تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

نکات ضروری برای طبخ پلوی گردو به روش سنتی از شهر کرد

گردو پلو یک غذای محبوب و خوشمزه در شهرکرد است که با گوشت یا مرغ تهیه می‌شود. اهالی این شهر این غذا را با مواد اصلی شامل برنج، گردو، گوشت یا مرغ، پیاز، زرشک، کره یا روغن، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه درست می‌کنند.
برای تهیه این غذا، گردو‌ها را خرد کرده و خیس کرده، گوشت را رشته‌ای خرد کرده و تفت داده، برنج را پخته و آماده کرده و سپس همه مواد را به‌صورت لایه لایه در قابلمه می‌ریزند تا آماده سرو شدن باشد. این غذا با شکل زیبا و طعم خوشمزه خود مورد توجه بسیاری از افراد قرار می‌گیرد.
همچنین، برای تهیه این غذا با مرغ، مرغ را سرخ کرده و با گردو و پیاز و سایر ادویه‌ها تفت داده و سپس با برنج لایه لایه در قابلمه می‌ریزند.
این غذا با ترکیبات منحصر به فرد و طعم خوشایند خود یکی از غذاهای پرطرفدار و معروف شهرکرد است که همیشه در میان مردم این شهر مورد استقبال و تحسین قرار می‌گیرد.


اهالی شهرکرد  با گردو غذایی خوشمزه به نام گردو پلو را طبخ می‌کنند که با مرغ، گوشت یا به‌صورت گیاهی نیز سرو می‌شود.
به گزارش کجارو، شهرکرد، یکی از مناطق اصلی کشت گردو در ایران است. اهالی این شهر نیز با گردو غذایی خوشمزه به نام گردو پلو را طبخ می‌کنند که با مرغ، گوشت یا به‌صورت گیاهی نیز سرو می‌شود.
مواد لازم برای چهار نفر:
۳ پیمانه برنج
۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت گوسفندی
۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم مغز گردو
۲ عدد پیاز متوسط پوست کنده
زرشک به مقدار لازم
کره یا روغن به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل‌سیاه به مقدار لازم
یک عدد هل
طرز تهیه گردو پلو به روش اصیل شهرکرد
برای تهیه گردو پلو با گوشت، گردو‌ها را درشت خرد کنید و آن‌ها را برای یک ساعت در آب خیس کنید تا پوست روی آن‌ها به‌راحتی جدا شود. گوشت رشته‌ای خرد شده را با فلفل سیاه و زعفران مخلوط کنید و برای چند ساعت کنار بگذارید تا مزه‌دار شود. یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آن بخار شود. سپس کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود. در ادامه گوشت مزه‌دار شده را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن‌ها را خوب با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت روی حررات ملایم گاز بپزد.
برنج را از یک تا دو ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج روی حرارت متوسط رو به زیاد برای هفت تا ۱۰ دقیقه بپزد و مغز دانه‌های آن نرم شود. برنج را آبکش کنید. پیاز دوم را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه بریزید تا کمی تفت بخورد. سپس زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود. گردو‌های خیس خورده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تفت دادن را برای یک تا دو دقیقه ادامه دهید. سپس زرشک از قبل خیس خورده را در تابه بریزید و مواد را با هم سرخ کنید. در نهایت، گوشت پخته شده را در تابه بریزید و هل و زعفران باقی‌مانده را به آن‌ها اضافه کنید. شعله گاز را پس از چند دقیقه خاموش کنید.
ته‌دیگ مورد نظر خود را در قابلمه بچینید و سپس برنج و مواد گوشتی را به‌صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا بخار کند؛ سپس حرارت را ملایم کنید و دم‌کنی بگذارید تا گردو پلو برای نیم ساعت دم بکشد.
شما می‌توانید برنج را جدا دم کنید و در نهایت مخلوط گوشت و گردو را با زعفران و زرشک روی آن بریزید.
برای تهیه گردو پلو با مرغ، در ابتدا یک قطعه ۲۵۰ گرمی مرغ تکه‌ای (سینه یا ران) را با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران سرخ کنید و آن را کنار بگذارید. سپس گردو‌ها را کمی تفت دهید تا نرم شوند. در ادامه یک عدد پیاز خرد شده را به گردو‌ها بیفزایید و آن‌ها را خوب تفت دهید تا پیاز‌ها طلایی شوند. مرغ سرخ شده را به‌همراه دو قاشق غذاخوری رب انار و اندکی آب به گردو و پیاز سرخ شده اضافه کنید و مواد را برای یک تا دو دقیقه دیگر بپزید. سپس این مخلوط را به‌صورت لایه لایه با برنج دم کنید. برای تزیین گردو پلو با مرغ نیز می‌توانید زرشک را با کمی شکر، نمک و اندکی آب لیمو تفت دهید و مقداری گردوی درشت خرد شده با دست را به آن اضافه کنید.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!