زنان چرا با نصف فعالیت مردان به همان فواید سلامتی دست پیدا میکنند؟ + ایجاد نمودارهای آماری
تحقیقات نشان داده است که زنانی که به طور منظم ورزش میکنند، مانند دوچرخهسواری یا شنا، در مقایسه با مردان، به میزان کمتری در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی یا سکته هستند. حتی اگر تلاش کمتری نیز انجام دهند، هنوز مزایای بسیاری برای سلامتشان خواهند داشت. این مطالعات نشان داده اند که حتی مقدار کمی ورزش کردن نیز میتواند منجر به بهبود وضعیت سلامتی شود، به ویژه برای زنان.
یافتههای یک تحقیق ۲۲ ساله روی بیش از ۴۰۰ هزار بزرگسال آمریکایی نشان داد که زنانی که ورزش میکنند، از تمام فعالیتهای ورزشی بیشترین بهره را میبرند. آنها دارای خطر کمتری برای مرگ زودهنگام، حمله قلبی یا سکته مغزی هستند.
از آنجایی که برای زنان برای انجام ورزشهای خاص، مانند ایروبیک یا ورزشهای قدرتی، نیاز به تلاش بیشتری است، پس انجام تلاش کمتری نیز میتواند تأثیر بسیاری بر روی سلامت آنها داشته باشد. این یافتهها میتواند زنان را به ورزش تشویق کند و درک بیشتری نسبت به اهمیت ورزش برای سلامتشان به آنان بدهد.
روزیاتو نوشت: تحقیقات نشان داده زنانی که بهطور منظم دوچرخهسواری یا شنا میکنند و یا میدوند، در مقایسه با مردان به میزان قابل توجهی کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی یا سکته هستند، حتی زمانی که تلاش کمتری انجام میدهند.حتی مقدار محدودی ورزش منظم میتواند مزایای عمدهای داشته باشد و مشخص شده است که این امر بهویژه برای زنان صادق است. زیرا تحقیقاتی که در دوره زمانی ۲۲ ساله بر روی بیش از ۴۰۰ هزار بزرگسال آمریکایی انجام شد، نشان داد که زنان بیشترین بهره را از تمام ورزشها، از پیادهروی سریع گرفته تا تمرینهای فشرده، میبرند.به طور کلی این مطالعه نشان داد که زنان و مردانی که سبک زندگی فعال داشتند، در مقایسه با افراد کمتحرک، به ترتیب ۲۴ و ۱۵ درصد کمتر در معرض مرگ زودهنگام بودند.محققان دریافتند که زنان فعال همچنین ۳۶ درصد کمتر در معرض خطر حمله قلبی کشنده، سکته مغزی یا سایر مشکلات قلبی عروقی بودند، در حالی که این رقم در میان مردان ۱۴ درصد بود.متخصصان امیدوارند که این یافتهها و دانستن این نکته که تلاش کم میتواند تفاوتی واقعی ایجاد کند زنان بیشتری را به ورزش تشویق کند.در حالی که مردان باید ۳۰۰ دقیقه – یا پنج ساعت – ورزش متوسط انجام دهند تا از مزایای کامل آن بهرهمند شوند، زنان میتوانند تنها با ۱۴۰ دقیقه یا دو ساعت و ۲۰ دقیقه به همان دستاوردها دست یابند.این امر در مورد ورزشهای هوازی شدید – مانند کلاسهای اسپینینگ یا ایروبیک – نیز صدق میکند. زنان به ۵۷ دقیقه و مردان به یک ساعت و ۵۰ دقیقه برای کاهش ۱۹ درصدی خطر مرگ نیاز دارند.همچنین مشخص شد که خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی در زنانی که تمرینات قدرتی انجام میدادند ۳۰ درصد و در مردان تنها ۱۱ درصد کاهش یافت.محققان گمان میکنند که این موضوع میتواند ناشی از تفاوتهای آناتومی و فیزیولوژی باشد، زیرا زنان برای انجام ورزشهای مشابه مردان به تلاش بیشتری نیاز دارند.محققان خاطرنشان کردند که زنانی که بیش از ۲.۵ ساعت در هفته فعالیت هوازی متوسط تا شدید یا دو یا چند جلسه در هفته فعالیتهای تقویتکننده عضلانی داشتند، دستاوردهای بیشتری داشتند.راضیه میرزاحیدری