ساخت شیرینی زعفرانی، دسترنج و سریع برای جشن نوروزی
شیرینی زعفرانی یکی از شیرینیهای خوشمزه و خوشرنگ خانگی است که به خاطر داشتن زعفران و هل در تهیه آن، بوی خوشبویی به آن داده است. این شیرینی زمان کمی برای پختن نیاز دارد و با موادی ساده قابل تهیه است. این شیرینی معمولا در ایام نوروز و جشنهای مختلف بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه شیرینی زعفرانی ابتدا مواد لازم را آماده کرده و خمیر را درست کنید. سپس از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید تا به خوبی رنگ دهد. در انتها با تزیین شکلات و پسته، این شیرینی را زیبا و خوشمزه تر کنید.
حفظ کیفیت زعفران، اندازه مناسب آرد و استفاده از هل سبز به جای هل سفید از نکات مهم در تهیه این شیرینی است. با رعایت این نکات ساده، میتوانید شیرینی زعفرانی خوشمزه و بویایی را در خانه تهیه کرده و لذت ببرید.
فرارو نوشت: شیرینی زعفرانی یکی از انواع شیرینیهای خوشرنگ و خوشمزه خانگی است که با روشی آسان تهیه میشود و برای پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب است. با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینیهای رنگارنگ و خوشمزه خانگی رونق میگیرد. شیرینیهای خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی زعفرانی یکی از انواع شیرینیهای خشک است که به دلیل داشتن زعفران و هل دارای عطر بسیار زیادی است و اگر این شیرینی را در منزل تهیه کنید، عطر و بوی آن تمام خانه را پر میکند. در این مطلب ما میخواهیم طرز تهیه یک شیرینی زعفرانی خوشمزه و خیلی راحت را به شما آموزش بدهیم که پخت آن نیاز به صرف زمان زیادی ندارد و شما میتوانید با موادی در دسترس و روشی آسان یک دیس شیرینی خوشبو و معطر را برای پذیرایی در عید نوروز بپزید و از خوردن آن لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.مواد لازمتخم مرغ: ۱ عددپودر قند: سه چهارم پیمانهروغن مایع: نصف پیمانهآرد سفید شیرینی: یک و نیم پیمانهپودر هل: ۱ قاشق چایخوریزعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق چایخوریپودر پسته و شکلات تختهای برای تزیین: به میزان لازمطرز تهیهبرای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا تخم مرغ، پودر قند و پودر هل را داخل یک کاسه بریزید و با همزن دستی درحدی هم بزنید که تخم مرغ باز شود. حالا روغن مایع و زعفران دم کرده را اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید تا مایه یکدست شود. حالا آرد شیرینی را با الک به مایه شیرینی اضافه کنید و با دست مواد را هم بزنید تا خمیر یکدست و نرمی شکل بگیرد که به دستتان نچسبد.در مرحله بعد کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و از خمیر به اندازه گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید. حالا گلولهها را با کمی فاصله کنار هم بچینید و روی گلولهها پودر پسته بپاشید. حالا سینی را داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی بپزد. بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه بدهید شیرینی کاملا خنک شود. در آخر شکلات تختهای را به روش بن ماری آب کنید و داخل قیف یکبار مصرف بریزید. نوک قیف را با سوزن یا قیچی یک سوراخ ریز کنید و مقداری شکلات را به صورت خطی روی شیرینی بریزید و اجازه بدهید شکلات کاملا خشک شود. حالا شیرینی زعفرانی خوشمزه شما آماده است، نوش جان.نکات مهم۱ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.۲ ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.۳ ـ برای تهیه شیرینی بهتر است حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.راضیه میرزاحیدری