تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

شناخت نشانه های کم اعتمادی به نفس و مقابله با آن

اعتماد به نفس یکی از مهمترین ویژگی های روانی انسان است که به شخصیت او رنگ و بوی خاصی می‌دهد. اما وجود اعتماد به نفس پایین می‌تواند تأثیرات منفی بسیاری بر روحیه و رفتار انسان داشته باشد. این امر می‌تواند در روابط اجتماعی، شغلی و حتی روابط عاطفی افراد تأثیر منفی بگذارد.

نشانه‌های رفتاری این مشکل می‌تواند در افراد مختلف به شکل‌های مختلفی بروز کند. برخی از این نشانه‌ها شامل عدم قبول انتقاد، تمسخر خود و دیگران، بی­توجهی به نقاط قوت شخصیتی، عذرخواهی بی‌مورد و حتی دروغ‌گویی در مورد زندگی و وضعیت شخصی می‌شود. این نشانه‌ها نشان دهنده‌ی عدم اعتماد به نفس و ناامنی روانی در افراد می‌باشد.

از میان نشانه‌های اشکال‌های عقلانی ناشی از پایین بودن اعتماد به نفس می‌توان به این نکات اشاره کرد: تعریف خود از ناکامی، تمسخر و خودکم‌خواهی، تمایل به توهمات منفی در مورد خود، اتکا بر تأیید دیگران برای احساس خوبی و اذعان نکردن به خطاهای خود.

در نهایت، اهمیت دقیق تشخیص این نشانه‌ها در خود و دیگران و راهنمایی مشخص برای رسیدن به راه‌حل‌های موثر و اصلاح رفتارها، با توجه به مساله اصلی اعتماد به نفس، می‌تواند تأثیر قابل ملاحظه‌ای در بهبود استقلال و راحتی روحی داشته باشد.

روزیاتو نوشت: پایین بودن اعتماد به نفس به اشکال مختلفی در رفتار ما بروز می کند. نشانه های رفتاری این مشکل همیشه واضح نیستند و بعضی از آن ها به گونه ای هستند که حتی خود شخص متوجه آن ها نمی شود. در ادامه با برخی از آن ها آشنا خواهیم شد.۱- شما هر انتقادی از خودتان را درست می دانید اما به محض اینکه کسی از شما تعریف می کند، نمی توانید آن را باور کنید و بپذیرید.۲- در موردی مشابه، اگر از شما خواسته شود نقاط ضعف تان را نام ببرید، می توانید فهرست بلندبالایی از عیب هایتان را ردیف کنید. اما حتی یک نقطه ی قوت هم نمی توانید در خودتان پیدا کنید.۳- شما فکر می کنید که همیشه برای دیگران فرد آزاردهنده ای هستید. و یا در جمعی پذیرفته نشده اید و آن ها شما را از خودشان نمی دانند و صرفاً به اجبار به آن جمع دعوت شده اید.۴- شما زیاد عذرخواهی می کنید، حتی برای چیزهایی که تقصیر شما نیستند.۵- شما دائماً از خودتان تعریف و تمجید می کنید، امری که از ناامنی روانی شما نشأت می گیرد، چرا که سعی دارید به دیگران بگویید که باید شما را به این شکل ببینند.۶- شوخی کردن درباره ی عیب های خود تا حد اندک، قابل قبول است. اما اگر دائماً خودتان و عیب هایتان را تمسخر می کنید، احتمالاً بسیاری از این شوخی ها برای خودتان جدی است.۷- شما از خودتان زیاد انتقاد می کنید. این کار برای شما روشی است تا خود را از انتقادات دیگران مصون نگه دارید.۸- شما دائماً می گویید که کاش ویژگی های شخص دیگری را داشتید. درست است که همه ی آدم ها این کار را انجام می دهند اما انجام مکرر این کار نشان می دهد مشکلی در میان است.۹- شما برای همه چیز عذرخواهی می کنید. برای صحبت کردن، برای عذرخواهی کردن، حتی برای زنده بودن!۱۰- شما نمی توانید اشتباهات تان را بپذیرید و به آن ها اذعان کنید. چنین افرادی آنچنان اعتماد به نفس پایین و عزت نفس شکننده ای دارند که قدرت رو به رو شدن با احتمال در اشتباه بودن شان را ندارند.۱۱- شما زیاد از حد توضیح می دهید. کسانی که با انتقاد و عدم پذیرش از سوی والدین خود بزرگ شده اند، معمولاً به کمبود اعتماد به نفس دچارند. آن ها اغلب احساس می کنند که باید در همه چیز بسیار دقیق باشند تا با انتقاد یا اتهام دروغگویی رو به رو نشوند.۱۲- شما درباره ی زندگی تان دروغ می گویید. چنین افرادی درباره ی مسائل مختلف زندگی، مانند وضعیت مالی، وضعیت عاطفی و غیره، دروغ می گویند تا فقط بتوانند توجه و تأیید دیگران را دریافت کنند.۱۳- شما سرگرمی های دیگران را تمسخر می کنید چون از سرگرمی های خودتان خجالت می کشید یا هیچ سرگرمی ای ندارید.۱۴- شما نیاز دارید که شریک عاطفی تان دائماً به شما اطمینان دهد که هنوز دوست تان دارد. حتی گاهی فرد بعد از دهه ها زندگی مشترک کماکان با ناامنی روانی دست و پنجه نرم می کند.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!