چه زمانی صبحانه خوردن برای سلامتی ما خطرناک می شود؟
ویتامین B یک، یا تیامین، یک ویتامین مهم برای سلامتی مغز و سیستم عصبی است که عوارض جدی مانند زوال شناختی و کاهش قدرت شناختی را میتواند به همراه داشته باشد. مصرف زیاد یا کم این ویتامین میتواند به زوال ذهنی منجر شود. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش انرژی و کمک به هضم غذا نیز ضروری است.
تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف غلات کامل حاوی ویتامین B یک میتواند خطر زوال عقل را در افراد بزرگسال افزایش دهد. این تحقیقات بر اهمیت حفظ مقدار معقول این ویتامین در رژیم غذایی افراد مسن تاکید میکنند. مصرف به اندازه مورد نیاز این ویتامین میتواند به جلوگیری از زوال شناختی کمک کند.
به طور کلی، مراقبت از مصرف مناسب ویتامین B یک در رژیم غذایی میتواند برای حفظ سلامتی مغز و پیشگیری از عوارض جدی آن مفید باشد. ضرورت توجه به تعادل در مصرف این ویتامین در رژیم غذایی برای حفظ سلامت و عملکرد بهینه مغز و سیستم عصبی بسیار مهم است.
ایسنا نوشت: محققان ادعا کردند که مصرف بیش از حد یا کم ویتامین B یک میتواند باعث زوال شناختی شود و بر اساس نتایج تحقیقات جدید، مصرف غلات میت واند خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد افزایش دهد. دانشمندان به ارتباط بین ویتامین B یک و کاهش قدرت شناختی در افراد مسن سالم پی بردند. این ویتامین، تیامین نیز نامیده و معمولا به غلات صبحانه و سایر غذاهای غنی شده اضافه میشود.محققان میگویند: این ویتامین که میتواند بهعنوان مکمل سلامتی نیز مصرف شود، به مقدار دقیق مورد نیاز است و مصرف کم یا زیاد آن باعث زوال ذهنی خواهد شد. مشخص شده است که بزرگسالان باید روزانه ۰.۶۸ میلیگرم برای دریافت مزایای سلامتی بهینه از این ماده استفاده کنند.تیامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به هضم غذا، افزایش انرژی و کاهش خطر ابتلا به دیابت و سلامت ضعیف قلب مورد نیاز است، علاوه بر غذاهای غنی شده، بهطور طبیعی در گوشت، ماهی و غلات کامل یافت میشود.نتایج تحقیقات مشخص کرد، کمبود تیامین ممکن است منجر به تامین ناکافی انرژی به نورونهای مغز شود که ممکن است عملکرد شناختی را مختل کند و این تحقیق اهمیت حفظ سطوح بهینه مصرف تیامین در رژیم غذایی جمعیت مسنتر برای جلوگیری از زوال شناختی را برجسته میکند.در این مطالعه از دادههای ۳۱۰۰ نفر که بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۱ بررسی و رژیم غذایی آنان ثبت شد، استفاده شده است این افراد آزمونهای شناختی را انجام دادند.در حالی که ویتامینها برای سلامتی حیاتی هستند، تحقیقات رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد انواع خاصی، به ویژه در دسته B، میتواند منجر به مشکلات گستردهتر و جدیتر شود. نتایج تحقیقات قبلی نیز نشان داده است که مصرف ویتامین B ۳ بهعنوان مکمل میتواند خطر حملات قلبی و سکته را افزایش دهد.چنین نتایجی به این دلیل است که نیاسین (نوعی ویتامین B ۳) موجود در آن میتواند مقدار زیادی ماده شیمیایی به نام ۴ PY را در بدن تولید کند سپس رگهای خونی را ملتهب کند که میتواند خون رسانی به اندام حیاتی را قطع کند.نتایج این تحقیق در نشریه General Psychiatry منتشر شده است.راضیه میرزاحیدری