۷ دلایل جذاب برای استفاده از پوست پیاز که شاید اطلاعی از آن نداشته باشید
پوست پیاز که معمولاً دور ریخته میشود، واقعاً سرشار از فیبر غذایی و مواد مغذی است. این پوستها حاوی فلاونوئیدها مانند کوئرستین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به کاهش التهاب و به سلامت قلب و عروق کمک میکند. پوست پیاز همچنین حاوی ویتامین C، ویتامین A، کلسیم و پتاسیم است که به عملکرد سیستم ایمنی، سلامت بینایی، استحکام استخوانها و تعادل الکترولیتهای بدن کمک میکند.
پوست پیاز همچنین دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است، که کمک میکند در کاهش استرس اکسیداتیو و خطر بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان. همچنین مصرف عصاره یا دم کرده پوست پیاز ممکن است به کاهش التهاب در شرایطی مانند آرتریت و بیماری التهابی روده کمک کند. استفاده موضعی از عصاره یا دم کرده پوست پیاز ممکن است باعث تسکین پوست تحریک شده، کاهش قرمزی و بهبود زخم شود.
پوست پیاز همچنین میتواند به سلامت پوست کمک کند و باعث تقویت فولیکولهای مو، کاهش ریزش و رشد مو شود. از آنجا که حاوی فیبر رژیمی است، به ترویج حرکات منظم روده و جلوگیری از یبوست نیز کمک کند. همچنین، پوست پیاز ممکن است اثرات پری بیوتیکی داشته باشد و باعث رشد باکتریهای مفید روده شود.
در کنار استفادههای غذایی، پوست پیاز را میتوان به عنوان یک رنگ طبیعی برای رنگ کردن پارچه، تخم مرغ یا حتی مو استفاده کرد. این مزایا نشان میدهد که پوست پیاز، علاوه بر دارا بودن خواص غذایی، عناصر درمانی و زیبایی هم دارد و میتواند در بهبود سلامت و زیبایی بدن مؤثر باشد.
همشهری آنلاین نوشت: پیاز گیاهی پر کاربرد در آشپزی ما ایرانیان است اما پوست پیاز تقریبا در آشپزی ما کاربردی ندارد به همین دلیل نیز کمتر از خواص آن میدانیم. اما آیا میدانید پوست پیاز نیز به همان اندازه پیاز سرشار از مواد مغذی و چندین ترکیب مفید است که میتوان به طور مؤثر آن را در اهداف بهداشتی مختلف استفاده کرد؟در این مطلب به ۷ مزیت کمتر شناخته شده پوست پیاز اشاره کردهایم.چرا پوست پیاز؟پوست پیاز اغلب دور ریخته میشود، اما این پوستها در واقع سرشار از فیبر غذایی هستند، پوست پیاز از دستگاه گوارش پشتیبانی میکند و به حفظ سلامت روده کمک میکند. پوست پیاز همچنین حاوی فلاونوئیدها، به ویژه کوئرستین است، که دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به کاهش التهاب و به سلامت قلب و عروق کمک میکند. علاوه بر این، پوست پیاز سرشار از ویتامینها و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین A، کلسیم و پتاسیم است که به عملکرد سیستم ایمنی، سلامت بینایی، استحکام استخوانها و تعادل الکترولیتهای بدن کمک میکند.خواص آنتی اکسیدانیپوست پیاز حاوی سطوح بالایی از فلاونوئیدها مانند کوئرستین است که خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد. این آنتی اکسیدانها به خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بدن، کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان کمک میکنند (کوئرستین یک رنگدانهی طبیعی است که در میوهها و سبزیجات مختلف یافت میشود. این ترکیب در میان مهمترین آنتیاکسیدانهای لازم برای بدن انسانها قرار میگیرد).اثرات ضد التهابیترکیبات موجود در پوست پیاز، از جمله کوئرستین، خواص ضد التهابی دارند. مصرف عصاره یا دم کرده پوست پیاز ممکن است به کاهش التهاب در شرایطی مانند آرتریت و بیماری التهابی روده کمک کند.سلامت پوستپوست پیاز حاوی ترکیباتی از جمله ویتامینها، مواد معدنی و فلاونوئیدها است که به سلامت پوست کمک میکند،. استفاده موضعی ازعصاره یا دم کرده پوست پیاز ممکن است باعث تسکین پوست تحریک شده، کاهش قرمزی و بهبود زخم شود.مراقبت از موعصاره پوست پیاز به دلیل فواید بالقوهای که برای سلامت مو دارد، گاهی در محصولات مراقبت از مو استفاده میشود. پوست این سبزی ممکن است به تقویت فولیکولهای مو، کاهش ریزش و رشد مو کمک کند. برخی افراد همچنین از دم کرده پوست پیاز به عنوان یک شستشو دهنده طبیعی برای بهبود درخشندگی مو استفاده می کنند.سلامت دستگاه گوارشپوست پیاز حاوی فیبر رژیمی است که با ترویج حرکات منظم روده و جلوگیری از یبوست از سلامت دستگاه گوارش حمایت میکند. علاوه بر این، فلاونوئیدهای موجود در پوست پیاز ممکن است اثرات پری بیوتیکی (پری بیوتیکها نوعی فیبر هستند که بدن انسان قادر به هضم آنها نیست) داشته باشند و باعث رشد باکتریهای مفید روده شوند. پوست پیاز را میتوان با دم کردن یا تهیه چاشنی به رژیم غذایی اضافه کرد.رنگ طبیعیپوست پیاز را می توان به عنوان یک رنگ طبیعی برای رنگ کردن پارچه، تخم مرغ یا حتی مو استفاده کرد. پوست بیرونی پیاز حاوی رنگدانههایی است که در صورت استخراج و استفاده به عنوان رنگ، سایههای مختلفی از زرد، نارنجی و حتی قرمز مایل به قهوهای به دست میدهد.