رمز و راز زشت شدن رنگ سمنو چیست؟ به راز زیبای رنگ شدن سمنو پی ببرید!
سمنو یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که طعم و رنگ برجستهای دارد. این دسر معمولاً شیرین و غلیظ است و برای تهیه آن باید نکات مختلفی را رعایت کرد. گاهی اوقات ممکن است برایتان پیش بیاید که سمنوی تهیه شده رنگ خوشایندی نداشته باشد، این موضوع ممکن است به دلایل مختلفی باشد. برای مثال استفاده از قابلمهای نامناسب، حرارت بالا یا پایین، مدت زمان پخت ناکافی، استفاده از جوانه گندم سبز شده یا عدم دادن زمان به سمنو برای دم کشیدن از عواملی است که ممکن است باعث خوشرنگ نشدن سمنو شود. بنابراین برای تهیه سمنوی با رنگ و طعم بینظیر، به موارد توصیه شده در این متن توجه کنید و از نکات مهمی مانند استفاده از قابلمه مسی مناسب، حرارت مناسب و صبر و حوصله در طول پخت استفاده نمایید. اینگونه میتوانید یک سمنوی خوشرنگ و خوشمزه به دست آورید.
نمناک نوشت: سمنو یک دسر غلیظ خوشمزه و کشدار ایرانی است که طعم و رنگ این دسر بستگی به نکاتی دارد که در هنگام طبخ رعایت کنید.رنگ سمنو؛ چرا سمنو رنگ نمیگیره؟سمنو دسر خوشمزه و غلیظ و کشداری است که مزه شیرین و رنگ قرمز زیبایی دارد. سمنو را میتوان به صورت آماده از بیرون تهیه کرد اما طرز تهیه سمنو در منزل هم کار سختی نیست و باید در پخت آن نکاتی را رعایت نمود تا یک سمنوی خوشمزه با طعم و رنگ بی نظیر تهیه نمود.چرا رنگ سمنو قرمز نمیشه؟علت خوشرنگ نشدن سمنو را در موارد زیر جستجو کنید:در هنگام پخت سمنو از قابلمه مناسب و مسی استفاده نمی کنید.حرارت پخت سمنو خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.مدت زمان پخت سمنو کم بوده است.از جوانه گندم سبز شده استفاده کرده اید.اجازه نداده اید سمنو دم بکشد.راز و راه خوشرنگ شدن سمنوبرای خوشرنگ شدن سمنو بهتر است:این دسر خوشمزه را در قابلمه مسی تهیه نمایید، اینگونه دسر شما قهوه ای روشن می شود.در پخت سمنو با رنگ قرمز عالی، حتما به شعله گاز توجه کنید و سمنو را با حرارت ملایم بپزید.در پخت سمنو صبر و حوصله داشته باشید و عجله نکنید و اجازه دهید سمنو کامل جا بیفتد.برای خوشرنگ شدن سمنو بعد از پخت حدود 2 ساعت درب قابلمه را با یک دم کنی بپوشانید تا سمنو دم بکشد. شعله گاز در این مرحله باید تا حد امکان کم باشد تا رنگ سمنو تیره شود. در طول این مدت گاهی سمنو را هم بزنید تا ته نگیرد.اگر مقدار سمنوی شما کم است و در قابلمه کوچکتری آن را پخته اید، به جای دم انداختن آن میتوانید قابلمه سمنو را به مدت یک ساعت درون فر قرار دهید تا آماده شود.توجه داشته باشید که جوانه های گندم به هیچ وجه نباید سبز بشوند، در غیر این صورت از خیر داشتن سمنو خوشرنگ بگذرید.اگر سمنو در حین پخت غلیظ شد اما رنگ آن به رنگ دلخواه ما در نیامد، دو الی سه لیوان آب به آن بیافزایید و هم زده و بگذارید باز هم خوب بجوشد و مجددا دم بکشد.برای خوش رنگ شدن سمنو، سه ساعت مانده به اینکه سمنو دم بکشد، حتما به آن روغن اضافه نمایید.برای خوش رنگ شدن سمنو، در هنگام پخت و جوش آمدن آن به ظرف مسی یکی دو قالب لیوانی یخ بیاندازید تا سمنو قرمز زیبا و کامل مغز پخت شود.راضیه میرزاحیدری