سراسرزیبادهایی که جوانی مغز را حفظ میکنند
مطالعات جدید نشان داده است که مصرف منیزیم و لوتئین میتواند به بهبود سلامت مغز کمک کند و روند پیری مغز را کندتر کند. این مواد مغذی به منابع طبیعی مانند تخمه کدو، بادام، اسفناج، شاتوت و سایر مواد غذایی فراوان یافت میشوند. مصرف منیزیم به بهبود عملکرد شناختی، حفظ حافظه و کاهش زوال عقل در سالمندان کمک میکند. بر اساس تحقیقات، مردان بالای ۳۱ سال باید حداقل ۴۲۰ میلیگرم منیزیم در روز مصرف کنند و زنان باید حداقل ۳۲۰ میلیگرم منیزیم دریافت کنند. همچنین، لوتئین که در سبزیجات تیره و آووکادو یافت میشود، نقش مهمی در بهبود عملکرد بصری و شناختی از کودکی تا پیری دارد. بنابراین، مصرف منیزیم و لوتئین از میانجیهای مهم برای نگهداری سلامت و جوانی مغز میباشند.
محققان دریافتند که خوردن غذاهای غنی از منیزیم و لوتئین میتواند راهی برای بهبود سلامت مغز باشد و باعث کندتر شدن روند پیری در مغز افراد بالای ۵۵ سال میشود.
به گزارش ایسنا، محققان طی مطالعهای جدید دریافتند افرادی که بصورت روزانه ۵۵۰ میلیگرم منیزیم در رژیم غذایی خود مصرف میکنند، در سن ۵۵ سالگی مغزشان یک سال جوانتر از کسانی است که فقط ۳۵۰ میلی گرم منیزیم در روز دریافت میکنند.
به عقیده محققان دریافت کافی منیزیم منجر به بهبود چشمگیر سلامت مغز، حفظ عملکرد شناختی و کاهش خطر یا جلوگیری از طولانیتر شدن زوال عقل در سالمندی خواهد شد. از تخمه کدو، بادام، دانه چیا، اسفناج آبپز، شاتوت، شیر سویا، بادام هندی و کره بادام زمینی به عنوان منابع غنی منیزیم یاد شده است.
محققان این مطالعه سن را در دریافت میزان منیزیم مهم دانسته و برای مردان ۱۹ تا ۳۰ ساله حداقل ۴۰۰ میلیگرم و مردان بالای ۳۱ سال، ۴۲۰ میلیگرم منیزیم در روز را توصیه کردهاند.
برای زنان ۱۹ تا ۳۰ ساله نیز دریافت حداقل ۳۱۰ میلیگرم و زنان بالای ۳۱ سال، ۳۲۰ میلیگرم منیزیم در روز را پیشنهاد دادهاند.
دومین مادهای که در جوان نگهداشتن مغز موثر است ماده لوتئین خواهد بود که در تقویت عملکرد بصری و شناختی از کودکی تا پیری نقش دارد. این ماده، یک کاروتنوئید غنی از آنتیاکسیدان است که در سبزیجاتی با برگهای تیره، ذرت، تخم مرغ و آووکادو یافت میشود و مزایایی در زمینه عملکرد شناختی دارد.