راز تهیهی یک دسر شیرین ولذت بخش با شیربه زبان فارسی
دسر شیری با موز و کارامل یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب میباشد که میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید. این دسر از مواد سادهای همچون شیر، کاکائو، شکر و میوه موز تهیه میشود و طعم شیرین و لذیذی دارد. طرز تهیه این دسر بسیار ساده و آسان است؛ ابتدا شیر و کره را با هم مخلوط و به غلظت درآورده، سپس به آن شکر و وانیل اضافه میکنید تا به غلظت نهایی برسد. در مرحله بعد، با تهیه لایه کاراملی و رویی برای دسر، موزها را در داخل آنها قرار داده و کارامل را روی آنها بریزید، سپس دسر را برای چند ساعت در یخچال خنک کنید تا آماده سرو شود. با تهیه و سرو این دسر خوشمزه، مهمانانتان را شگفتزده خواهید کرد و از لذت یک دسر شیری خوشمزه و خوش طعم بهره خواهید برد. این دسر علاوه بر طعم لذیذ، دارای ظاهری زیبا و جذاب نیز میباشد که میتواند جلوهی ویژهای به میز مهمانی شما بدهد. حتما این دسر را امتحان کنید و لذت ببرید.
فراروـ دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. دسرها معمولا مقدمات زیادی دارند و درست کردن آنها زمان زیادی میبرد. اما برخی از دسرها هستند که خیلی راحت تهیه میشوند و درست کردنشان زمان زیادی نمیبرد. دسر شیری با موز و کارامل یکی از انواع دسرهای خوشمزه و آسان است که پایه شیر دارد و به همین دلیل بسیار لطیف و گوارا است و برای مهمانیهای شما یک انتخاب عالی است. این دسر به دلیل داشتن لایه کارامل و میوه موز ظاهر زیبا و طعم فوقالعادهای دارد که پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید. در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر شیری با روشی آسان در منزل با ما همراه باشید.
مواد لازم
شیر: ۲ لیوانکره: ۴ قاشق غذاخوریآرد سفید: ۴ قاشق غذاخوریشکر: نصف پیمانهوانیل: نصف قاشق چایخوریموز: ۲ عددمواد لازم برای لایه رویی دسرشکر: نصف پیمانهنشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوریآب سرد: نصف لیوانآب جوش: نصف لیوانکره: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا کره را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا کره آب شود، سپس آرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا آرد و کره به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد شیر را کم کم به این ترکیب اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا آرد و شیر با هم مخلوط شوند. مدام مواد را هم بزنید تا کم کم به غلظت برسد، سپس شکر و وانیل را اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید تا زمانی که مایه شما به غلظت فرنی برسد. اجاق گاز را خاموش کنید و لیوان یا ظرفهای تک نفره دسر را آماده کنید. از دسر داخل لیوانها بریزید و اندازه دو بند انگشت از سر لیوان را خالی بگذارید و اجازه بدهید تا دسر خنک شود.
در این فاصله به سراغ تهیه لایه رویی دسر میرویم. شکر را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز قرار بدهید. اصلا شکر را در این مرحله با قاشق هم نزنید و این کار را با تکان دادن ماهی تابه انجام بدهید تا شکر کم کم کاراملی شود. کاراملی کردن شکر صبر و حوصله زیادی میخواهد، بنابراین عجله نکنید. وقتی شکر کاملا آب شد و به شکل کارامل درآمد، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود، سپس آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید. اجازه بدهید کارامل با حرارت کم بجوشد. نشاسته ذرت را با آب سرد مخلوط کنید و به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله کارامل شل میشود، اما عجله نکنید و با حرارت کم اجازه بدهید کارامل بجوشد و به غلظت برسد. موزها را حلقه کنید و روی سطح دسر بچینید، سپس کارامل آماده را روی موزها بریزید، تا جایی که سر لیوان پر شود. حالا ظرفهای دسر را داخل یخچال بگذارید و ۲ ساعت زمان بدهید تا خنک شود و جا بیفتد. در این مرحله دسر خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ اگر زمان و یا حوصله کافی برای درست کردن لایه کاراملی را ندارید، میتوانید برای لایه رویی این دسر از سس کارامل آماده بازاری هم استفاده کنید.۲ ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.