تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

گرمای خوشمزه سوپ کردی برای روزهای سرد!

گرمای خوشمزه سوپ کردی برای روزهای سرد!

غذاهای محلی به عنوان یکی از میراث‌های فرهنگی هر کشوری شناخته می‌شوند و تنوع غذایی یک منطقه به نشانه ثروت و زیبایی آن منطقه است. در ایران، استان کردستان نیز از جمله استان‌هایی است که دارای غذاهای محلی بسیار خوشمزه و منحصر به فردی است. یکی از این غذاها، سوپ گرماو است که از ترکیب حبوبات، سیب زمینی و آب قلم تهیه می‌شود. این سوپ در فصول سرد سال بسیار محبوب است و از لذت خوردن آن در کنار خانواده لذت برد.
برای تهیه این سوپ، موادی مانند نخود، لوبیا، جو، سیب زمینی، پیاز و ادویه‌ها به کار می‌رود. طبخ این سوپ نیازمند زمان و صبر است اما نتیجه آن، یک سوپ خوشمزه و مقوی است که می‌توانید در خانه به راحتی تهیه کنید. استفاده از استاک به عنوان محلی‌ترین و جذاب‌ترین مواد طبخ، به طعم بیشتر و خوشمزه‌تر این سوپ کمک می‌کند. اگر به دنبال یک خوراکی گرم و خوشمزه در روزهای سرد هستید، تهیه‌ی این سوپ برای شما پیشنهاد می‌شود.


فراروـ  غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آن‌ها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آن‌ها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید. کردستان یکی از استان‌های زیبای کشورمان است که دارای تنوع غذایی بی‌نظیری است و اگر به این استان سفر کنید، از خوردن غذا‌های اصیل، متنوع و بسیار خوشمزه این استان شگفت‌زده خواهید شد. سوپ گرماو یکی از سوپ‌های محلی بسیار خوشمزه کردی است که از ترکیب حبوبات با آب قلم و سیب زمینی تهیه می‌شود و بسیار مقوی است. خوردن این سوپ در این روز‌های سرد زمستان و در کنار اعضای خانواده واقعا لذت‌بخش است. اگر دوست دارید این سوپ خوشمزه و مقوی را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
نخود آبگوشتی: یک سوم پیمانهلوبیا قرمز: یک سوم پیمانهجو پوست کنده: نصف پیمانهسیب زمینی: ۲ عددآب قلم یا آب مرغ: ۲ لیوانپیاز درشت: ۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازمروغن: ۱ قاشق غذاخوریجعفری تازه: ۱ دسته
طرز تهیه

برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا نخود، لوبیا و جو را که از شب قبل خیس داده‌اید، با ۱ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا حبوبات به مدت نیم ساعت نیم‌پز شود. داخل یک قابلمه دیگر کمی روغن بریزید و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید. وقتی پیاز کمی نرم و طلایی شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و بعد حبوبات پخته را داخل پیازداغ بریزید. ۱ لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۲ ساعت زمان بدهید تا حبوبات کاملا بپزد. در مرحله بعد آب قلم را همراه با سیب زمینی نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید سوپ ۴۵ دقیقه دیگر بپزد و حسابی لعابی شود. در این مرحله گرماو خوشمزه شما آماده است که می‌توانید آن را داخل ظرف سرو بریزید و روی سوپ را با جعفری خرد شده تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ اگر آب قلم یا آب مرغ در منزل ندارید، می‌توانید به جای آن از ۲ عدد قرص استاک استفاده کنید و هر قرص را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک می‌توانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.
۲ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!