مهمونی امروز! ناهار چی میپزم؟ (پنجشنبه 17 اسفند)
امروز برای ناهار میتوانید یکی از زیر را انتخاب کنید:
1. قورمه سبزی: این خورشت ایرانی با مواد ساده و اصیل تهیه میشود و طعم فوق العادهای دارد. گوشت تکهای، لوبیا قرمز، سبزی خورشتی و لیمو عمانی از مهمترین مواد این خورشت هستند. به صورت ساده ولی خوشمزه تهیه میشود.
2. قلیه ماهی: این غذای دریایی خوشمزه از مواد اصلی ماهی، پیاز، سیر، تمر هندی، گشنیز و شنبلیله تهیه میشود. طعم و عطر آن بسیار خوب و مطبوع است و میتوانید با نان یا برنج کتهای میل کنید.
3. آش شله قلمکار: آش اصیل ایرانی که با ترکیب حبوبات، گوشت، سبزی، سیر و پیاز تهیه میشود. طعم و ارزش غذایی بالای آن از مورد دیگر مهم آش شله قلمکار است.
4. کوفته ریزه: این غذای سنتی ایرانی با گوشت چرخ کرده و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم و عطر بینظیر آن باعث شده که بسیار محبوب باشد.
5. پاستا آلفردو: غذای ایتالیایی معروف که با سس آلفردو، فیله مرغ، قارچ و پنیر پارمسان تهیه میشود. طعم شیرین و خوشمزهای دارد و میتوانید با آن نان یا نوشیدنی دلخواهتان را سرو کنید.
با توجه به تنوع و خوشمزگی این غذاها، میتوانید به آسانی یکی از آنها را برای ناهار امروزتان انتخاب کنید و از طعم لذت ببرید. این غذاها با استفاده از مواد اصیل و طبیعی تهیه شدهاند و انتخاب مناسبی برای یک وعده ناهار خوشمزه و سالم میباشند.
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمیکند دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند. از این رو ما امروز، در هفدهمین روز اسفند ماه ۱۴۰۲، در این مطلب از تک فانبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شمادر ادامه میتوانید با چند غذای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.۱- قورمه سبزیقورمه سبزی یکی از محبوبترین و اصیلترین خورشتهای ایرانی است که شاید کمتر ایرانیای پیدا شود که عاشق آن نباشد. این غذای خوشمزه با چند قلم مواد ساده نظیر لوبیا قرمز، سبزی خورشتی، گوشت تکهای، لیمو عمانی… طبخ میشود.البته در برخی شهرها برای تهیه این خورشت به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی و به جای سبزی خورشتی متداول از سبزیهای معطر کوهی و محلی استفاده میشود. به علاوه قورمه سبزی را میتوان هم با مرغ و هم با گوشت تکهای برای وعده ناهار تهیه و نوش جان کرد. مراحل تهیه قورمه سبزیمراحل تهیه قورمه سبزی به شرح زیر است:برای اینکه پس از مصرف خورشت قورمه سبزی دچار نفخ معده نشوید بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان ۲ الی ۳ بار، آب آن را عوض کنید. سپس سبزیهای خورشتی از جمله اسفناج، تره، گشنیز، شنبلیله و جعفری را به خوبی بشویید و بر روی تخته به صورت ریز خرد کنید. (اگر سبزی تازه نداشتید میتوانید از سبزی قورمه که قبلا سرخ شده و در فریزر است استفاده کنید.)بعد از خرد شدن سبزیها، درون ماهیتابهای مقداری روغن ریخته، سبزیهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت دهید. هر چه بیشتر سبزیها را تفت دهید تا تیرهتر شوند در نهایت خورشت قورمه سبزی شما جا افتادهتر شده و روغن میاندازد. پیازها را پوست کنده، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. آنگاه درون ماهیتابه مقداری روغن ریخته و بر روی شعله قرار دهید. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت دهید.برای ادامه رسپی این غذای پرطرفدار و اصیل ایرانی روی لینک طرز تهیه قورمه سبزی کلیک کنید.۲- قلیه ماهیقلیه ماهی یکی از انواع غذاهای دریایی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که در شهرهای جنوبی بسیار طبخ میشود. مدت زمان آماده سازی و پخت این غذا ۶۰-۹۰ دقیقه است و از فیله ماهی، پیاز، سیر، تمر هندی، گشنیز، شنبلیله، آرد سفید و… تهیه میشود.مراحل تهیه قلیه ماهیمراحل تهیه قلیه ماهی به شرح زیر است:در ابتدا به سراغ آماده سازی سبزی قلیه روید. گشنیز و شنبلیه را تمیز کتید و ساقههای ضخیم آن را جدا کنید. حال سبزیها را با مقداری آب بشویید و آنها را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.سپس به کمک سبزی خردکن، میکسر یا چاقو آنها را ساطوری خرد کنید. درون تابه مناسبی مقدار کمی روغن بریزید و سبزیهای ساطوری خرد شده را به آن بیفزایید. سبزیها را به خوبی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. توجه داشته باشید که هر چقدر بیشتر آنها را تفت دهید در نهایت قلیه شما رنگی تیرهتر به خود میگیرد و جا افتادهتر میشود. پس سبزیها را متناسب با ذائقه خود سرخ کنید و کنار گذارید.حال به سراغ آماده سازی تمر هندی روید. (توجه داشته باشید استفاده از تمر هندی تازه و مرغوب تاثیر چشمگیری در طعم قلیه شما دارد.) تمر هندی را درون ظرف مناسبی بریزید و به آن کمی آب گرم اضافه کنید. کمی با قاشق آن را نرم کنید و بهم زنید تا تمر هندی در آب حل شود و ترکیبی آبکی حاصل شود. برای ادامه رسپی این غذای دریایی خوشمزه روی لینک طرز تهیه قلیه ماهی کلیک کنید.۳- آش شله قلمکارآش شله قلمکار، یکی از خوشمزهترین و معروفترین غذاهای ایرانی است که اولین بار به دستور ناصرالدین شاه پخته شد. در تهیه این آش همانند سایر آشها از حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس همراه با گندم، گوشت، برنج، سبزی، سیر، پیاز و… استفاده میشود.آش شله قلمکار به دلیل محبوبیت زیاد خود، در همه جای ایران پخت میشود و از غذاهای ویژه برای مناسبتهای خاص نیز به حساب میآید. صرفا ممکن است در دستورهای پخت مختلف، نوع گوشت یا روغن استفاده شده متفاوت باشد.مراحل تهیه آش شله قلمکارمراحل تهیه آش شله قلمکار به شرح زیر است:بهتر است از شب قبل حبوبات را در کاسههای جداگانه با مقداری آب بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید. این کار باعث میشود که هم نفخ حبوبات گرفته شود و هم پخت آنها کمتر زمان بگیرد.در این مرحله ۳ عدد از پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید.حال تابهای را که مقداری روغن در آن ریختهاید، روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سرخ شدند، آنها را در یک بشقاب بریزید و کنار بگذارید. گندم را آبکش کنید و به همراه ۵ پیمانه آب در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق بگذارید تا به آرامی پخته شود.در ادامه حبوبات را نیز به همراه سه پیمانه آب در قابلمه بریزید. اجازه دهید این ترکیب روی حرارت ملایم پخته شود. بعد از گذشت حدود یک ساعت، لوبیاها را آبکش و به قابلمه نخود اضافه کنید. حبوبات باید به خوبی مغز پخت شوند.برای ادامه رسپی این غذای مقوی و سنتی روی لینک طرز تهیه آش شله قلمکار کلیک کنید.۴- کوفته ریزه (کوفته قلفلی)کوفته ریزه یا کوفته قلقلی که از گوشت چرخ کرده تهیه میشود، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که شما میتوانید آن را به همراه نان یا برنج کتهای نوش جان کنید. این غذا به خاطر گوشت و همچنین ادویههایی که در تهیه آن به کار برده میشود یک غذای مقوی و پرکالری به شمار میرود و طرز تهیه بسیار آسانی دارد.مراحل تهیه کوفته ریزهمراحل تهیه کوفته ریزه به شرح زیر است:در مرحله اول پیازها را پوست بگیرید و بشویید. یکی از پیازها را با رنده ریز رنده کنید. آب آن را دور بریزید و پیاز را در یک کاسه بزرگ و گود بریزید.سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و خوب آنها را مخلوط کنید.تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آنها به خوبی قاطی شوند. سپس آن را به کاسه گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید.سپس به مقدار لازم نمک، زردچوبه و فلفل را بر روی مواد بریزید و ۱ قاشق غذا خوری آرد نخودچی را به صورت کم کم و هنگامی که دارید گوشت چرخ کرده را ورز میدهید به آن اضافه کنید. میتوانید یک قاشق دیگر آرد نخودچی را در صورتی که احساس کردید مایه کوفته ریزه بسیار شل است، اضافه کنید.برای ادامه رسپی این غذای خوشطعم و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه کوفته ریزه (کوفته قلقلی) کلیک کنید.۵- پاستا آلفردو با سس مخصوصپاستا، یک نوع غذای ایتالیایی است که در سرتاسر جهان مصرف میشود و بسیار محبوب است. ایتالیاییها پاستا را به روشهای متفاوتی تهیه میکنند که پاستا با سس آلفردو معروفترین آنهاست. شما میتوانید این غذا را با فیله مرغ، قارچ، پاستا، خامه، شیر، پنیر پارمسان، جعفری و… تهیه و در وعده ناهار امروزتان میل کنید.مراحل تهیه پاستا آلفردومراحل تهیه پاستا آلفردو به شرح زیر است: اول از همه، به سس آلفردو نیاز دارید؛ برای درست کردن سس کره را داخل تابه بیندازید و اجازه دهید تا آب شود. به آن کره، نمک، فلفل و سیر خرد شده اضافه کنید و اندکی تفت دهید تا کره طعم سیر را به خود بگیرد.حالا نوبت خامه است. شما به جای خامه میتوانید از شیر هم استفاده کنید. برای غلیظتر شدن سس، میتوانید کمی آرد به آن بیفزایید. اجازه دهید سس روی حرارت غلیظ شود.در آخر پنیر پارمسان را اضافه و کمی صبر کنید تا با هم کاملا ترکیب شوند.در این مرحله فیله مرغ را در تابه بگذارید و کمی کره بریزید. نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد. میتوانید کمی سیر خرد شده هم اضافه کنید که طعم خوبی به مرغ دهد.بعد از اینکه مرغ کاملا پخت و کمی سرخ شد، قارچ را اضافه کنید. قارچهای خرد شده را در تابه بریزید و اجازه دهید کمی تفت بخورد. برای بهبود طعم قارچ، کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.برای ادامه رسپی این غذای بینالمللی خوشمزه روی لینک طرز تهیه پاستا آلفردو با سس مخصوص کلیک کنید.در این مطلب از مجله آشپزی تک فانلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.