تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

تحلیل حافظ: پیام تفال از سنبل غالیه در انتظار شماست

فال‌گیری از آثار ادبی، یکی از باورهای قدیمی مردم ایران است که در طول تاریخ به واقعیت تبدیل شده است. این عمل به من مواجهه با آثار ادبی روزانه و صدور حکمی بر اساس آن‌ها، صورت می‌گیرد. حافظ شاعر بزرگ ایرانی بود که با شعرهای زیبا و عمیق خود تاثیر بسیاری بر ادبیات فارسی گذاشت. او در شعرهای خود به مفاهیمی همچون عشق، زیبایی طبیعت، زندگی و مرگ اشاره کرده است.

در این غزل که از دیوان حافظ است، او پرده برداری از زیبایی‌ها و رمزهای زندگی را برای ما به تصویر می‌کشد. او از زبانهای مختلف ادبی و فرهنگی در شعرهای خود استفاده می‌کند تا احساسات و افکار خود را به مخاطبانش منتقل کند.

با خواندن این شعرها، می‌توان فهمید که حافظ چقدر عاشق زندگی، طبیعت و عشق بوده است و از زبان زیبا و پر معنای خود برای بیان این احساسات استفاده می‌کند. او به ما یادآوری می‌کند که زندگی یک نعمت است و باید آن را به اندازه‌ای که می‌توانیم بپذیریم و از آن لذت ببریم.


فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.
آن که از سنبل او غالیه تابی داردباز با دلشدگان ناز و عتابی دارد
از سر کشته خود می‌گذری همچون بادچه توان کرد که عمر است و شتابی دارد
ماه خورشید نمایش ز پس پرده زلفآفتابیست که در پیش سحابی دارد
چشم من کرد به هر گوشه روان سیل سرشکتا سهی سرو تو را تازه‌تر آبی دارد
غمزه شوخ تو خونم به خطا می‌ریزدفرصتش باد که خوش فکر صوابی دارد
آب حیوان اگر این است که دارد لب دوستروشن است این که خضر بهره سرابی دارد
چشم مخمور تو دارد ز دلم قصد جگرترک مست است مگر میل کبابی دارد
جان بیمار مرا نیست ز تو روی سؤال‌ای خوش آن خسته که از دوست جوابی دارد
کی کند سوی دل خسته حافظ نظریچشم مستش که به هر گوشه خرابی دارد
شرح لغت: عتاب: ماه/خورشید: استعاره روی ماهش که به ماند خورشید می‌ماند/سحاب:ابر/تازه بی آبی آرد: با آبیاری تازه نگهدارد/غمزه شوخ: حرکات دلبرانه شادی آفرین چشم/فرصتش باد:امیدوارم مجال پیدا کند.
تفسیر عرفانی:‌
۱- حضرت حافظ در بیت ششم به شما می‌فرماید:
* کرشمه و ناز گستاخانه چشم تو، من بی گناه را می‌کشد. وقت و فرصت او زیاد باد که ریختن خون عاشق به دست او کار درست و پسندیده ایست.
حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.
۲- چرا در انجام این کار وسواس داری و تردید و دودلی را همگام خود کرده ای؟ باید بدانی، نق زدن و بی تابی کردن، گره‌ای از کار شما را باز نمی‌کند، بلکه باید چشم بر روی واقعیت بدوزی، زیرا با یک دست نمی‌توانی چند هندوانه برداری. باید یکی یکی عمل کنی و از دوستان و آشنایان کمک بگیری تا حتماً موفق بشوی.
۳- نذر خود را ادا کن و به یکی از مشاهد متبرکه برو و زیارتی و توسلی بجوی. موفقیت همراه شما خواهد شد.
تعبیر غزل:
زمان منتظر کسی نمی‌ماند و با شتاب در گذر است. اگر می‌خواهی از قافله عقب نمانی باید عجله کنی. مدت‌ها در حال جستجو و تحقیق در مورد تصمیمی که در سر داری بوده‌ای و اکنون فکر عملی کردن این نیت را در سر داری. هرچه سریعتر کار خود را آغاز کن که بهترین فکرهاست.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!