تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

ساخت شیرینی دادلی: لذتی خوشمزه بدون نیاز به فر

ساخت شیرینی دادلی: لذتی خوشمزه بدون نیاز به فر

پخت شیرینی‌های خانگی به ویژه در ایام نوروز همیشه جذابیت خاصی دارد. شیرینی دادلی از جمله انواع شیرینی‌های خوشمزه است که معمولا در ایام جشن‌های خانوادگی و مهمانی‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. این شیرینی دارای طعمی لطیف و خوشمزه است که شبیه به شیرینی نخودچی معروف است. از آنجایی که برای پخت این شیرینی نیازی به فر ندارید، به راحتی می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید. مواد لازم برای این شیرینی نیز به راحتی قابل دسترسی هستند.

طرز تهیه‌ی این شیرینی نیز بسیار آسان است و می‌توان به سرعت آن را درست کرد. نکاتی نیز برای تهیه بهینه‌ی این شیرینی وجود دارند که می‌تواند در کیفیت و طعم آن تاثیر بگذارد. از جمله این نکات می‌توان به استفاده از مواد مرغوب و تهیه‌ی صحیح خمیر اشاره کرد. همچنین حفظ شیرینی‌ها در شرایط مناسب نیز مهم است تا از خوابیدن و خشک شدن جلوگیری شود. با دنبال کردن دقیق مراحل تهیه و رعایت نکات مهم، می‌توانید شیرینی‌های خوشمزه و شکیلی برای جشن‌های خود درست کنید و لذت ببرید.

فراروـ  با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی‌های خوشمزه خانگی رونق می‌گیرد. شیرینی‌های خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی دادلی یکی از انواع شیرینی‌های دو آرد است که ظاهر بسیار زیبا و شکیلی دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز بسیار مناسب است. همچنین این شیرینی به دلیل داشتن ترکیبی از دو آرد نخود و آرد گندم بسیار لطیف و خوشمزه است و تقریبا طعمی نزدیک به طعم شیرینی محبوب نخودچی دارد. این شیرینی برخلاف سایر شیرینی‌ها برای پخت نیازی به فر ندارد و می‌توانید خیلی راحت روی اجاق گاز این شیرینی را در منزل تهیه کنید. اگر دوست دارید شیرینی دادلی خوشمزه و آسان را برای عید نوروز در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
آرد سفید قنادی: ۱۳۰ گرمآرد نخودچی: ۳۰ گرمکره: ۵۰ گرمروغن جامد: ۴۰ گرمپودر قند: ۵۰ گرمزرده تخم مرغ: ۱ عددوانیل: نصف قاشق چای‌خوریپودر هل: ۱ قاشق چای‌خوریبریلو یا مارمالاد: به میزان لازمشکلات تخته‌ای: به میزان لازم
طرز تهیه

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است همراه با روغن جامد و پودر قند داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی ۲ دقیقه هم بزنید تا کره باز شود و پودر قند داخل روغن حل شود. در مرحله بعد زرده تخم مرغ را همراه با وانیل و پودر هل به کاسه اضافه کنید و با همزن ۲ دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد کاملا یکدست و شفاف شود. حالا همزن برقی را خاموش کنید و کنار بگذارید. در این مرحله آرد نخود را اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی هم بزنید تا آرد نخودچی مخلوط شود. آرد سفید را کم کم و طی سه مرحله به مواد بالا اضافه کنید و فقط با لیسک خمیر را داخل کاسه هم بزنید تا آرد کم کم به خورد خمیر برود. اصلا نیازی نیست با دست خمیر را ورز بدهید و فقط با لیسک خمیر را هم بزنید. وقتی یک خمیر یکدست شکل گرفت که به دست نمی‌چسبید، خمیر شما آماده است. از خمیر با قاشق مرباخوری بردارید و کف دستتان گرد کنید و با هر وسیله‌ای که در اختیار دارید، وسط دایره یک حفره کوچک ایجاد کنید و شیرینی‌های آماده را داخل ماهی تابه نچسب بچینید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و درب آن را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید شیرینی به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. وقتی زیر شیرینی‌ها طلایی شد، یعنی آماده است. بعد از اینکه شیرینی پخت، اجازه بدهید خنک شود، سپس داخل حفره شیرینی را با ژله بریلو یا مارمالاد پر کنید. مقداری شکلات تخته‌ای را به روش بن ماری ذوب کنید و با قیف روی شیرینی بریزید. شیرینی دادلی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ برای پخت این شیرینی داخل فر می‌توانید از دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه استفاده کنید.۲ ـ برای پخت شیرینی حتما کره، روغن، تخم مرغ و سایر مواد را به دمای محیط برسانید.۳ ـ این مقدار مواد حدود ۲۰ عدد شیرینی به شما می‌دهد، بنابراین اگر می‌خواهید میزان بیشتری شیرینی درست کنید، بهتر است مواد را دو برابر کنید.۴ ـ خمیر این شیرینی نیاز به ورز دادن و استراحت ندارد.۵ ـ شیرینی‌ها را در ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کنید.۶ ـ برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن‌های مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاه‌های فروش روغن موجود است و چربی آن‌ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن‌های صاف قنادی که در لوازم قنادی‌ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می‌شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی‌کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید. ۷ ـ پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!