سناتور ران وایدن و نماینده اندی بیگز درخواست بریتانیا برای ایجاد در پشتی در رمزگذاری اپل را «عملا یک حمله سایبری خارجی از طریق ابزارهای سیاسی» توصیف کردند.
بهگزارش تکراتو به نقل از engadget، دستور درخواست بریتانیا برای ایجاد در پشتی در رمزگذاری اپل iCloud فقط کاربران این کشور را تحت تاثیر قرار نمیدهد؛ بلکه میتواند بهعنوان راهی برای دسترسی به اطلاعات خصوصی هر دارندهی حساب اپل در سراسر جهان، ازجمله آمریکاییها، مورد استفاده قرار گیرد. کمتر از یک هفته پس از هشدار متخصصان امنیتی دربارهی این مسئله، کنگرهی آمریکا در تلاش است تا اقدامی در این زمینه انجام دهد.
به گزارش واشنگتن پست، در حرکتی کمسابقه از همکاری دو حزب در کنگره، سناتور ران وایدن (از حزب دموکرات، ایالت اورگن) و نماینده اندی بیگز (از حزب جمهوریخواه، ایالت آریزونا) در نامهای به تولسی گابارد، مدیر جدید اطلاعات ملی آمریکا، از او خواستند تا اقداماتی را برای مقابله با این دستور نظارتی بریتانیا انجام دهد. از جملهی این اقدامات، محدود کردن همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی با بریتانیا در صورت پافشاری این کشور بر اجرای این دستور است.
وایدن و بیگز در این نامه نوشتهاند:
«اگر اپل مجبور شود در محصولات خود یک در پشتی ایجاد کند، این در نهایت در تلفنها، تبلتها و رایانههای آمریکایی نیز وجود خواهد داشت. این کار نهتنها امنیت دادههای آمریکاییها، بلکه امنیت اطلاعات بسیاری از نهادهای دولتی فدرال، ایالتی و محلی که به محصولات اپل اعتماد دارند را به خطر میاندازد. دولت آمریکا نباید اجازه دهد که یک حملهی سایبری خارجی از طریق ابزارهای سیاسی اجرا شود.»
این دو قانونگذار همچنین از گابارد خواستهاند که در صورت عقبنشینی نکردن بریتانیا از این دستور، برنامههای امنیت سایبری و همکاریهای اطلاعاتی بین آمریکا و بریتانیا را بازبینی کند. وایدن عضو کمیته اطلاعاتی سنا و بیگز عضو کمیته قضایی مجلس نمایندگان است و ریاست کمیته فرعی جرایم و نظارت بر دولت فدرال را بر عهده دارد.
تلاش کنگره برای جلوگیری از اجرای دستور بریتانیا
گزارشها نشان میدهد که وایدن در حال تهیهی پیشنویس یک لایحهی جدید است که در صورت تصویب، کار را برای مقامات بریتانیایی سختتر خواهد کرد. این اصلاحیه در قانون CLOUD Act سال ۲۰۱۸ شرایط درخواست اطلاعات از شرکتهای آمریکایی را برای نهادهای خارجی سختتر خواهد کرد و از آنها میخواهد که ابتدا حکم دادگاه را در کشور خود دریافت کنند.
علاوه بر این، کشورهای دیگر (ازجمله بریتانیا) را از درخواست تغییر در پروتکلهای رمزگذاری محصولات یا خدمات شرکتهای آمریکایی منع خواهد کرد. همچنین، چالشهای حقوقی در این زمینه بهجای دادگاههای خارجی، در دادگاههای ایالات متحده بررسی خواهد شد.
این دستور که اولین بار توسط واشنگتن پست گزارش شد، از اپل میخواهد تا در قابلیت «محافظت پیشرفته از دادهها» (Advanced Data Protection) که در iOS 16.2 و در سال ۲۰۲۲ معرفی شد، یک در پشتی ایجاد کند.
این قابلیت از رمزگذاری سرتاسری برای بسیاری از دادههای iCloud ازجمله پشتیبانگیری از دستگاه، محتوای پیامها، یادداشتها و عکسها استفاده میکند و باعث میشود که حتی خود اپل هم نتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد. اما دستور جدید بریتانیا از اپل میخواهد که بهصورت کلی امکان دسترسی به دادههای رمزگذاریشدهی کاربران را در هر زمان و هر مکان فراهم کند.
این دستور بر اساس «قانون اختیارات تحقیقاتی ۲۰۱۶» بریتانیا (که بهصورت غیررسمی با نام «منشور جاسوسها» شناخته میشود) صادر شده است؛ قانونی که به نهادهای اطلاعاتی و نیروهای امنیتی بریتانیا قدرت گستردهای برای نظارت الکترونیکی میدهد.
بر اساس این قانون، اگر اپل چنین دستوری را دریافت کرده باشد، اجازه ندارد که آن را بهصورت عمومی تأیید کند؛ به همین دلیل این شرکت تاکنون در اینباره اظهارنظری نکرده است. با این حال، کارشناسان امنیتی هشدار دادهاند که ایجاد این در پشتی، تمام دارندگان حساب اپل را در معرض جاسوسی خارجی، حملات هکری و سوءاستفادهی کشورهای متخاصم قرار میدهد.
گفته میشود که اپل سال گذشته پیشنویس این دستور را از مقامات بریتانیایی دریافت کرده و در واکنش، در نامهای رسمی مخالفت خود را اعلام کرده است. در این نامه، اپل هشدار داده است که چنین دستوری میتواند شرکتهایی مانند اپل را مجبور کند که امنیت کلیدی محصولات خود را از بازار بریتانیا حذف کنند. این شرکت میتواند به این حکم اعتراض کند، اما این اعتراض تأثیری بر تعویق اجرای دستور نخواهد داشت.
کیِران مارتین، رئیس پیشین مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا، در گفتوگو با واشنگتن پست گفت:
«بیشتر کارشناسان دنیای دموکراتیک موافقاند که آنچه بریتانیا پیشنهاد داده، امنیت دیجیتال را برای همه ضعیف خواهد کرد؛ نهفقط در بریتانیا، بلکه در سراسر جهان.
iCloud
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید