تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

جادوی ۱۰ زبان پرطرفدار جهان، زبانی که دل مردم را فتنه می‌اندازد

زبان‌ها یکی از عوامل مهم در تعیین روندهای اقتصادی و اجتماعی جوامع مختلف جهان هستند. در این انفوگرافیک، برترین زبان‌های جهان که بیشترین تعداد گویشور را جذب کرده‌اند، مورد بررسی قرار گرفته است. زبان انگلیسی با بیش از 1.5 میلیارد گویشور، به عنوان پرمخاطب ترین زبان دنیا شناخته می‌شود. زبان ماندارین با 1.1 میلیارد گویشور، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. هند نیز با چندین زبان مختلف به دلیل پرجمعیت بالای خود، در این لیست حضور دارد.

از جالبیت‌های مورد توجه، داشتن زبان‌های قدرتی مانند انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی و پرتغالی است که هنوز هم تعداد زیادی از گویشوران جهان را جذب کرده‌اند، با اینکه کشورهای مادری آن‌ها تنها یک کسری از این گویشوران را تشکیل می‌دهند. این نشان از تأثیرگذاری تاریخی و فرهنگی که این زبان‌ها به جهان وارد کرده‌اند دارد. از همین رو، مطالعه زبان‌های مختلف و آشنایی با فرهنگ و تاریخ افراد صرفه‌ی بسیاری دارد.

روزیاتو نوشت: برترین زبان‌ هایی که در جهان صحبت می‌شوند، منعکس‌کننده روندهای اقتصادی، کشورهای پرجمعیت و حتی تاریخ استعمار هستند. در اینفوگرافیک زیر زبان هایی که بیشترین گویشور را در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۳ داشته، به تصویرکشیده شده است.۱۲ زبان رایج روی زمینانگلیسی در انگلستان متولد شد، اما امروزه به عنوان زبان بین المللی اصلی تجارت و سیاست به دنیای مدرن تعلق دارد. به همین دلیل تعجب آور نیست که انگلیسی را با ۱.۵ میلیارد گویشور تا سال ۲۰۲۳، به عنوان پرمخاطب ترین زبان دنیا در نظر بگیریم.در رتبه دوم ماندارین قرار دارد که بیشترین گویش زبان چینی با ۱.۱ میلیارد گویشور است. این زبان که از شمال چین سرچشمه می گیرد، تبدیل به پرمخاطب ترین زبان در چین و تایوان شده است و همچنین میلیون ها گویشور در سراسر آسیای جنوب شرقی و جهان دارد.هند نیز در این رتبه بندی حضور دارد، اما علیرغم اینکه پرجمعیت ترین کشور جهان است، گویشوران آن در چندین زبان مختلف پراکنده شده اند. هندی زبان اصلی رایج در شمال هند و زبان رسمی دولت است، اما زبان های دیگری مانند بنگالی به طور گسترده در مناطق دیگر صحبت می شود.همچنین قابل توجه است که چگونه زبان‌های قدرت‌های استعماری سابق – مانند انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی و پرتغالی – صدها میلیون گویشور در جهان دارند، علی‌رغم اینکه کشورهای مادری آنها کسری از این کل را تشکیل می‌دهند.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!