راز تهیه شیرینی ترکیه ای با شانه از رازهای خوشمزه
شیرینی تاتلی شانهای یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار از ترکیه است که بیشتر به شکل شانه تهیه میشود. این شیرینی شبیه به باقلوا است اما شکلزیباتری دارد. برای تهیه آن نیاز به آمادهسازی مواد خمیر و مواد رومال دارید. خمیر شامل کره، پودر نارگیل، پودر قند، بیکینگپودر، تخممرغ و آرد است و مواد رومال شامل مغز دلخواه، پودر قند، گلاب و هل است. برای پختن شیرینیها، خمیر را به شکل نعلی پیچیده و در فر ۱۷۵-۱۸۰ درجه میپزید. پس از پخت، شیرینیها را در شربت مخصوص آن قرار داده و سپس سرو میکنید. شیرینی تاتلی شانهای به عنوان یک دسر خوشمزه و دلچسب برای مهمانیها یا جشنها بسیار مناسب است و حتماً توجه و تماشاگران زیادی را به خود جلب خواهد کرد.
شیرینی تاتلی شانهای یکی از شیرینیهای بسیار محبوب و خوشمزهای است که اصالت آن به ترکیه برمیگردد. برای تهیه این شیرینی به یک شانه تمیز نیاز دارید. دلیل نامگذاری این شیرینی نیز به همین منظور است. در این شیرینی همانند باقلوا از شربت استفاده میشود. شیرینی تاتلی ترکیهای بافت نرم و لطیفی دارد و طعم آن شبیه به باقلواست اما فرم و ظاهر زیباتری نسبت به باقلوا دارد. ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی تک فانبلاگ کاملترین و خوشمزهترین طرز تهیه شیرینی تاتلی شانهای را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این شیرینی باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه مطلب همراه باشید. مواد لازم جهت تهیه خمیر شیرینی تاتلی شانهایکره ۱۰۰ گرمپودر نارگیل یک قاشق غذاخوریماست یک قاشق غذاخوریپودر قند ۲ قاشق غذاخوریبیکینگپودر یک قاشق چایخوریتخممرغ ۲ عددآرد قنادی ۲ تا ۲.۵ پیمانه مواد لازم جهت تهیه مغزی شیرینی تاتلیمغز دلخواه آسیاب شده (گردو، بادام، پسته یا فندق)۱۰۰ گرم پودر قند ۱ تا ۲ قاشق غذاخوریگلاب به مقدار لازممحلول زعفرانبه مقدار دلخواهپودر هل ۱ قاشق چایخوری مواد لازم جهت تهیه شربت شیرینی تاتلی شانهایآب ۲ پیمانهشکر دو پیمانهآبلیمو یک قاشق چایخوریگلاب یک قاشق غذاخوریمحلول زعفران به مقدار دلخواهطرز تهیه شیرینی تاتلی شانهایمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این شیرینی ۴۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۲۰-۲۵ عدد شیرینی به شما میدهد.درجه سختی تهیه این شیرینی در دستهبندی متوسط قرار دارد. مرحله اول: آمادهسازی شربت شیرینیشکر و آب را درون قابلمه مناسبی بریزید.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.کمی زمان بدهید تا دانههای شکر در آب حل شود.توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید شکر را در آب به هم زنید.پس از حل شدن شکر در آب، آبلیمو را اضافه کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا با حرارت ملایم شربت بجوشد.پس از زمان اعلام شده مقداری گلاب و محلول زعفران به شربت بیفزایید ۲ تا ۳ دقیقه زمان دهید تا شربت بجوشد سپس حرارت را خاموش کنید و شربت را کنار گذارید.بیشتر بخوانید: سریعترین طرز تهیه شیرینی زبان گنجشکی برای عیدمرحله دوم: آماده سازی کره و پودر قندپودر قند را از الک رد کنید تا اگر ناخالصی در آن وجود دارد توسط الک گرفته شود.این کار در حفظ لطافت شیرینی به شما کمک میکند.حال کره به دمای محیط رسیده و پودر قند الک شده را درون ظرف مناسبی بریزید و آنها را به خوبی با هم ترکیب کنید.ترکیب فوق را با کمک همزن برقی ۴ تا ۵ دقیقه به هم زنید تا کاملا پفکی، نرم و روشن شود.مرحله سوم: افزودن ماست و پودر نارگیلماست و پودر نارگیل را در این مرحله به محتوای خمیر شیرینی اضافه کنید.کمی مواد را به هم زنید تا با هم ترکیب شود.مرحله چهارم: افزودن تخممرغزرده یکی از تخممرغها را جدا کنید و برای رومال کنار گذارید.یکی از تخممرغها را به همراه سفیده این تخممرغ به محتوای شیرینی اضافه کنید.همه مواد را با دور تند همزن برقی به هم زنید تا کاملاً یکدست و پفکی شود.مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن مواد خشکآرد سمولینا یا نشاسته ذرت، بیکینگپودر و آرد سفید قنادی را با هم ترکیب کنید.ترکیب مواد خشک را ۲ تا ۳ مرتبه از الک رد کنید.الک کردن آرد موجب هوادهی شدن ذرات بین آرد و در نتیجه ترد و لطیف شدن شیرینی شما میشود.مواد خشک را کمکم به محتوای شیرینی اضافه کنید تا زمانی که خمیرتان منسجم و نرم شود.خمیر تاتلی بافت لطیفی دارد.این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد و پس از اینکه خمیر جمع شد آن را درون کیسه فریزر گذارید.درب آن را ببندید و خمیر را در محیط استراحت دهید و به سراغ تهیه مغزی شیرینی روید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی زنجبیلی خوشمزه؛ به روش خانگیمرحله ششم: آماده سازی مغزی شیرینیبرای مغزی شیرینی، مغز دلخواه آسیاب شدهتان را درون ظرف مناسبی بریزید.پودر قند و پودر هل را به مقدار دلخواه به آن اضافه کنید حال کمکم گلاب را به ترکیب فوق بیفزایید و مواد را به آرامی به هم زنید تا مواد بافتی خمیری به خود گیرند.توجه داشته باشید که از افزودن گلاب بیش از اندازه اجتناب کنید مواد مغذی شما باید حالت سفت و خمیری داشته باشد به طوری که بهراحتی بتوانید در دست آن شکل دهید.مرحله هفتم: پیچیدن شیرینیاز خمیر به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و در دست آن را گرد کنید.خمیر گرد شده را روی شانه تمیزی قرار دهید و با وردنه کوچکی آن را صاف کنید تا روی خمیر شیارهای شانه نقش بندد.سپس از مواد مغذی به اندازه یک فندق بردارید و در مرکز خمیر قرار دهید.خمیر را به آرامی رول کنید و درون سینی فر قرار دهید خمیر شما باید شکلی شبیه به نعل داشته باشد.میتوانید یک بادام یا فندق کامل و سالم را در قسمت پایینی شیرینی قرار دهید.همه خمیر را به همین شکل حالت دهید و درون سینی فر بچینید.مرحله هشتم: آماده سازی مواد رومال شیرینیزرده را درون ظرف مناسبی بریزید کمی آن را با چنگال به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شود.به مقدار دلخواه محلول زعفران به آن اضافه کنید تا زرده خوشرنگتر شود.حال با کمک براش از مواد رومال روی شیرینیها زنید و به سراغ مرحله پخت روید.مرحله نهم: پخت شیرینیسینی فر را در طبقه وسط قرار دهید.دمای فر برقی ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه باید باشد، شیرینیها را به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه درون فر بپزید.پس از پخت شیرینیها را از فر خارج کنید و زمانی که هنوز شیرینیها داغ هستند آنها را درون شربت سرد بیندازید.چند دقیقه شیرینیها را درون شربت زیر و رو کنید تا شربت به خورد شیرینی رود.توجه داشته باشید که هر چقدر شیرینیها بیشتر در شربت بمانند شیرینتر میشود.شیرینی تاتلی بسیار جذاب و خوشمزه شما آماده سرو و نوش جان کردن است.اگر از طرفداران طعم باقلوا و شیرینیهای مغزدار هستید به شما توصیه میکنیم که از چشیدن طعم این شیرینی بسیار معطر و خوشمزه غافل نشوید.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق این روش شیرینی تاتلی ترکیهای بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.