تعادل رنگ سفید گرمتر دیده میشود. حتی منابع نور سرد هم زرد ثبت میشوند.
زوم ۳ برابری
با توجه به کیفیت زوم ۳ برابری در روز، انتظار زیادی برای عکسهای شبانه نداشتیم. همانطور که پیشبینی میشد، عکسهای زوم ۳ برابری در شب بیش از حد نرم و پر از نویز هستند.
اولترا واید
عملکرد دوربین اولترا واید در شب ناامیدکننده است. عکسها پر از نویز، با هایلایتهای از دست رفته و رنگهای کمرنگ هستند. بهطور کلی، استفاده از این دوربین در شب توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ها برای فیلمبرداری
ردمی نوت ۱۴ فایوجی از فیلمبرداری با وضوح ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه با دوربین اصلی، سلفی و اولتراواید پشتیبانی میکند. همچنین، لرزشگیر الکترونیکی (EIS) در وضوح ۴K نیز در دسترس است.
دوربین اصلی ویدیوهایی با کیفیت مناسب ضبط میکند که دامنه دینامیکی گسترده، رنگهای دقیق و نویز کم دارند. تنها ایرادی که میتوان گرفت، میزان وضوح است. ویدیوها کمی نرم به نظر میرسند و جزئیات کاملا شارپ نیستند.
ویدیوهای دوربین اولتراواید چندان رضایتبخش نیستند. دامنه دینامیکی محدودتر است، رنگها کمرنگتر هستند و وضوح به میزان قابلتوجهی کاهش یافته و نویز بیشتری مشاهده میشود.
بررسی ردمی نوت ۱۴ فایوجی نشان میدهد فیلمبرداری در شب با دوربین اصلی، بر خلاف انتظار، عملکرد قابل قبولی دارد. هرچند که نقاط نورانی (هایلایتها) گاهی بریده میشوند، اما جزئیات در بخشهای سایهدار به خوبی حفظ شدهاند، اشیا بهطور شگفتانگیزی شارپ هستند، رنگها دقیقاند و کنتراست مناسبی دارند. با توجه به رده قیمتی گوشی، کیفیت ویدیوهای ثبتشده در نور کم کاملا رضایتبخش است.
لرزشگیر الکترونیکی ۴K بهترین عملکرد را ارائه نمیدهد، زیرا گهگاه لرزشهای خفیفی دیده میشود، اما بهطور کلی وظیفه خود را به خوبی انجام میدهد. بسیاری از گوشیهای میانرده از این ویژگی بیبهره هستند، بنابراین این موضوع یک مزیت قابل توجه برای شیائومی محسوب میشود.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی امسال چند ارتقای قابل توجه دارد که شاید تنها با نگاه به مشخصات روی کاغذ مشخص نشود. اما مسئله مهمتر این است که این گوشی چگونه در برابر رقبا عمل میکند.
در محدوده قیمتی حدود ۲۰۰ یورو، این گوشی با مدلهایی مانند موتورولا اج ۵۰ فیوژن، ناتینگ فون ۲a و پوکو ایکس ۷ رقابت میکند.
تقریبا تمام رقبای نوت ۱۴ فایوجی، عملکرد بهتری در بخش دوربین ارائه میدهند، اما در عین حال کمی گرانتر از مدلهای سال گذشته هستند، بهویژه موتورولا اج ۵۰ فیوژن و ناتینگ فون ۲a. با این حال، به نظر میرسد که هزینهی اضافی برای این مدلها ارزشش را دارد، چرا که هر دو گوشی قدرتمندتر بوده و عمر باتری بیشتری دارند.
حتی پوکو ایکس ۷ هم به نظر میرسد گزینهای قویتر باشد، در حالی که کیفیت دوربین مشابهی ارائه میدهد.
بهطور کلی، با وجود اینکه رقبا عمدتا از مدلهای سال ۲۰۲۴ هستند، اما با توجه به شرایط فعلی بازار، انتخاب بهتری به نظر میرسند.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی امسال نتوانست انتظارات را برآورده کند. البته، این گوشی قطعا نسبت به مدل سال گذشته پیشرفت داشته، اما این بهبودها در برابر شرایط فعلی بازار چندان چشمگیر نیست. به نظر میرسد که ردمی نوت ۱۴ بیشتر در بخشهای عملکرد و دوربین از رقبا عقب مانده است و انتظار بیشتری هم از باتری داشتیم.
با این حال، شیائومی همچنان توانسته یک گوشی همهکاره و متعادل را ارائه دهد که احتمالا با کاهش قیمت در آینده رقابتیتر خواهد شد. این گوشی همچنان یک دوربین اصلی مناسب، نمایشگر عالی و یک راهکار شارژ سریع رقابتی دارد که میتواند برای بسیاری از کاربران رضایتبخش باشد.
دوربین اصلی ردمی نوت ۱۴ فایوجی عکسهای باکیفیتی با جزئیات خوب، رنگهای طبیعی و دامنه دینامیکی گسترده ثبت میکند. در نور کم هم عملکرد قابل قبولی دارد. با این حال، کیفیت ویدیوها در ۱۰۸۰p کمی نرم است و دوربین اولتراواید هم وضوح و رنگهای ضعیفتری دارد. لرزشگیر الکترونیکی ۴K وجود دارد، اما عملکرد آن کاملا بینقص نیست.
ردمی نوت ۱۴ فایوجی در محدوده قیمتی خود عملکرد مناسبی دارد، اما رقبایی مانند موتورولا اج ۵۰ فیوژن، ناتینگ فون ۲a و پوکو ایکس ۷ عملکرد بهتری در زمینه دوربین، قدرت سختافزاری و عمر باتری ارائه میدهند. اگر بودجه بیشتری دارید، انتخاب یکی از این رقبا منطقیتر خواهد بود.
باتری این گوشی شارژدهی قابل قبولی دارد، اما در مقایسه با برخی رقبا، کمی ضعیفتر عمل میکند. با این حال، فناوری شارژ سریع آن کاملا رقابتی است و میتواند در مدت کوتاهی گوشی را شارژ کند.
نظر شما درباره بررسی ردمی نوت ۱۴ فایوجی چیست؟ از نظر شما این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار گوشی را با ما دنبال کنید.
بررسی گوشی
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید